Αρχική » » Αναφορά απόστρατου στην Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Να μη λάβουν το μισθό Σεπτεμβρίου οι βουλευτές»

Αναφορά απόστρατου στην Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Να μη λάβουν το μισθό Σεπτεμβρίου οι βουλευτές»


Παραθέτουμε αυτούσια την επώνυ­μη αναφορά Πλωτάρχη του Πολεμι­κού Ναυτικού ε.α προς την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου: 

ΑΝΑΦΟΡΑ 
(ΚΔΔ/σίας Ν. 2690/99 αρθ.4 & 27, 
Σύνταγμα αρθ.10 παρ.1) 
Του Παναγιώτη Σταμάτη του Δ...., 
Πλωτάρχη του Πολεμικού Ναυτικού ε.α. κατοίκου Αθηνών 

Αξιότιμη κ. Πρόεδρε,... 

1. Τις επόμενες μέρες πρόκειται η Βου­λή να σταματήσει τις εργασίες της (τις 27 Αυγούστου 2014), θα πρέπει να ληφθεί μέρι­μνα ώστε να μην επαναληφθεί το προηγούμενο φαινόμενο που οι βουλευτές έλαβαν τις αποδοχές του Ιανουάριου 2015, χωρίς την ανάλογη παροχή έργου μέσα στα πλαίσια των καθηκόντων τους. 

2. Σαν αξιωματικός εν αποστρατεία μεταξύ και πολλών άλλων, βρίσκομαι κάτω από τα όρια της αξιοπρεπούς διαβίωσης, λόγω των μεγάλων περικοπών των συντάξεών μας και συνεπώς δεν θα ήταν ηθικό και νόμιμο σε άλλους να καταβάλ­λεται αδικαιολόγητος μισθός και σε άλλους να περικόπτεται. 

3. Σύμφωνα με την πάγια νομολογία, τα διδάγ­ματα της κοινής πείρας, της χρηστής διοίκησης, της αναλογικότητας και της ίσης μεταχείρισης στην περίπτωση που καταβληθούν αδικαιολόγητα αποδοχές Σεπτεμβρίου 2015 στους Βουλευτές, θα πρέπει να αναζητηθούν, σύμφωνα με τους κανόνες περί αδικαιολογήτου πλουτισμού, ως αχρεωστήτως καταβληθείσες, σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΝΑ 356/1974), του Ν. 4270/2014 άρθρο 177 {που κατάργησε τα άρθρα 28 παρ.1,2 και 3 και το άρθρου 33 του Κώδικα Δημοσίου Λογιστικού (Ν. 2362/1995)}, άρθρο 96 και τις διατάξεις του άρθρου 2 του ΝΔ 3079/54 περί επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθεισών αποδοχών. 

Επειδή, έχω το απαιτούμενο κατά τον Νόμο έννομο συμφέρον και η παρούσα αναφορά είναι νόμιμη, βάσιμη και αληθής. 

Επειδή, π σημερινή δυσμενής οικονομική κατά­σταση δεν επιτρέπει να χορηγούνται αδικαιολόγη­τες και άσκοπες παροχές ή «άκοπες» βουλευτικές αποζημιώσεις. Ειδάλλως τα οικονομικά βάρη, που καλούμαστε να επωμιστούμε όλοι, είναι ασύμμετρα άνισα και συνεπώς άδικα. 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΖΗΤΩ 

Να εξετάσετε την παρούσα και για τις κατά κρίση 

Σας νόμιμες ενέργειες. 

(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-26/08/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger