Αρχική » » Καλοκαιρινός «εφιάλτης» δεκαετιών οι μεταθέσεις

Καλοκαιρινός «εφιάλτης» δεκαετιών οι μεταθέσεις


Τα πάντα γίνονται αργά, παρά τις διαβεβαιώσεις πως όλα θα μπουν σε σειρά. 

Ραντεβού με τον εφιάλτη των μεταθέσεων δί­νουν οι στρατιωτικοί κάθε καλοκαίρι, μετατρέποντας την περίοδο που (για όσους εργάζον­ται) είναι διάστημα διακοπών σε ένα μαρτύριο. 

Έτσι, αν και οι στρατιωτικοί, όντας σκληρά εργαζόμε­νοι, δικαιούνται, έστω και ως «παροχή» της υπηρεσίας, όπως... υποστηρίζουν κάποιοι, διακοπές, πρώτα και κύρια για να μπορούν να συνεχίσουν να αποδίδουν τα αναμενό­μενα στην αποστολή τους, εντούτοις κάθε καλοκαίρι είναι αυτοί που πανικόβλητοι θα τρέχουν έως την τελευταία στιγ­μή για να βρουν σπίτι για να νοικιάσουν, παιδικό σταθμό και σχολείο για τα παιδιά τους, να κανονίσουν (αν ποτέ τα καταφέρουν) τα της συνυπηρέτησης κ.λπ. Τα πάντα γίνον­ται αργά, παρότι κάθε χρόνο υπάρχουν διαβεβαιώσεις πως την επόμενη χρονιά όλα θα γίνουν εγκαίρως. 

Φέτος τρεις Ενώσεις, η ΕΣΠΕΗΠ, η ΕΣΠΕΘ και η ΕΣΠΕΚΜ, αναγκάστηκαν να στείλουν επιστολή, χτυπών­τας καμπανάκι από τον Ιούνιο και ζητώντας να γίνει κάτι για να ανακοινωθούν οι μεταθέσεις, ενώ οι Ηπειρώτες, διαβλέποντας το αλαλούμ που έρχεται και τις δύσκολες ώρες που θα περάσουν οι συνάδελφοί τους, έφτασαν στο σημείο να φτιάξουν ακόμα και... «σταθμό πρώτων βοηθει­ών» για μεταθέσεις τόσο για όσους μετατίθενται προς την Ήπειρο όσο και για όσους απομακρύνονται από αυτήν, με τη δημιουργία ομάδας πρώτης βοήθειας από μέλη του ΔΣ της ΕΣΠΕΗΠ για την εξεύρεση κατοικίας, καθώς και μετα­φορικής εταιρείας. Η, δε, σχετική ερώτηση τριών βουλευ­τών της ΝΔ, που ρωτούσαν στα τέλη Ιουλίου πότε θα υπογραφούν οι μεταθέσεις, σημειώνοντας πως σύμφωνα με πληροφορίες η καθυστέρηση οφείλεται στην έλλειψη κονδυλίων και ρωτώντας για την πρωτοφανή καθυστέρηση έως τις αρχές Αυγούστου, δεν έχει απαντηθεί (!). Από την άλλη, η ΕΣΠΕΚΜ στις 31 Ιουλίου ανέφερε πως «κερασάκι στην τούρτα» του εφιάλτη του καλοκαιριού που ζουν τα στε­λέχη είναι πως φτάνουν στην Ένωση καταγγελίες πως στε­λέχη που έχουν κάνει ενδικοφανή προσφυγή κατά των αποφάσεων μετάθεσης, απόσπασης ή τοποθέτησής τους δεν λαμβάνουν εντός εύλογου χρόνου απάντηση από την Υπηρεσία. 

Το ερώτημα βέβαια είναι, αφενός, πως απαντά το ΥΠΕΘΑ σε όλα αυτά τα συμπτώματα, αλλά, κυρίως, αν σκοπεύει και τι σκοπεύει να κάνει για να καταπολεμήσει την αιτία αυ­τής της εικόνας απόλυτου αδιεξόδου, λαμβάνοντας υπόψη πως οι στρατιωτικοί είναι άνθρωποι, οικογενειάρχες, με σειρά ευθυνών, που πρέπει και αυτοί να ξέρουν τι τους ξη­μερώνει αύριο. Θα δεσμευτεί, λοιπόν, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πως, το αργότερο, θα ανακοινώσει του χρόνου τις μεταθέσεις την 1η Ιουνίου του 2016 με ταχεία υλοποί­ηση, για να μπορούν και οι στρατιωτικοί και οι οικογένειές τους να περάσουν ένα καλοκαίρι όπως τους αξίζει και να οργανωθούν χωρίς αναίτιο άγχος; 

Κώστας Αττίας 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-14/08/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger