Αρχική » » ΜΑΡΣ της 26 Σεπ 2015

ΜΑΡΣ της 26 Σεπ 2015


Ελληνική Επιτροπή Στρατιωτικής Ιστορίας 

Μετά τη λήξη της θητείας των μελών της Ελληνικής Επιτροπής Στρατιωτικής Ιστορίας, συγκροτήθηκε η νέα επιτροπή της ΕΣΣΙ για τα επόμενα τρία χρόνια, με πρόεδρο τον συνταγματάρχη (ΠΒ-ΕΥ) Ιωάννη Γεμενετζή, του ΓΕΣ/ΔΙΣ. και αντιπρόεδρο τον σμήναρχο (I) Δημήτριο Μυωτέρη, διοικητή ΜΙΣΠΑ. Γενικός γραμματέας ανέλαβε ο αντιπλοίαρχος Κ. Κυριακίδης ΠΝ, του ΓΈΝ/Α1, και μέλη οι Δρ Ευπραξία Πασχαλίδου, του ΓΕΣ/ΔΙΣ, Δρ Ζήσης Φωτάκης, λέκτορας της ΣΝΔ και MY, και Δημήτριος Χριστοδούλου, της Υπηρεσίας Ιστορίας της ΠΑ.... 

Θα σηκώσουν το F-16 

Το μεγαλύτερο μέρος του αεροκινητήρα, το υποσυγκρότημα Crash Survivable Memory Unit (CSMU), το υποσυγκρότημα Engine Diagnostic Unit (EDU) και το υποσυγκρότημα Digital Electronic Engine Control (DEEC) από το αεροσκάφος F-16D S/N 614, που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης και από βάθος περίπου 1.000 μέτρων, θα ανελκύσει η Πολεμική Αεροπορία. Ο σχετικός διαγωνισμός θα γίνει τον Νοέμβριο. 

2,5 εκατ. ευρώ για 12 ΣΟΑ 

Με προϋπολογισμό 2.558.506 ευρώ για την κατασκευή ενός κτηρίου ΣΟΑ 12 διαμερισμάτων στο Σουφλί θα γίνει στις 13 Οκτωβρίου ο διαγωνισμός, με το σύστημα υποβολής προσφορών «επί μέρους ποσοστά έκπτωσης στα εκατό», του άρθρου 6 του Ν 1669/2008 (ΚΔΕ).. 

Άρωμα Κρήτης 

Μπορεί Σώμα βρακοφόρων να μην έχουν ακόμα οι Ένοπλες Δυνάμεις όμως το «άρωμα» Κρήτης ήταν απολύτως αναμενόμενο στην τελετή παράδοσης παραλαβής του ΓΕΝ, αφού και ο απερχόμενος Α/ΓΕΝ που ανέλαβε Α/ΙΕΕΘΑ, ναύαρχος Ε. Αποστολάκης ΠΝ, και ο νέος Α/ΓΕΝ. αντιναύαρχος Γ. Γιακουμάκης ΠΝ, είναι Κρητικοί! Από το Ρέθυμνο ο ένας, από τα Χανιά ο άλλος. Εξ ου και οι βρακοφόροι που έδωσαν βροντερό «παρών» στην τελετή, όπου παρέστη και ο συντοπίτης του ναυάρχου Αποστολάκη και απόστρατος του ΠΝ, Βαρδής Βαρδινογιάννης. 

Εκλογές με... αναταράξεις 

Με ... αναταράξεις ετοιμάζονται οι εκλογές στην Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, καθώς -όπως έγινε γνωστό- υπάρχουν ενστάσεις σχετικά με υποψηφιότητες μελών για το Δ.Σ/ΕΑΑΑ, πάντως, σημειώνει πως οι εκλογές έχουν προγραμματιστεί και θα πραγματοποιηθούν κανονικά στις 15/11/2015, ενώ σε περίπτωση που το ΝΣΚ. στο οποίο έχει απευθυνθεί σχετικό ερώτημα, καθυστερήσει να απαντήσει, η ανακήρυξή των υποψηφιοτήτων θα γίνει κανονικά έναν μήνα πριν από τις εκλογές, ήτοι, στις 15/10/2015, όπως προβλέπει ο νόμος, και θα ενημερωθούν το ΓΕΑ και ο ΥΕΘΑ. 

Τι γίνεται με το εφάπαξ; 

Να ληφθεί άμεση νομοθετική παρέμβαση από πλευράς της πολιτείας για την απεμπλοκή των Ταμείων εφάπαξ των Ένοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας από τις διατάξεις του Ν. 4281/14 ζητά με επιστολή του μέλος του ΣΕΕΝΣΑ, σημειώνοντας πως ο μαθηματικός τύπος του νόμου οδηγεί σε εφάπαξ «λόττο», αφού το ύψος του εφάπαξ βοηθήματος ενδέχεται να παρουσιάζει μεγάλες αυξομειώσεις από έτος σε έτος, ανάλογα με τον συνολικό αριθμό αποχωρήσεων, τα έσοδα του Ταμείου και άλλες τεχνικές παραμέτρους. Η «ρήτρα αξιόμαχου», που υποτίθεται ότι θα εξομάλυνε το πρόβλημα, παραμένει έως σήμερα ο «άγνωστος χ» του προβλήματος. 

Σίγησε το... Twitter 

Χωρίς Twitter είναι ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ε Αποστολάκης ΠΝ, αφού ο προηγούμενος λογαριασμός, του οποίου έκανε χρήση ο στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, δεν ήταν «χρεωμένος» εκάστοτε αρχηγό ΓΕΕΘΑ, αλλά προσωπικός του και, φυσικά, θα συνεχίσει να τον χρησιμοποιεί. 

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-26/09/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger