Αρχική » » Για ποιον πλούτο μιλάμε;

Για ποιον πλούτο μιλάμε;


Τα «φιλέτα», οι καταθέσεις εξωτερικού και ο... Πίκετινγκ! 

«Θα φορολογήσουμε τον πλούτο» λέει ο επιμελώς αξύριστος, παχουλός Αχμαντινετζάντ υφυπουρ­γός των Οικονομικών. Ασφαλώς, ως τέως εφοριακός (συνδικάλιστης, όμως, οπότε δεν γνωρίζουμε αν κάθισε πίσω από γκισέ ή αν ήταν ολημερίς στο σωματείο) κάτι θα έπρεπε να γνωρίζει περί πλούτου. 

Ότι, δηλαδή, πλούτος είναι τα χωρά­φια, η γης δηλαδή, τα σπίτια, τα ομόλογα, τα αμοιβαία, οι μετοχές, τα... ακριβά αυτοκίνη­τα . Πόσο αξίζουν, άραγε, όλα ετούτα σήμε­ρα στη ρημαγμένη και κατασπαρασσόμενη από δικούς και ξένους Ελλάδα; Τα χωράφια, πενταροδεκάρες. Τα σπίτια, ελάχιστα λεφτά, σε σχέση με την αξία και με τα ποσά που δαπανήθηκαν για την ανέ­γερση ή την απόκτηση τους. Τα ομόλογα (πλην των συνθέτων, που δαιμονοποιήθηκαν για πο­λιτικούς λόγους, αλλά λόγω αγγλικού δικαί­ου έμειναν «ακούρευτα» και γεννούν ακόμη κέρδη) εξανεμίστηκαν από το PSI. Τα αμοι­βαία, άσ’ τα να πάνε. Οι μετοχές εντάσσο­νται πλέον στην κατηγορία των ειδών οικι­ακής χρήσεως, ως ταπετσαρίες. Τι θα φο­ρολογήσετε, λοιπόν, κύριε υφυπουργέ, με τα «γένια τριών ημερών»; Για να φορολο­γηθεί ο πλούτος, όπως προστάζουν τα κιτά­πια του Τόμας Πίκετινγκ, τα οποία μάλλον «ασπάζεστε ως νεοσοσιαλιστής, θα πρέπει να υπάρχει! Υπάρχει σήμερα πλούτος στην Ελλάδα: Όχι, ασφαλώς, αφού τον εξανέμισαν τα Μνημόνια. Ούτε υπάρχει οι σε παράγεται ούτε προβλέπεται να υπάρξει για πολλά πολλά χρόνια. Τι απομένει, λοιπόν; 

Μα, μόνον οι καταθέσεις του εξωτερικού! Διότι τις εδώ καταθέσεις μπορείς να τις πάρεις, αλλά τότε θα δημιουργήσεις άλλο, μεγαλύτερο πρόβλημα στο ήδη κατεστραμμένο τρα­πεζικό σύστημα, το οποίο επίσης διέλυσαν (είχε και τα δικά του στραβά) τα Μνημό­νια. Αν, όμως, οι καταθέσεις του εξωτερι­κού είναι χρήματα τα οποία νομίμως εξήχθησαν και έχουν φορολογηθεί (και πολλά από τα χρήματα που έχουν φύγει έχουν αυ­τά τα χαρακτηριστικά), πως θα τα φορολο­γήσεις; Δίχως αμφιβολία, κύρι­οι της κυβερνήσεως, τα πράγμα­τα όπου να ‘ναι θα κολλήσουν. Όσα κι αν αγοράσουν «κοψοχρονιά» οι ξένοι, που έρχονται ήδη, με πρώτους τους Γάλλους, για να πάρουν τα «φιλέτα», για να παραχθεί και να φορολογηθεί πλούτος στη χώρα αυτή, χρειάζονται εκατο­ντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και δημιουργία πολλών χιλιάδων νέων επιχειρήσεων ώστε να απορροφηθεί το άνεργο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό μας, που τώρα φεύγει πανικόβλητο από τη χώρα, όπως οι Σύροι από τα τουρκικά παράλια. Στην Ελ­λάδα απέμειναν μόνον ο Πλούτος του Αρι­στοφάνη και ο Πλούτο του Μίκυ Μάους! Για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολ­λή, όχι όμως με αναιμικές κυβερνήσεις και παχιά λόγια, αλλά με όλες τις δυνάμεις μαζί. 

H AKΙΣ
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-20/10/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger