Αρχική » » Χαμένοι από χέρι ...

Χαμένοι από χέρι ...


Στο στόχαστρο του νέου μνημονίου οι στρατιωτικοί. 

Στόχος του κουαρτέτου και του υπουργείου Οι­κονομικών έχουν γίνει οι στρατιωτικοί και εί­ναι βέβαιο πως μετά την περιπέτεια της μνημονιακής τροπολογίας σύντομα θα ξαναβρεθούν κάτω από τα μνημονιακά βέλη με στόχο αυτήν τη φορά, ποιος ξέρει, τα μετοχικά ταμεία, τα εφάπαξ...; 

Η τροπολογία Μάρδα εγκλωβίζει τους στρατιωτικούς έως τα 58 τους στο Στράτευμα. Το αν μπορούν... ως αυτήν την ηλικία να αντεπεξέλθουν στην αποστολή τους ή αν στό­χος είναι η δημιουργία Στρατού «γραφείων», το αν, με δε­δομένη τη συρρίκνωση της οροφής των ΕΔ αλλά και την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία μικρότερων, φθη­νότερων και ποιοτικότερων ΕΔ, αυτό σημαίνει πως θα ει­σέρχονται με το σταγονόμετρο νέα στελέχη, προφανώς εί­ναι κάτι που περνάει σε δεύτερη μοίρα. Άγνωστο παραμέ­νει και πώς η πολιτεία θα διασφαλίσει πως δεν θα πεινά­σουν όσοι αναγκάζονται να υποβάλουν αίτηση αποστρατεί­ας, αδυνατώντας να συντηρήσουν δύο ή και τρία σπίτια αν έχουν παιδιά που σπουδάζουν. 

Εύλογο και το ερώτημα του Ηλία Νατσιούλα: «Μπαίνεις 18 ετών και έχεις 35 έτη υπηρεσίας, άρα είσαι 53 ετών. Με το προηγούμενο καθεστώς, με αναγνώριση 5 ετών εκστρα­τείας, θα αποχωρούσες σε ηλικία 53 ετών και θα δικαιού­σαι την επομένη ημέρα σύνταξη, καθώς θα αναγνώριζες τα 5 έτη εκστρατείας, θα συμπλήρωνες, δηλαδή, τα 40 έτη που απαιτούνταν, καθώς ίσχυε “δικαιούνται σύνταξη, εφόσον έχουν συμπληρώσει το εξηκοστό (60ό) έτος της ηλικίας τους ή σαράντα (40) έτη συντάξιμης υπηρεσίας"». Τώρα, όμως, όπως αυτονόητα ρωτάει, τι θα κανείς όταν θα είσαι σε ηλικία 53 ετών; θα εργαστείς άλλα 5 έτη για να γίνεις 58 ετών; Πάει, δηλαδή, στην πράξη το καθεστώς των 5 ετών εκστρατείας ή 8 που ήταν για όσους μπήκαν μέχρι 31-12-1995 (αυτοί μπορούσαν να αποχωρήσουν με 40 έτη, εκ των οποίων αθροίζοντας και 8 εκστρατείας); Για άλλη μια φορά η πολιτεία δείχνει πως οι στρατιωτικοί θεωρούνται εύκολος στόχος για πειραματισμούς. 

Το σίγουρο είναι πως πολλοί στρατιωτικοί βλέπουν πως μεθοδεύεται ο εγκλωβισμός τους, χωρίς κανείς να ψι­θυρίζει έστω κάτι για θέματα, όπως είναι οι χιλιάδες απλή­ρωτες και ανασφάλιστες υπερωρίες τους, το Ασφαλιστικό 90-92 κ.λ.π., ενώ μάλλον πικρά χαμόγελα προκαλεί η «μάχη» που παρουσιάζει η αντιπολίτευση για να ισχύσει η διά­ταξη από 31-8-2015 και όχι από 1-1-2015. Η ΠΟΕΣ, από τη μεριά της, λέει πάντως πως τα στελέχη που κατετάγησαν από τη 1-7-1990 θα πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν, σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, από το έτος 2022 και μετά, ενώ η ΕΣΠΕΘ ρωτά αν θα εξακολουθήσουν να ισχύουν τα 5 πλασματικά για όλους και αν το ποσό εξαγο­ράς θα εξομοιωθεί με τα Σώματα Ασφαλείας. 

Κώστας Αττίας 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-22/08/2015) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger