Αρχική » » Στο ... περίμενε για τα 105 ευρώ

Στο ... περίμενε για τα 105 ευρώ


Ερώτηση τεσσάρων βουλευτών της ΝΔ για το επίδομα.

Δραματικές διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση με το λεγόμενο επίδομα παραμεθορίου ή, αλλιώς, την ειδική μηνιαία αποζημίωση παραμεθορίου.

Το επίδομα των μόλις 105 ευρώ τον μήνα, που συ­νολικά φτάνει για τα δικαιούχα στελέχη, στο ...σύνολό τους, του Στρατού Ξηράς, τα μόλις 18 εκατομμύρια κατ’ έτος, φαίνεται πως είναι και πάλι στον αέρα. Και αυτό γιατί μετά την καταγγελία Θεσσαλών στρατιωτικών, της ΕΣΠΕΘ, πως αν και εγκρίθηκε η καταβολή του «επιδό­ματος παραμεθορίου για τον μήνα Σεπτέμβριο με μορ­φή οδοιπορικών (ΦΠ με μετακίνηση τεσσάρων ημερών εκτός έδρας, υπογραφή και υπεύθυνη δήλωση του στελέχους περί πραγματοποίησης αυτών), εκκρεμεί η έγκριση για καταβολή τριών μηνών (Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος) στον Στρατό Ξηράς και δύο μηνών (Ιού­λιος, Αύγουστος) για την Πολεμική Αεροπορία», έρχε­ται τώρα και ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης, με τον πρώην ΥΦΕΘΑ Κώστα Τασούλα και τους βουλευτές Όλγα Κεφαλογιάννη και Χρήστο Μπούκωρο να καταγγείλουν πως οι Ένοπλες Δυνάμεις κινδύνεψαν λόγω του επιδόματος να βυθι­στούν στο σκοτάδι.

Όπως λένε, για να καταβάλουν τα Επιτελεία το εν λό­γω επίδομα, αναγκάστηκαν να περιορίσουν δαπάνες «φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να κινδυνεύουν με διακοπή ρεύματος τα στρατόπεδα από τη ΔΕΗ, καθόσον δεν είχαν εξοφληθεί οφειλόμενοι λογαριασμοί από το 2014». Οι «γαλάζιοι» βουλευτές σημειώνουν πως η μέ­χρι τώρα μεθοδολογία που ακολουθεί η κυβέρνηση για την καταβολή του επιδόματος βάζει σοβαρά ερωτήματα και για το κατά πόσο η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να συνεχίσει την πληρωμή του. Κάτι πολύ σοβαρό, καθώς είναι γνωστό πως αν το στερηθούν τα στελέχη, κυριολε­κτικά είναι σαν κάποιος να τους κόβει την ανάσα, μια και αφού ούτε η απόφαση του ΣτΕ δεν έχει εφαρμοστεί, ζουν κυριολεκτικά στην κόψη του ξυραφιού.

Οι τέσσερις βουλευτές υποστηρίζουν πως τον Φε­βρουάριο το επίδομα κατεβλήθη με την ενεργοποί­ηση του ΠΔ 200/93 στο οποίο προβλέπεται η χορή­γηση αποζημίωσης τεσσάρων ημερών για εκτός έδρας υπηρεσία με εκταμίευση από τον κωδικό «πρό­σθετες και παρεπόμενες αποδοχές», όμως -όπως λέ­νε οι ίδιοι- η καταβολή του επιδόματος δεν μπορεί να γίνεται με αυτόν τον τρόπο, γιατί τα «εκτός έδρας» καταργήθηκαν το 2012.

Γι΄ αυτό και οι βουλευτές, όπως πρώτοι έκαναν οι ίδιοι οι στρατιωτικοί, ζητούν να μάθουν αν, τελικά, και πότε θα υλοποιηθεί η δέσμευση για ενσωμάτωση του επιδόματος, και άρα η διασφάλισή του, στον μισθό. Σε ό,τι, δε, αφορά τα τρέχοντα, ρωτούν να μάθουν, καθώς βρισκόμαστε στο τέλος της χρονιάς, αν θα πληρωθεί το μικρό αυτό επίδομα στα στελέχη για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, αλλά και για το διάστημα Οκτω­βρίου, Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου και, βέβαια, πώς θα πληρωθεί. Δηλαδή, σε ποιον κωδικό θα γραφτεί η σχε­τική δαπάνη.

Κώστας Αττίας
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-24/10/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger