Αρχική » » Η ιθαγένεια και οι αλλοδαποί

Η ιθαγένεια και οι αλλοδαποί


Από τον 
Βασίλη Μαρτζούκο* 

Η χρεοκοπημένη χώρα μας επαιτεί σανίδα σωτηρίας, ενώ μαστίζεται από υπογεννητικότητα, και η ανεργία διώχνει τα παιδιά της στο εξωτερικό. Με την πολιτική των «ανοικτών συνόρων» χιλιάδες ανε­ξέλεγκτοι λαθρομετανάστες (κυρίως μουσουλ­μάνοι) εισέρχονται καθημερινά από Ασία και Αφρική, ενώ είναι γνωστή η επιβουλή της Τουρ­κίας κατά της χώρας και η διείσδυση της σε μου­σουλμανικούς πληθυσμούς. Στο περιβάλλον αυ­τό, καλείται η Βουλή των Ελλήνων να ψηφίσει τον νόμο περί ιθαγένειας, ο οποίος είναι αναμφι­σβήτητα ο πλέον ήπιος σε ολόκληρη την Ευρώπη (ενώ θα έπρεπε να ισχύει το αντίθετο) και περιλαμβάνει σειρά ελκυστικών διατάξεων για ειρη­νικούς αλλοδαπούς εισβολείς. 

Ο χώρος δεν επιτρέπει εκτενή ανάλυση, αλλά θα πρέπει να επισημανθεί ότι η λύση για την πολι­τική...
ανικανότητα άρσεως της υπογεννητικότητας δεν είναι η σταδιακή αντικατάσταση των Ελλή­νων με κατοίκους από την Αφρική και την Ασία και η επιτάχυνση του τέλους της βιολογικής των συνέχειας. 

Επιπλέον, η ιθαγένεια αποδίδεται ως επιβρά­βευση της αποδεδειγμένης, βάσει θεσπισμένων κριτηρίων και δοκιμασιών, εντάξεως ενός αλλο­δαπού στην ελληνική κοινωνία, και πάντως δεν δίδεται σε παιδιά του Δημοτικού με την ελπίδα της εντάξεώς τους σε αυτήν. 

Οι διεθνοποιημένοι πολιτικοί μας ταγοί ας αναλογιστούν ότι με τα νεφελώδη οράματα περί παγκοσμιοποιήσεως και πολυπολιτισμικότητος πράττουν ευθέως κατά των συμφερόντων του λαού που τους εξέλεξε και ρίχνουν νερό στον μύλο των επεκτατικών υπερδυνάμεων που δεν θέλουν ομοιογενή έθνη-κράτη. Μόνο αφελείς και δόλιοι δεν αντιλαμβάνονται τι σημαίνουν οργα­νωμένες, μη αφομοιωμένες και καθοδηγούμενες μειονότητες εντός της χώρας (βλέπε Κόσοβο). 

Ελληνική ιθαγένεια σημαίνει αυτόβουλη και αυτονόητη υπηρεσία και συνεισφορά του κατέχοντος αυτήν, στην εθνική και κοινωνική συνοχή της Ελλάδος, τη δημοκρατία, το Σύνταγμα, τη γλώσσα, τον πολιτισμό, τα ήθη και έθιμα, την ιστορία, τα εθνικά όνειρα, τα ιδανικά και την αγάπη για την πατρίδα. Εάν αυτό δεν συμβαίνει, τότε ομιλούμε για τουρίστες, περιηγητές ή εποχικούς εργάτες, ή περιφερόμενους μετανάστες ή οτιδή­ποτε άλλο εκτός από Έλληνες πολίτες. Δεδομέ­νου ότι ο νόμος περί ιθαγένειας αποτελεί μείζον εθνικό θέμα, ας ζητήσουν τα «ευαισθητοποιημέ­να» κόμματα, εάν τολμούν, και την άποψη του ελληνικού λαού. 

Το έθνος μας υπάρχει επί χιλιετίες διότι βα­σίζεται στα θεμέλια ενός πολιτισμού τον οποίο ο πλανήτης αναγνωρίζει ως τον πλέον άρτιο. Ας ελπίσουμε ότι η πρωτιά και η αριστεία του ελλη­νικού πολιτισμού δεν εκλαμβάνεται από τους «προοδευτικούς» πολιτικούς μας ως ρατσιστική ή αντιδημοκρατική, χρήζουσα συνεπώς ισοπεδώσεως και αναμείξεως με άλλες κουλτούρες. 

* 'Αντιναύαρχος ε.α. Πολεμικού Ναυτικού, επίτιμος διοικητής ΣΝΑ πρόεδρός ΕΛΙΣΜΕ 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-19/06/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger