Αρχική » » Την άδεια άνευ αποδοχών διεκδικούν οι στρατιωτικοί

Την άδεια άνευ αποδοχών διεκδικούν οι στρατιωτικοί


ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΕΩΣ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Ή ΣΕ ΑΛΛΟ ΔΙΕΘΝΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ. 

Την άνευ αποδοχών άδεια από πέντε έως και δέκα χρόνια για εργασία στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή σε άλλο διεθνή οργανισμό διεκδικούν οι στρατιωτικοί, επικαλούμενοι πως η εν λόγω άδεια δίδεται σε όλους πλην των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Το αίτημα αυτό κατατέθηκε στον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Κώστα Ήσυχο, με την επισήμανση να εξεταστεί εν όψει και των μεταθέσεων των στρατιωτικών. 

Κι αυτό γιατί πολλές φορές στρατιωτικοί με συζύγους στρατιωτικούς που μετατίθενται στο εξωτερικό δεν...
μπορούν να μετακινηθούν οικογενειακώς. Μπορεί οι περιπτώσεις να μην είναι αρκετές, ωστόσο δεν παύει αυτό να είναι ένα σημαντικό κώλυμα που πρέπει να ξεπεραστεί. Στην επιστολή τους προς τον κ. Ήσυχο, οι στρατιωτικοί επικαλούνται τον Ν. 3528/2007 και επισημαίνουν πως, σύμφωνα με την παράγραφο 4 του Άρθρου 51 του σχετικού νόμου, ορίζεται ότι στον υπάλληλο που αποδέχεται θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή σε διεθνή οργανισμό στον οποίο μετέχει η Ελλάδα, χορηγείται, μετά από γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου, άδεια χωρίς αποδοχές μέχρι πέντε (5) έτη, η οποία μπορεί να παραταθεί με την ίδια διαδικασία για μία ακόμη πενταετία. Αν ο υπάλληλος δεν εμφανιστεί να αναλάβει καθήκοντα μέσα σε δύο (2) μήνες από τη λήξη της άδειας, θεωρείται ότι παραιτήθηκε αυτοδικαίως από την υπηρεσία. 

Με το Άρθρο 48 του σχετικού νόμου, η ανωτέρω άδεια θεσπίστηκε και για τους αστυνομικούς ως εξής: «1. Στον αστυνομικό που αποδέχεται θέση, υπό καθεστώς σύμβασης, στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή σε διεθνή οργανισμό στον οποίο μετέχει η Ελλάδα, χορηγείται άδεια χωρίς αποδοχές, μέχρι πέντε έτη, με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας [...] 4. Κατά τη διάρκεια της άδειας χωρίς αποδοχές ο αστυνομικός υποχρεούται να καταβάλλει τις νόμιμες κρατήσεις για κύρια και επικουρική ασφάλιση στα μετοχικά και επικουρικά ταμεία [...] Το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο υπόχρεος δεν αποδίδει τις ως άνω κρατήσεις δεν αποτελεί χρόνο πραγματικής υπηρεσίας και δεν υπολογίζεται για τις βαθμολογικές και μισθολογικές προαγωγές και προσαυξήσεις. 5. Ο χρόνος της άδειας, με την επιφύλαξη του τελευταίου εδαφίου της προηγούμενης περίπτωσης, αποτελεί χρόνο πραγματικής υπηρεσίας, λαμβάνεται υπόψη στις προαγωγές για τον υπολογισμό του ελάχιστου χρόνου υπηρεσίας σε κάθε βαθμό, καθώς και του συνολικού χρόνου υπηρεσίας, και λογίζεται ως χρόνος υπηρεσίας διανυθείς στον τόπο συμφερόντων του αστυνομικού». 

Όπως σημειώνουν οι στρατιωτικοί, μέχρι σήμερα η αντίστοιχη άδεια δεν έχει θεσπιστεί για τους στρατιωτικούς. «Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως εξετάσετε τη δυνατότητα χορηγήσεως αδείας χωρίς αποδοχές, μέχρι πέντε (5) έτη, στους στρατιωτικούς που αποδέχονται θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή σε διεθνή οργανισμό στον οποίο μετέχει η Ελλάδα. Ευελπιστούμε στην αποδοχή του ανωτέρω αιτήματός μας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία» καταλήγουν στην επιστολή τους προς τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Αντίγραφο μάλιστα της επιστολής εστάλη και στον Συνήγορο του Πολίτη, με την παράκληση να παρέμβει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-19/06/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger