Αρχική » » Επ΄ αμοιβή υπηρεσίες για το «χακί» ταμείο

Επ΄ αμοιβή υπηρεσίες για το «χακί» ταμείο


Το ΓΕΕΘΑ αποφάσισε να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων κρατών. 

Απόσβεση στην επένδυση που έχουν κάνει τα τε­λευταία χρόνια στον κρισιμότερο ίσως κρίκο για την απόδοση των Ενόπλων Δυνάμεων κά­θε χώρας, την εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμι­κού, φαίνεται πως αποφάσισαν να κάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. 

Μάλιστα, αυτήν τη φορά, η προσπάθεια για το «άνοιγμά» τους στη «χακί αγορά» στρατιωτικής εκπαίδευσης θα... γίνει όχι μόνο με «άυλα» ανταλλάγματα, αλλά και με την είσπραξη πο­λυτίμων ευρώ. Ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων κρα­τών, το ΓΕΕΘΑ ετοίμασε μάλιστα και ένα εντυπωσιακό «με­νού» 366 σελίδων, στο οποίο περιγράφονται οι υπηρεσίες επ’ αμοιβή, που μπορούν να παράσχουν οι ελληνικές ΕΔ στον τομέα της εκπαίδευσης, με τις ελληνικές ΕΔ να κάνουν έτσι τη μετάβαση από τη «διπλωματικού» χαρακτήρα ανταλ­λαγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων με άλλες χώρες ή την αποδοχή ξένων σπουδαστών στις Ελληνικές Στρατιωτικές Σχολές με μόνο ουσιαστικό στόχο τη σύσφιξη των δεσμών της Ελλάδας με συμμαχικές χώρες (μια όψη της περίφημης Στρατιωτικής Διπλωματίας) στην επαγγελματική πια προσέγ­γιση της τεράστιας «χακί αγοράς» στρατιωτικών υπηρεσιών. 

Προγράμματα προσφέρονται τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά και αφορούν κυριολεκτικά τα πάντα, από τεχνι­κές ειδίκευσης στη μηχανολογία μέχρι την εκμάθηση χρή­σης οπλικών συστημάτων ή ακόμα και σχολεία επισκευής αεροσκαφών. Οι τιμές καθορίζονται κατά περίπτωση, ωστόσο η Αθήνα εκ των προτέρων κάνει λόγο για χαμηλές τιμές για όλους τους συμμετέχοντες που μπορούν να προέρχονται από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, αρκεί να πληρούν τα κριτήρια σωματικής ικανότητας και γνώσεων, πλην κάποι­ων χωρών που, λόγω νατοϊκών ή ευρωπαϊκών περιορι­σμών, έχουν αποκλειστεί. 

Κώστας Αττίας 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-20/06/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger