Αρχική » » Στον... αέρα και φέτος οι συνυπηρετήσεις

Στον... αέρα και φέτος οι συνυπηρετήσεις


«Έχουμε... πλαίσιο, περιμένουμε νέες ιδέες», απαντά το ΥΠΕΘΑ. 

Δεν αρκούν, όπως φαίνεται, οι φωνές αγωνίας των στρατιωτικών για να επιβάλουν μια έκτακτη ανάληψη πρωτοβουλίας από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που θα λύνει το κατά βάση απλό πρό­βλημα με τις συνυπηρετήσεις. 

Απαντώντας στη Βουλή σε σχετική ερώτηση ο ΑΝΥΕΘΑ, Κώστας Ήσυχος, αναφέρει πως η συνυπηρέτηση... για αξιω­ματικούς, ανθυπασπιστές, υπαξιωματικούς, ΕΜΘ και μονιμοποιηθέντες ΕΠΟΠ είναι υποχρεωτική, αν συντρέχουν αθροιστικά οι απαιτούμενες από τον νόμο προϋποθέσεις, συμπληρώνοντας πως ως τόπος συνυπηρέτησης προβλέπε­ται η Μονάδα ή Υπηρεσία που είναι στην ίδια περιφερειακή ενότητα ή σε όμορη περιφερειακή ενότητα. 

Πλην όμως, όπως σημειώνουν 17 βουλευτές της αξιω­ματικής αντιπολίτευσης που κατέθεσαν την ερώτηση, και γνωρίζουν καλά το θέμα γιατί και επί των ημερών τους τα ίδια γίνονταν, έχουν προκύψει περιπτώσεις, κατά τις οποίες για παράδειγμα μια οικογένεια «συνυπηρετεί» χιλιόμετρα μακριά, π.χ. στην Ορεστιάδα και στην Κομοτηνή, πόλεις που απέχουν 163 χλμ.! Ο ΑΝΥΕΘΑ, πάντως, εμφανίζεται έτοι­μος να ακούσει ιδέες και προτάσεις που θα λύνουν το πρό­βλημα και υποθέτουμε πως αυτό σημαίνει πως θα κανονι­στεί άμεσα μια συνάντηση με τις Ενώσεις των στρατιωτικών, κυρίως αυτές της περιφέρειας που γνωρίζουν από πρώτο χέ­ρι τα προβλήματα. 

Ιδέες, μάλιστα, έδωσαν και οι «γαλάζιοι» βουλευτές, που ζήτησαν να καθοριστεί κοινή ημερομηνία εκτέλεσης της με­τάθεσης τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό και να μην υπερβαίνουν σε καμία περίπτωση τα είκοσι χιλιόμετρα οι Μονάδες ή Υπηρεσίες στις οποίες θα υπηρετούν οι σύζυ­γοι. Κάτι, πάντως, που -όπως φαίνεται- έχει εκ προοιμίου απορριφθεί, ενώ στην απάντηση του ΥΠΕΘΑ υπάρχει η υπόμνηση πως υφίστανται και «λογικές αναγκαιότητες». 

Κώστας Αττίας 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-11/07/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger