Αρχική » » Από την Αμερική... Αγοράσαμε 10 μεταχειρισμένα «Σινουκ»!

Από την Αμερική... Αγοράσαμε 10 μεταχειρισμένα «Σινουκ»!


Χαράς... ευαγγέλια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας! Πήραμε 10 μεταχειρισμένα μεταφορικά ελικόπτερα! Από πού; Από την Αμερική! Ποιος υπέγραψε; Ο Πάνος Καμμένος! Ειδικότερα, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προχώρησε στην κατακύρωση της προμήθειας 10 μεταχειρισμένων μεταφορικών ελικοπτέρων τύπου CH-47D (Chinook). Το κόστος της προμήθειας της Διακρατικής Συμφωνίας θα καλυφθεί σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων της ΚΎ. ΥΠΕΘΑ Ειδικός Φορέας 11-200 ΚΑΕ 6912 για τα οικονομικά έτη 2016 έως και 2022. 

Η δαπάνη για την προμήθεια των 10 μεταχειρισμένων μεταφορικών ελικοπτέρων τύπου «Σινουκ» θα είναι εντός ...του ποσού των 125.840.802,00 δολαρίων ΗΠΑ. Το CH-47 είναι στην υπηρεσία με τον Αμερικανικό Στρατό από το 1962 . Το μοντέλο CH-47D εισήχθη σε λειτουργία το 1979 και ξεκίνησε με τις παραδόσεις το 1982. Πρόκειται για την πολυπληθέστερη παραλλαγή «Σινουκ» που υπηρετεί στον Αμερικανικό Στρατό. Η παραγωγή του CH-47D έληξε το 1994. θεωρείται από τα αρχαιότερα εν λειτουργία αερομέσα του Αμερικανικού Πενταγώνου. 

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η αρχική βασική άτρατος CH- 47A που παραδόθηκε στον Αμερικανικό Στρατό για πολεμικές αποστολές στο Βιετνάμ είναι ακόμα και σήμερα στην υπηρεσία του, σε αποστολές στο Αφγανιστάν, ως CH-47D. 

Το γεγονός αυτό είναι μια αδιάσειστη απόδειξη για την αντοχή του ελικοπτέρου. 

(ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-30/11/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger