Αρχική » » Γενικό όριο συνταξιοδότησης τα 60 έτη για τους ένστολους

Γενικό όριο συνταξιοδότησης τα 60 έτη για τους ένστολους


Τροπολογία που κατατέθηκε τα ξημε­ρώματα τα περασμένα Παρασκευής και αφορά στα όρια ηλικίας συνταξιο­δότησης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμενων, των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και του Πυροσβεστικού Σώματος ορίζει τα 60 έτη ως γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, ή τα 40 χρόνια συμπληρωμένα συντάξιμα υπηρεσίας. Πρόκειται για σημαντική αλλαγή, καθώς η διάταξη που προέβλεπε τη συμπλή­ρωση του 58ου έτους και παράλληλα τη συμπλήρωση 40 ετών στην υπηρεσία είχε προκαλέσει έντονη αναστάτωση στους κόλπους των ένστολων.

Αναλυτικά, η αρχική διατύπωση της επίμαχης διάταξης που προκάλεσε ολο­νύχτια μάχη συνδικαλιστών, καθώς...
και έντονες αντιδράσεις κυβερνητικών υπουργών (Πανούση-Καμμένου) και βουλευτών τα αντιπολίτευσης, όριζε ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυ­ροσβεστικού Σώματος, που αποχωρούν από την υπηρεσία από την επομένη της ημερομηνίας δημοσίευσης του νό­μου και μετά, δικαιούνται σύνταξη εφό­σον έχουν συμπληρώσει το 58ο έτος της ηλικίας τους και 40 έτη συντάξιμα υπηρεσίας.

Μετά τις παρεμβάσεις, ο νόμος που ψηφίστηκε, τελικά, προβλέπει ότι: α) τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν θα υποχρεούνται σε αποχώρηση από την υπηρεσία, όπως ειδικότερα θα ρυθμιστεί νομοθετικά, πριν από τη συμπλήρωση του 58ου έτους τα ηλικίας τους, και β) τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος, που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από την επόμενη της δημο­σίευσης του νόμου αυτού και μετά, δι­καιούνται σύνταξης εφόσον έχουν συμ­πληρώσει το 60ό έτος τα ηλικίας τους ή 40 έτη συντάξιμα υπηρεσίας.

Αν και, όπως επισημαίνουν συνδικαλιστές τα Αστυνομίας, στις δύο περιπτώσεις προβλεπόταν ο υπολογισμός της μάχιμης πενταετίας στα συντάξιμα έτη, η υποχρεωτική αποστρατεία μετά το 58ο έτος της ηλικίας ακύρωνε το ευεργετικό αυτό μέτρο, ενώ η νέα διά­ταξη τη διατηρεί ανέπαφη, οπότε μπορεί να γίνει χρήση, διατηρώντας παράλληλα στο ακέραιο τα θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-18/08/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger