Αρχική » » Τι να πούμε, τι...

Τι να πούμε, τι...


Τι να τραγουδήσου­με... όπως άδει ο Μητσιάς, αγαπητέ στρατηγέ Φραγκούλη Φράγκο, επί­τιμε Α/ΓΕΣ με 42 χρόνια υπηρεσίας, εξ ων πάμπολλα καταδρομέα, που παίρ­νετε ως σύνταξη το φοβε­ρό ποσό των 1.450 ευρώ και όταν αποστρατευτήκα­τε (2011) λάβατε εφάπαξ 120.000 ευρώ (οι νυν α­ποστρατευόμενοι δεν ξε­περνούν το 60.000 ευρώ.) 

Μας γράφετε ότι, σύμ­φωνα με καταγγελία απογευματινής εφημερίδας, υπάλληλος της Βουλής με 28 ...χρόνια υπηρεσίας υπέ­βαλε αίτημα συνταξιοδότησης με απαίτηση απόληψης 530.000 ευρώ ως ε­φάπαξ! Σύμφωνα μάλιστα με τον Κανονισμό της Βουλής, ο αποχωρών υπάλληλος δικαιούται ως ε­φάπαξ 75 μισθούς! Τον εν λόγω Κανονισμό, σημειώνω εγώ, ουδείς επιχειρεί να τροποποιήσει γιατί το σύνολο των υπαλλήλων είναι «δικά μας παιδιά, το αίμα μας». Υπάλληλος συνταξιοδοτούμενος δικαιούται, γράφει ο στρατηγός, το 98% των αποδο­χών του ως σύντα­ξη, ενώ ο στρατιωτικός και ο κοινός υπάλληλος το 68%. Σε αριθμό ο τμηματάρχης Βουλής των 300 ευρώ θα λάβει σύνταξη 3.000 ευρώ μηνιαίως, ε­νώ ο στρατηγός των 2.780 ευρώ μηνιαίως θα λάβει 1.450 ευρώ. 

Πέραν αυτού, ση­μειώνει ο στρατηγός, δί­δονται από το κράτος 600 εκατ. ευρώ ετησίως για ε­νίσχυση των παχυλών συντάξεων υπαλλήλων της ΔΕΗ και πρόσφατα διεγράφησαν χρέη κομ­μάτων ύψους 350 εκατ. ευρώ. 

Κλείνω με την παρατή­ρηση ότι όχι μόνο η στήλη αλλά και η εφημερίδα έχει διαμαρτυρηθεί πολλάκις γι' αυτήν την κατάσταση, επομένως δύναμαι, με όλο τον σεβασμό στις χρυσές επωμίδες σας, να σας ανακαλέσω στην τάξη για τα παράπονά σας προς εμάς. Έρρωσθε. 

(ΤΟ ΠΑΡΟΝ-22/11/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger