Αρχική » » Τα πήρανε οι πολιτικοί για να μας βάλουν στο ΔΝΤ

Τα πήρανε οι πολιτικοί για να μας βάλουν στο ΔΝΤ


Η Ελληνική δικαιοσύνη ανοίγει τον κύκλο των ερευνών μετά την ταυτόχρονη διαρροή των 190 εκατ. ευρώ από τα μυστικά κονδύλια την περίοδο που βουλευτές- καταδρομείς έφεραν το ΔΝΤ και εξαφανίστηκαν.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Α» στο στόχαστρό της Ελληνικής δικαιοσύνης είναι και κάποια δάνεια που δόθηκαν σε πολιτικούς. 
Πρόεδρος Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα: Σας κάνουν ότι και σε εμάς -Έδιναν μίζες σε πολιτικούς και μετά ερχόταν το ΔΝΤ. 

Η συγκλονιστική αποκάλυψη του προέδρου του Ισημερινού Ραφαέλ Κορρέα πως η Ελλάδα βιώνει σήμερα όσα βίωνε η χώρα του και άλ­λες χώρες την δεκαετία του 80', όταν οι τραπεζίτες και το ΔΝΤ πήγαιναν με βαλί­τσες και διέφθειραν τις δικτατορίες των χωρών της Λατινικής Αμερικής, έρχεται να επιβεβαιώσει ΑΠΟΛΥΤΑ το ρεπορ­τάζ της ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ, για την διαρροή των μυστικών κονδυλίων ύψους 190 εκατ. ευρώ την περίοδο που υπογράφηκε το 1ο μνημόνιο και έφερε την ολική καταστροφή. 

Υπενθυμίζουμε πως την συγκεκρι­μένη περίοδο γύρω στα 190 εκατ. ευρώ από τα μυστικά κονδύλια των ...υπουρ­γείων Εξωτερικών, Άμυνας, Δημοσίας Τάξης και Ναυτιλίας, έκαναν φτερά κάτω από εντελώς αδιευκρίνιστες συν­θήκες, μέχρι και σήμερα. Γράφαμε την Κυριακή πως η κυβέρνηση έχει χρέος να ψάξει να βρει ΑΜΕΣΑ που πή­γαν αυτά τα χρήματα και για ποιούς λόγους. Να βρει και να δώσει στο φως της δημοσιότητας, όλες τις διαδρομές του μαύρου χρήματος των μυστικών κον­δυλίων, ειδικά του ΥΠΕΞ, αλλά και των Υπουργείων Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας, που διαχειρίζο­νταν επίσης εκείνη την περίοδο κρυ­φά κονδύλια. Σύμφωνα με πληροφορί­ες της «Α» η Ελληνική δικαιοσύνη ανοί­γει τον κύκλο των ερευνών και πολύ σύντομα θα υπάρξουν συγκλονιστικές αποκαλύψεις που θα συνταράξουν το πανελλήνιο. 

Είναι συγκλονιστικό το γεγονός πως από τους 173 βουλευτές που ψήφισαν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ και κατέστρεψαν την χώρα, στις 6 Μαΐου του 2010, σήμερα ΔΕΝ είναι βουλευτές πάνω από 10!!! 

Όλοι οι άλλοι έχουν ολοκληρώ­σει πρόωρα την πολιτική τους «καριέρα»... Οι περισσότεροι απ' αυτούς εντε­λώς άδοξα, θα γράφαμε χαρακτηριστι­κά πως με μια καταδρομικό βουλευτική παρουσία 173 «πολιτικοί» ψήφισαν το πρώτο μνημόνιο και εξαφανίστηκαν από την πολιτική ζωή του τόπου!!! Που βρίσκονται σήμερα οι περισσότεροι απ' αυτούς; Εξαφανισμένοι εντελώς... 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Α» στο στόχαστρο της Ελληνικής δικαιοσύνης είναι και κάποια δάνεια που δό­θηκαν σε πολιτικούς, ορισμένα εκ των οποίων, ιλιγγιώδη και σχεδόν άτοκα, από το υποκατάστημα της Εθνικής Τρά­πεζας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. 

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως οι αναλήψεις των υπέρογκων ποσών από τις μυστικές δαπάνες έγιναν πολύ κο­ντά σε ημερομηνίες ιδιαίτερα κρίσιμες από την περίοδο που η Ελλάδα εισήλθε στο μάτι του οικονομικού κυκλώνα και στο ΔΝΤ. 

Ένα εξαιρετικό έργο από το θέα­τρο του παραλόγου, με λίγη εσάνς από αστυνομική λογοτεχνία διαδραματίστη­κε την θλιβερή περίοδο που οι 173 βουλευτές ψήφιζαν το 1ο καταστροφι­κό μνημόνιο για την χώρα. 

Κι ενώ κυβέρνηση και τρόικα εναγκαλίζονταν στο τάνγκο του δημοσιονομικού θανάτου της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, ενώ οι δαπά­νες μειώνονταν σε τομείς κομβικούς για την κοινωνική συνοχή, η υπόθεση με τα μυστικά κονδύλια των υπουργεί­ων Εξωτερικών, Άμυνας, Δημόσιας Τά­ξης και Ναυτιλίας εξακολουθεί να προκαλεί ερωτήματα. 

Σύμφωνα με την έρευνα της «Α» επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος τυγχάνει και έχει διατελέσει επί σειρά ετών υπουργός Εξωτερι­κών στην κυβέρνηση Σημίτη και να έχει τοποθετήσει τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε στο ΥΠΕΞ σε νευραλγικές θέσεις, δαπανήθηκαν σε μυστικά κονδύλια 190 εκατ. ευρώ την ώρα που η χώρα βούλιαζε στη δίνη της χρεοκοπίας. 

Συνέντευξη στο euronews παραχώ­ρησε ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα, στο περιθώριο της Συνο­δού Κορυφής της ΕΕ με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, στην οποία αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στο ελλη­νικό ζήτημα. 

Ο Ισημερινός είναι μία από τις ταχύ­τερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στη Λατινική Αμερική και προσελκύει επεν­δυτές από όλο τον κόσμο. 

Το 2014, η "οικονομία χωρίς πετρέ­λαιο" του Ισημερινού πέτυχε ρυθμούς ανάπτυξης 4%, τρεις φορές υψηλότερους ρυθμούς από τον μέσο όρο ανά­πτυξης των γειτονικών χωρών. 

Όταν ρωτήθηκε πως τα κατάφερε. ο Κορέα απαντά: “Γνωρίζαμε την οικο­νομία μας. Ξέραμε ότι το κλειδί της επι­τυχίας είναι ο προστατευτισμός της πα­ραγωγής μας και των θέσεων εργασί­ας. Δεν ακούσαμε τις ''σειρήνες". Ακο­λουθήσαμε πρακτική προστατευτισμού στην παραγωγή και τις θέσεις εργασί­ας μας με ένα ισχυρό πρόγραμμα δημο­σίων επενδύσεων, το οποίο προσελκύ­ει τους ιδιώτες επενδυτές. Έχουν γίνει επενδύσεις σε υποδομές, στην ενέρ­γεια. στην παιδεία. “Εμείς στην Λατινική Αμερική, είμαστε ειδικοί στην κρίση. Έχουμε επιβιώσει από όλες τις κρίσεις και τώρα κοιτάζουμε την Ευρώπη με ανησυχία, διότι στην Ευρώπη κάνουν τα ίδια λάθη που κάναμε εμείς στο παρελ­θόν". "Ας μιλήσουμε για την Ελλάδα, για παράδειγμα. Ας μιλήσουμε για όλα όσα έχουν επιβληθεί στην χώρα: για τα πακέτα διάσωσης από το ΔΝΤ. Εμείς τα έχουμε περάσει όλα αυτά. Όλα αυτά τα μέτρα δεν αποσκοπούν στο να ξεπεραστεί η κρίση, είναι ακριβώς για να ρευστοποιηθεί το χρέος. Από τη μια πλευ­ρά, δίνουν χρήματα στην Ελλάδα και από την άλλη της επιβάλουν σκληρά μέτρα: χαμηλούς μισθούς, περικοπές επιδομάτων, μαζικές απολύσεις στο δη­μόσιο τομέα. Αυτό το κάνουν ώστε να βρουν χρήματα για να πληρώσουν ένα ιδιωτικό χρέος''. 

'Έτσι υπερχρεώνουν χώρες και όλα αυτά για να εγγυηθούν ένα ιδιω­τικό χρέος. Οι πολίτες δεν παίρνουν τί­ποτα. Και φυσικά δεν βγαίνουν από την κρίση. Βλέπουμε ότι όλο αυτό επανα­λαμβάνεται στην Ευρώπη. Αυτό δείχνει την απόλυτη κυριαρχία του κεφαλαί­ου πάνω στον άνθρωπο με όχημα την πολιτική".''Τα έχουμε ζήσει όλα αυτά. Υπήρχε η κρίση χρέους στην δεκαετία του '80 στη Λατινική Αμερική. Πριν από το 1976 κανένας τραπεζίτης δεν ερχό­ταν στην Λατινική Αμερική, ούτε για δι­ακοπές. Μετά το 1976 άρχισαν να έρ­χονται μαζικά και πήγαιναν στο Υπουρ­γείο Οικονομίας με τσάντες γεμάτες χρήματα - δωροδοκίες προκειμένου να δώσουν πίστωση. Με αυτά τα χρή­ματα αγόραζαν όπλα οι δικτατορίες, όχι οι δημοκρατίες. Δημιούργησαν το με­γάλο χρέος της Λατινικής Αμερικής και σε αυτό είχαν βοήθεια και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. "Οι τραπεζίτες γνώριζαν τις οικονομικές συνθήκες σε ορισμένες χώρες και ότι τα χρέη ήταν παράνομα και προέρχονταν από τη δι­αφθορά των πολιτικών, για την αγορά όπλων που χρειάζονταν οι δικτατορίες. Τώρα μπορείτε να μου πείτε ότι οι τρά­πεζες δεν γνώριζαν την ελληνική κατά­σταση: Το τεράστιο δημοσιονομικό έλ­λειμμα συγκεκαλυμμένο με χρέη; Και τώρα λένε ότι η Ελλάδα είναι αποκλει­στικά υπεύθυνη γι 'αυτό; Τουλάχιστον ας μοιραστούμε την ευθύνη! Έτσι μόνο βρίσκουμε λύσεις. Εμείς έχουμε μια καλή ομάδα εμπειρογνωμόνων στην κυβέρνηση και είμαστε πολύ προσεκτι­κοί με το χρέος μας''. 

(ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ-26/06/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger