Αρχική » » Οι προτεραιότητες του Π. Ναυτικού

Οι προτεραιότητες του Π. Ναυτικού


Αξιοκρατία, υψηλή επιχει­ρησιακή ετοιμό­τητα, ενίσχυση του Στόλου και συνέχιση του έργου του και της κοινωνικής προσφοράς. 

ΛΕΩΝΙΔΑΣ Σ. ΜΠΛΑΒΕΡΗΣ 

Τις προτεραιότητες του Πο­λεμικού Ναυτικού για το αμέσως επόμενο χρονι­κό διάστημα γνωστοποίη­σε πρόσφατα ο ίδιος ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ΠΝ -και είναι αναμφιβόλως εξαιρετικά ενδια­φέρουσες. 

Σύμφωνα με τον αρχηγό, λοιπόν, πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η μέριμνα για το προσωπικό, η στήριξή του, η... ενίσχυση της αξι­οκρατίας και ακολουθούν η εκ­παίδευση, η υψηλή επιχειρησια­κή ετοιμότητα και ικανότητα του Στόλου, η συντήρηση του υλικού και η συνέχιση του έργου και της κοινωνικής προσφοράς του Πο­λεμικού Ναυτικού. 

Επιπλέον, τώρα ολοκληρώνε­ται το πρόγραμμα των υποβρυχί­ων τύπου 214, με μοναδικό γνώμονα να καταστούν αυτά επιχειρησι­ακά όσο το δυνατόν πιο γρήγο­ρα και να κάνουν έτσι τη διαφορά στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. 

Το υποβρύχιο «Πιπίνος» και το εκσυγχρονισμέ­νο «Ωκεανός» έχουν ολοκληρώ­σει τις δοκιμές τους και σύντομα θα ενταχθούν επιχειρησιακώς στη δύναμη του Στόλου. Το τρί­το στη σειρά, το «Ματρώζος», έχει ξεκινήσει ήδη τις δοκιμές εν πλω και προγραμματίζεται η επιχει­ρησιακή του ένταξη περί τις αρ­χές του φθινοπώρου. Το δε υπο­βρύχιο «Κατσώνης» το αργότερο εντός του 2016 προβλέπεται να έχει ενταχθεί κι αυτό στον Στόλο, σύμφωνα πάντα με τον αντιναύ­αρχο Ευ. Αποστολάκη. 

Επίσης, η ενίσχυση του Στόλου μας θα επιτευχθεί και με την πυραυλάκατο «Ρίτσος», την πέμπτη υπερσύγχρονη τύπου Super Vita, βρετανικής σχεδιάσεως και ελλη­νικής κατασκευής, η οποία ολο­κληρώνει τις δοκιμές εν πλω και συντόμως θα καταστεί επιχει­ρησιακή, ενώ οι άλλες δύο του ίδιου τύπου θα ακολουθήσουν μετέπειτα. 

Όσο για το πρόγραμμα των Ρ-3Β Orion, ο αρχηγός τόνισε ότι στο πλαίσιο αυτό «έχει δρομολογη­θεί η κάλυψη του κενού στις δυ­νατότητες αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας. Αφού το Ναυτι­κό εξέτασε ενδελεχώς όλες τις εναλλακτικές, κατέληξε ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες, ο εκσυγ­χρονισμός και η αναβάθμιση των υφιστάμενων Ρ-3Β είναι η ορθό­τερη και οικονομοτεχνικά πλέον συμφέρουσα λύση. Μετά από ει­σήγηση του ΓΈΝ και του ΣΑΓΕ και δύο αποφάσεις ΚΥΣΕΑ, προωθήθηκαν η επανενεργοποίηση εντός του 2016 ενός αεροσκά­φους ναυτικής συνεργασίας Ρ-3Β ως ενδιάμεση λύση και ο εκσυγ­χρονισμός και η σημαντική επέ­κταση ορίου ζωής συνολικά πέ­ντε αεροσκαφών. Θέλω σε αυτό το σημείο να σας διαβεβαιώσω ότι τα προγράμματά μας, όπως και η εκτέλεση του λειτουργικού μας προϋπολο­γισμού, γίνονται με απόλυτο σεβα­σμό στο κράτος και στο κοινωνι­κό σύνολο». 

Τέλος, ανέφερε ότι παραδοσιακώς το ΠΝ δρα­στηριοποιείται εντός και εκτός Ελλάδος. «Σε διε­θνές επίπεδο, έχουμε ένα μεγάλο φάσμα πολυμερών και διμερών σχέσεων και συνεργαζόμαστε με τα πιο σημαντικά Ναυτικά παγκοσμίως και βέβαια με τα κυριότερα της λεκάνης της Μεσογείου. Έχουμε αξιόλογα αποτελέσματα και πιστεύουμε ότι έτσι υποβοηθείται η εξάσκηση της αμυντικής μας διπλωματίας». Ο ίδιος δεν παρέλειψε να επισημάνει τη με­γάλη επιτυχία στη λειτουργία του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στη Σού­δα, που αποτελεί το μοναδικό, πιστοποιημένο από τη Συμμαχία, εκπαιδευτικό κέντρο, το οποίο προβάλλει περαιτέρω τη στρατηγική σημασία της Κρήτης, ενισχύει την αξία των υποδομών στον ναύσταθμο και αποτελεί έμπρακτη προσφορά της Ελλάδος στην εκπαίδευση συμμάχων και εταί­ρων στη θαλάσσια ασφάλεια. 

(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ-20/06/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger