Αρχική » » Ποιος πληρώνει τον βαρκάρη;

Ποιος πληρώνει τον βαρκάρη;


«Δεν σας κάνει εντύπωση που όλοι στα φουσκωτά είναι νέοι;»

ΔΕΝ μας φτάνει που δεν έχουμε πλέον να πληρώσουμε ούτε τον καφέ μας, δεν μας φτάνει που κάθε τόσο μας κά­νουν μαύρη την καρδιά οι υπουργοί με τους ανοιχτούς γιακάδες, έχουμε τώρα και το Προσφυγικό να μας τρυπάει τη συνείδηση.

«Δεν μπορώ να το φανταστώ! Πνί­γονται καθημερινά άνθρωποι στα νε­ρά μας και κανένας δεν ...

συγκινείται» λέει ο Μήτσος, που βλέπει στην εφη­μερίδα τις φωτογραφίες με τα παιδικά άψυχα κορμάκια στα βράχια. Και έχει δίκιο, αφού σχεδόν συνηθί­σαμε, σχεδόν αποδεχθήκαμε αυτή την απάνθρωπη καθη­μερινότητα.

Σήμερα πέντε, αύριο 15, χθες 17! Εκατόμβες προ­σφύγων. «Και όλοι, βρε παι­δάκι μου, νέοι, άνδρες, γυ­ναίκες και παιδιά» είναι η πικρή διαπίστωση. Κι εκεί έρχεται ο Νώντας, άνθρωπος σοβαρός και αναλυτής, που σπανίως μιλά, αλλά όταν το αποφασίσει, έχει επιχειρήματα και δεν αφήνει κενά.

«Δεν σας κάνει εντύπωση που όλοι όσοι μπαίνουν στις βάρκες της συμφοράς είναι νέοι σε ηλικία; Γιατί δεν υπάρχουν γέροι και γριές ανάμεσα τους; Δεν κινδυνεύουν οι ηλικιωμένοι από τις σφαγές; Για θυμηθείτε τους δικούς μας πρόσφυγες, που έφυγαν από τη Σμύρνη. Πρώτα τους ηλικιω­μένους, τους πατεράδες και τις μανά­δες τους κοίταζαν να βάλουν στις βάρ­κες. Για θυμηθείτε τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες. Όλοι μαζί έφευγαν από τα χώματά τους. Κάποιοι, μάλιστα, μετέ­φεραν τους γέρους στους ώμους. Μή­πως δεν μιλάμε ακριβώς για προσφυ­γιά, αλλά για κάτι διαφορε­τικό;» είπε και μας έβαλε σε σκέψεις.

«Δηλαδή, τι εννοείς; Να μην τους βοηθήσουμε; Tι να κάνουμε;» ήταν το επόμε­νο ερώτημα. «Δεν είπα αυ­τό, αλλά σας καλώ να προ­βληματιστείτε. Γιατί οι πολύ πιο κοντινές τους, αραβικές, μουσουλμανικές και πολύ πλούσιες χώ­ρες δεν δέχονται ούτε έναν πρόσφυγα από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακι­στάν και άλλες χώρες μουσουλμάνων; Πώς ταλαιπωρημένοι, κυνηγημένοι, διωγμένοι, εξαθλιωμένοι και φτωχοί πρόσφυγες -εξαιρώ κάποιους λίγους εύ­πορους Σύρους- αντεπεξέρχονται στα “κόμιστρα” που ζητούν οι Τούρκοι διακινητές; Εν τέλει, ποιος πληρώνει τον βαρκάρη;»

Ταύτα ειπών ο Νώντας, σιώπησε. Κάποιος προσπάθησε να πει κάτι, του στιλ «υπερβολές, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα», αλλά τον αποπήραμε. Πα­ραγγείλαμε καφέ και βυθιστήκαμε. Λες να χαθεί τελικά και η Ευρώπη χωρίς να το καταλάβουμε;

Η Ακίς 
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-01/11/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger