Αρχική » » Η ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟ ΣΤΟΥΣ «ΕΤΑΙΡΟΥΣ» ΕΠΕΙΔΗ ... ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ

Η ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟ ΣΤΟΥΣ «ΕΤΑΙΡΟΥΣ» ΕΠΕΙΔΗ ... ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ


■ «Δεν θα θάψουμε τη δημοκρατία!» 
■ Αν χάσουν οι Αμερικανοί τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, τι θα μας πουλάνε; Πορτοκάλια Καλιφόρνιας; Η Google και η Microsoft δεν αρκούν φυσικά... 

του Γιώργου Δελαστίκ 

Καταπέλτης ήταν ο Αλέξης Τσίπρας στην αποκλειστική δή­λωση που έκανε στην Εφημερίδα των Συντα­κτών. «Δεν κουβαλάμε μόνο μια βαριά ιστορία αγώνων. Κουβαλάμε στις πλάτες μας την αξιοπρέ­πεια ενός λαού, αλλά και την ελπίδα των λαών της Ευρώπης. Είναι πολύ βαρύ το φορτίο για να το αγνοήσουμε. Δεν είναι ζήτημα ιδεολογικής εμμονής. Είναι ζήτημα δημοκρατίας», υπογράμμισε ο πρω­θυπουργός και κατέληξε στην κορύφωση της δήλωσής του: 

«Δεν έχουμε το δικαίωμα να θάψουμε την ευρωπαϊκή δημοκρατία στον τόπο που γεν­νήθηκε»...

«Μόνο πολιτική σκοπιμότητα μπορεί κα­νείς να διακρίνει στην επιμονή των θεσμών για νέες περικοπές στις συντάξεις μετά από πέντε χρόνια λεηλασίας από τα Μνημόνια», είχε τονίσει με ιδιαίτερη έμφαση ο πρωθυπουργός αρχίζοντας την δήλωσή του, η οποία έγινε, φυσικά, μετά τη διακοπή των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, την Κυριακή. 

Οι δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού όσο και κορυφαίων υπουργών υποδη­λώνουν ότι ή κορυφή της κυβερνητικής ηγεσίας έχει αντιληφθεί πως, σε περίπτω­ση που υποχωρήσει στις απερίγραπτης κοινωνικής σκληρότητας απαιτήσεις των Γερμανών, το Βερολίνο θα κατασπαράξει πολιτικά τον Αλέξη Τσίπρα και θα μεθο­δεύσει την ανατροπή του εν μέσω λαϊκής απαξίωσής του. 

Μισο...κομμουνιστική η κυβέρνηση! 

Έχουν λυσσάξει οι Γερμαναράδες που η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει ακόμη υποτα­χθεί στις απαιτήσεις και τους όρους τους. Μαινόμενος ταύρος ήταν αυτή τη φορά ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ: 

«Δεν θα αφήσουμε τους Γερμανούς εργά­τες και τις οικογένειές τους να πληρώσουν για τις υπερβολικές προεκλογικές υποσχέ­σεις μιας εν μέρει κομμουνιστικής κυβέρ­νησης», διακήρυξε με στόμφο, χαρακτη­ρίζοντας ως... «εν μέρει κομμουνιστική» την κυβέρνηση Τσίπρα! «Εξαντλείται όχι μόνο ο χρόνος, αλλά και η υπομονή σε όλη την Ευρώπη. Παντού στην Ευρώπη αυξάνε­ται το αίσθημα ότι "φτάνει πια''. Η σκιά μιας εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δια­γράφεται ολοένα και σαφέστερα», πρόσθεσε, νομίζοντας ότι έτσι θα τρομοκρατήσει τον Αλέξη Τσίπρα. 

Η αλήθεια είναι ότι η Γερμανίδα δεξιά καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, έχει πά­ρει στην κυβέρνησή της ως «τσόντα» τους Γερμανούς σοσιαλδημοκράτες για να ασκεί μέσω αυτών έλεγχο στα σοσια­λιστικά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα πρωτίστως των χωρών της Ευρωζώνης και δευτερευόντως όλης της ΕΕ, προκειμένου η ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία να παραμένει υποταγμένη στη γερμανι­κή πολιτική. Όντως τα σοσιαλδημοκρα­τικά κόμματα της κατηγορίας ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ και τα αντίστοιχό τους σε άλλες χώρες είναι ο μοναδικός μείζων πολιτικός χώρος που παραμένει αδιατάρακτα γερμανόδουλος. Αυτή είναι και η αξία χρήσης για τη Μέρκελ του Σοσιαλ­δημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας, του SPD. 

Αν τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα προ­σβληθούν από... ΣΥΡΙΖίτιδα υπό τη μορφή της συνεργασίας με αριστερά κόμματα που αναδύθηκαν από τους «Αγανακτισμένους», όπως απειλείται να γίνει ενδεχομέ­νως τον Οκτώβριο στην Πορτογαλία και τον Νοέμβριο στην Ισπανία, όπου θα έχουν αντιστοίχως βουλευτικές εκλογές, πέραν των θετικών εξελίξεων που θα υπάρχουν στην Ευρώπη, θα πέσει κατακόρυφα η αξία χρήσης του SPD για τη γερμανική Δεξιά. Τι να το κάνει πια το SPD η Μέρκελ; 

Οι δηλητηριώδεις επιθέσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ στις οποίες προβαίνει ο αρχηγός του SPD, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ξεκινούν επο­μένως από αυτή την αφετηρία κι αυτό εί­ναι το κίνητρό τους: η διατήρηση της αξίας χρήσης του SPD για τη γερμανική Δεξιά στην πορεία οικοδόμησης του Δ' Ράιχ της Γερμανίας, αξιοποιώντας ως όπλο αυτή τη φορά όχι τα πάντσερ, τα ασυναγώνιστα γερμανικά τανκς των ναζί κατά τον Β' Πα­γκόσμιο Πόλεμο, αλλά το ενιαίο ευρωπαϊ­κό νόμισμα, το ευρώ. 

«Μια τελευταία απόπειρα» 

Μπορεί οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες να θέλουν να... πνίξουν τον Τσίπρα, που απειλεί να τους κλείσει το σπίτι αν συνε­χίσει να αντιστέκεται, αλλά αυτό δεν ση­μαίνει ότι και οι Ευρωπαίοι δεξιοί είναι έξω από το παιχνίδι. Κάθε άλλο. 

«Μια τελευταία απόπειρα έκανε αυτό το Σαββατοκύριακο να βρεθεί μια λύση με τον πρωθυπουργό Τσίπρα» ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, τονίζεται σε ανακοίνωση της Κομι­σιόν, η οποία εκδόθηκε λίγα λεπτά αφότου η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, αποτελούμενη από τρεις υπουργούς (Γιάννη Δραγασάκη, Νίκο Παππά, Ευκλείδη Τσακαλώτο), αποχώρησε αγανακτισμένη και προ­βληματισμένη από την έδρα της Κομισιόν στις Βρυξέλλες, το κτίριο «Μπερλεμόν», στην καρδιά της βελγικής πρωτεύουσας. 

«Οι συνομιλίες δεν έχουν πετύχει τον στό­χο τους, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των ελληνικών Αρχών αφενός και των κοινών εκτιμήσεων της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ αφετέρου», αναφέρει η ανακοίνωση της Κομι­σιόν, διαφορές που «ισοδυναμούν με 2 δις ευρώ μόνιμων δημοσιονομικών μέτρων κάθε χρόνο», όπως διευκρινίζεται στην ίδια ανακοίνωση. «Οι ελληνικές προτάσεις παραμένουν ημιτελείς», αποφαίνονται οι «σοφές κεφαλές» που συναπαρτίζουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ανακοίνωσή τους. 

Αλήθεια, γιατί οι αποτυχημένες διαπραγ­ματεύσεις της Κυριακής συνιστούν «μια τε­λευταία απόπειρα» του Γιουνκέρ για λύση, όπως λέει η ανακοίνωση της Κομισιόν; Εδώ ακόμη και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, περιμένει λύση στα τέλη του μήνα, ξαφνικά η Κομι­σιόν αποφάσισε να βιαστεί; Από πού κι ως πού έγινε «ορόσημο» μια Σύνοδος της Ευρωομάδας; 

Γερμανία κατά ΗΠΑ 

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ έκανε και μια πονη­ρή πρόταση. Το Βερολίνο συμφωνεί, είπε, να μην μειωθούν οι συντάξεις στην Ελλά­δα, αρκεί όμως η χώρα μας να μειώσει τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς κατά το αντίστοιχο ποσό. Όσο λογική κι αν φαίνεται η πρόταση αυτή -και, μάλιστα, συμβατή με τις απόψεις ενός αριστερού κόμματος όπως ο ΣΥΡΙΖΑ-, είναι μια πρόταση που εντάσσεται στο πλαίσιο των αντιθέσεων ΗΠΑ - Γερμανίας, που τελευταία έχουν οξυνθεί. 

Αυτή τη θέση, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα της γερμανικής ελίτ Frankfurter Algemeine, την έχει ήδη απορρίψει το ΔNT. 

Ο Γκάμπριελ, δηλαδή, προτείνει στον Τσίπρα μια θέση που σίγουρα θα απορρίψει το ΔΝΤ! Κάνει ο Γκάμπριελ «αριστερή» αντίσταση; Όχι βέβαια. Απλούστατα, επειδή οι ελληνικοί εξοπλισμοί συμπεριλαμβάνουν σε πολύ ψηλό ποσοστό αγορές όπλων από τις ΗΠΑ, το υπό αμερικάνικο έλεγχο ΔΝΤ απέρριψε ασυζητητί την πρόταση αυτή! Αν χάσουν οι Αμερικάνοι τους εξοπλισμούς, τι θα μας πουλάνε; Πορτοκάλια Καλιφόρνιας; Η Google και η Microsoft δεν αρκούν φυσικά. Δεν πιάνουν οι Αμερικάνοι τα λεφτά των εξοπλισμών μόνο με προγράμματα και λογισμικό συν υπολογιστές και κινητά. 

«Δεν εκβιαζόμαστε» 

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ήταν ακράτητος το Σαββατοκύριακο. «Στην ελληνική κυβέρνηση υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο φόβος μιας αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ είναι τόσο μεγάλος [σ.σ: εννοεί στη Γερμανία] ώστε είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα. Αυτό δεν θα συμβεί· εμείς δεν εκβιαζόμαστε!» διακήρυξε, υπονοώντας ότι έτσι παραμένει ανοιχτή η πιθανότητα εκδίωξης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη αν η κυβέρνηση Τσίπρα συνεχίσει να αρνείται να υποταχθεί στους γερμανικούς όρους. 

Από κοντά κι ο γραμμα­τέας του κόμματος της Μέρκελ, της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), Κρίστιαν Μπρέμερ: «Πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά την πιθανότητα αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ εάν η Ελλάδα δεν δεχτεί μεταρρυθμιστικά μέτρα, όπως έκαναν οι άλλες χώρες που βρίσκονται σε κρίση. Δεν βλέπουμε τον λόγο γιατί η Ελλάδα επιδιώκει ξεχωριστή μεταχείριση σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη», δήλωσε. 

Γιατί η ΝΔ κρατάει τον Σαμαρά; 

Έξω φρενών είναι η εφημερίδα της γερμανικής σοσιαλδημοκρατικής διανόησης Die Zeit με την παραμονή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ, η οποία καθιστά το κόμμα της ελληνικής Δεξιάς ανίκανο να διεκδικήσει εκ νέου την εξουσία. «Ο Σαμαράς είναι ένας άνθρωπος του χτες. Είναι εκπληκτικό ότι το κόμμα του δεν τον έχει ήδη στείλει στον διάολο!» γράφει επί λέξει και χωρίς περιστροφές ο αρθρογράφος Μίκαελ Τούμαν, ένας Γερμανός δημο­σιογράφος με αρκετές γνώσεις της ελληνικής πολιτικής πραγ­ματικότητας, ιδίως παλιότερα. «Η ΝΔ χρειάζεται ακόμη χρόνο για μια παλατιανή επανάσταση και νέα τάξη πραγμάτων», το­νίζει και συνεχίζει υπογραμμί­ζοντας ότι «ο Τσίπρας γνωρίζει επίσης πως... ο ίδιος δεν έχει κανέναν πραγματικά επικίνδυνο αντίπαλο», αφού «ο ηγέτης της συντηρητικής ΝΔ εξακολουθεί πάντα να ονομάζεται Αντώνης Σαμαράς». 

Κανένας πόνος δεν έπιασε, φυσικά, τους Γερμανούς σο­σιαλδημοκράτες για τη ΝΔ. Αντιλαμβάνο­νται όμως πλήρως ότι όσο διατηρεί αρχηγό αυτόν που την οδήγησε στην ταύτιση με τη γερμανική πολιτική, ο Σαμαράς στέκεται εμπόδιο στη συγκρότηση ενός νέου φιλο-γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού λόγω της προσωπικής απαξίωσής του ως πρωθυπουργού της Ελλάδας. Όσους όρκους πίστης στους Γερμανούς κι αν δώσει ο Αντώνης Σαμαράς είναι πια «καμένο χαρτί γι' αυτούς, άρα άχρηστος. 

(ΕΠΙΚΑΙΡΑ-18/06-24/06/15) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger