Αρχική » » Νέο καθεστώς στο συνταξιοδοτικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Νέο καθεστώς στο συνταξιοδοτικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας


ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΘΕΜΕΛΙΩΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ. 

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ
kkatikos@e-typos..com 

Αλλαγή υπολογισμού των συντάξεων για όσους αποχωρούν από 1/1/2015 και διαφορετι­κές προϋποθέσεις συνταξιοδότησης ως προς τα όρια ηλικίας προβλέπουν για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνά­μεων και των Σωμάτων Ασφαλείας οι νέες συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις του νόμου 4336/15. Με τις διατάξεις του νόμου απο­συνδέονται οι προϋποθέσεις εξό­δου για τους ένστολους που υπη­ρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις με αυτές των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς:... 

1. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυ­νάμεων, σύμφωνα με τροποποιη­τική διάταξη που πέρασε κατά τη διαδικασία ψήφισης του νόμου, δεν θα υποχρεούνται σε αποχώ­ρηση από την υπηρεσία, πριν από τη συμπλήρωση του 58ου έτους της ηλικίας τους. Η διάταξη αυτή καταργεί τις προϋποθέσεις που ίσχυαν με το νόμο 3865/10 και προέβλεπαν ότι η αποχώρηση συ­ναρτάται με τα έτη θεμελίωσης (241/2 έτη) που συμπληρώνονται μέχρι 31/12/2014 και τις προσαυξήσεις των ετών υπηρεσίας από 1,5 χρόνο ως 6 έτη μετά το έτος θεμελίωσης. Αν μείνει όπως έχει η νέα διάταξη τότε ένας στρατιωτικός θα μπορεί να αποχωρήσει με παραίτηση οπο­τεδήποτε από τη στιγμή που συ­μπληρώνει τα 241/2 έτη υπηρεσίας, ενώ σε περίπτωση που επιθυμεί να παραμείνει τότε δεν θα μπορούν να τον αποστρατεύσουν λόγω κρίσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις πριν από το 58ο έτος της ηλικίας του. 

2. Τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστι­κού Σώματος που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από την επομένη της δημοσίευσης του νό­μου αυτού και μετά, δηλαδή όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα μετά τις 14/8/2015, δικαιούνται σύνταξης εφόσον έχουν συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας τους ή 40 έτη συ­ντάξιμης υπηρεσίας. Και εδώ υπάρ­χει αλλαγή του νόμου 3865/10, ο οποίος λέει ότι η έξοδος με το 60ο έτος ή με 40 χρόνια συνολικής υπη­ρεσίας ανεξαρτήτως ηλικίας, ισχύει για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα από 1/1/2015, ενώ ο νέος νόμος παρατείνει το διάστημα της θεμε­λίωσης και άρα περιορίζει την αύ­ξηση του ορίου ηλικίας ή των ετών ασφάλισης σε όσους θεμελιώνουν δικαίωμα μετά τις 14 Αυγούστου του 2015. Για τα στελέχη των Ενό­πλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος που θεμελιώνουν, συντα­ξιοδοτικό δικαίωμα εντός του έτους 2011, με 241/2 έτη υπηρεσίας, η υποχρέωση συντάξιμης υπηρεσίας αυξάνεται κατά ενάμισι (11/2) επι­πλέον έτος. Για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα το έτος 2012 η υποχρέωση συντάξιμης υπηρεσίας αυξάνεται κατά τρία (3) επιπλέον έτη. 

Για όσους θεμελιώνουν συνταξι­οδοτικό δικαίωμα το έτος 2013, η υποχρέωση συντάξιμης υπηρεσίας αυξάνεται κατά τεσσεράμισι (4 επιπλέον, έτη και για όσους θεμελιώ­νουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα το έτος 2014, η υποχρέωση συντάξι­μης υπηρεσίας αυξάνεται κατά έξι (6) επιπλέον έτη. Και με την προ­σθήκη του νέου νόμου όσοι θεμελι­ώνουν δικαίωμα από 14/8/215 και μετά συνταξιοδοτούνται είτε με 40 έτη συνολικής υπηρεσίας, είτε στα 60 αν έχουν λιγότερα χρόνια. 

(ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-24/08/2015) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger