Αρχική » » Ο πιστός στρατιώτης Παναγιώτης Καμμένος

Ο πιστός στρατιώτης Παναγιώτης Καμμένος


Γιατί ο υπουργός Άμυνας προκαλεί αντιδράσεις με τις εμφανίσεις του. 
Η θητεία του στην Πολεμική Αεροπορία, οι ώρες πτήσης του και οι «πρωτιές» του ως υπουργού Άμυνας. 

Του ΛΕΩΝΙΔΑ Σ. ΜΠΛΑΒΕΡΗ 
Isblaveris@gmail.com 

Η πρόσφατη εμφάνιση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, σε στρατιωτικά φυλάκια της ελληνοαλβανικής και ελληνοσκοπιανής μεθορίου, φορώντας ένα χιτώνιο παραλλαγής, με διάφορα σήματα, όντας ξεκούμπωτος και με σηκωμένα τα μανίκια, να επιθε­ωρεί τους στρατιώτες, προκάλεσε αρ­νητικές αντιδράσεις. Πολλοί ήταν αυ­τοί που υποστήριξαν ότι δεν μπορεί ο υπουργός να εμφανίζεται έτσι ντυμέ­νος και να επιθεωρεί στρατιώτες.

Από την άλλη πλευρά, θετικές αντιδράσεις υπήρξαν ύστερα από μια άλλη ενέργειά του, στη διάρκεια...
αυτής της περιο­δείας του. Συγκεκριμένα, διανυκτέρευ­σε στο μεθοριακό ελληνικό φυλάκιο Γράμμου και δείπνησε και πήρε πρω­ινό μαζί με τους στρατιώτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάτι τέτοιο γίνεται για πρώτη φορά από ΥΕΘΑ. Τελικώς, το ερώτημα που προκύπτει είναι: Ποια είναι η σχέση του σημερινού υπουρ­γού Εθνικής Άμυνας με τις Ε.Δ.; «Του αρέσει να φορά στρατιωτικές στολές και να το παίζει στρατιώτης, βγάζοντας απωθημένα», όπως τον κατηγορούν οι πολιτικοί αντίπαλοι του; Κατ' αρχάς, ο κ. Καμμένος έχει υπη­ρετήσει στρατιωτική θητεία κανονικής διάρκειας, στην Πολεμική Αεροπο­ρία, στη Μοίρα ΓΕΑ, στο στρατόπεδο Παπάγου. Εν συνεχεία απέκτησε δίπλωμα χειριστού ελικοπτέρου, ενώ στο ενεργητικό του έχει περισσότερες από 700 ώρες πτήσεως με ελικόπτερα διαφόρων τύπων, καθώς το πτυ­χίο του είναι ενεργό. Επίσης, έχει πτυ­χίο αυτοδύτη. 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Πρόσφατα, τα «Π» εί­χαν την ευκαιρία να ρωτήσουν τον κ. Καμμένο αν είναι ικανοποιημένος από την ανάληψη του συγκεκριμένου υπουργείου. Η απάντηση του ήταν χα­ρακτηριστική: «Εννοείται. Ήταν όνειρο ζωής για μένα και για τον λόγο αυτό, πολύ περισσότερο, θέλω να βοηθήσω να γίνει έργο. Εγώ νιώθω στρατιώτης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και έχω υποχρέωση να εκτε­λέσω την αποστολή μου». Για του λόγου το αληθές, ο υπουργός Άμυνας, λίγα μόλις 24ωρα μετά την ορκωμοσία του, προέβη στις ακόλου­θες ενέργειες. 

Ανήμερα της επετείου του θανάτου των τριών ηρώων του Πολεμικού Ναυτικού στα Ίμια, μετέβη με ελικό­πτερο ΝΗ-90 στο σημείο της πτώσης του μοιραίου ελικοπτέρου ΠΝ-21 και έριξε στη θάλασσα δάφνινο στεφάνι στη μνήμη τους. Ακολούθως, την ίδια ημέρα, μετέβη στην Κρήτη, στο ορεινό χωριό του ήρωα της Κύπρου καταδρο­μέα της Α' Μοίρας Καταδρομών Μ. Μπικάκη, ο οποίος μόνος του σταμά­τησε μια επίθεση των Τούρκων, καταστρέφοντας έξι άρματα μάχης. Και οι δύο αυτές συμβολικές ενέργειες πραγ­ματοποιήθηκαν για πρώτη φορά από υπουργό Άμυνας. 

Σε όλες τις μετέπειτα επισκέψεις του σε Μονάδες ή σε παρακολουθήσεις εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων Μο­νάδων, όσο ήταν χειμώνας, εμφανιζόταν με το στρατιωτικό τζάκετ παραλλα­γής που έχει χρεωθεί, το οποίο φέρει στην αριστερή πλευρά του στήθους την αυτοκόλλητη ταινία όπου αναγρά­φεται το όνομα και η ιδιότητά του, ενώ στην αντίστοιχη δεξιά έχει το έμβλη­μα του ΥΠΕΘΑ. Μερικές ακόμα πρω­τιές του... στρατιωτικού Καμμένου εί­ναι, οι ακόλουθες: 

Στις 24 Μαΐου ο υπουργός μετέβη στο μνημείο πεσόντων καταδρομέων στο Καβούρι, σε εκδήλωση στην οποία για πρώτη φορά παρέστη υπουργός Άμυνας, με μοναδική εξαίρεση στο παρελθόν την παρουσία του επίτιμου αρχηγού ΓΕΣ, στρατηγού ε.α. Φραγκούλη Φράγκου, όταν ήταν για μι­κρό διάστημα ΥΕΘΑ. Στις 25 Μαΐου ο υπουργός επέδωσε τα πτυχία στους νέους υποβρύχιους καταστροφείς του 181ου Σχολείου Υποβρυχίων Καταστροφών της ΔΥΚ. Για πρώτη φορά παρέστη υπουργός σε τέτοια εκδήλωση, όπου έως τότε παρίσταντο μόνο μέχρι το επίπε­δο του αρχηγού Στόλου ή, έστω, του αρχηγού ΓΕΝ. Μόνη εξαίρεση απο­τέλεσε στο παρελθόν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, που παρευρέθη στο σχολείο από το οποίο αποφοίτησε ο υιός του τότε γραμματέα της κυβερνή­σεως, Τάκη Μπαλτάκου, σημαιοφό­ρος του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής. 

Μάχιμος και στις ασκήσεις 

Στις 15 Μαρτίου, ο Πάνος Καμμένος παρακολούθησε στον Έβρο τη νυχτερινή άσκηση «Αστραπή ΄15», που διεξήχθη με πραγματικά πυρά από όλες τις συμμετέχουσες δυνάμεις, φορώ­ντας και πάλι το στρατιωτικό τζάκετ του. Έχει παρακολουθήσει και τις τρεις (όσες έχουν γίνει, δηλαδή, έως τώρα) ασκήσεις «Πυρπολητής 2015» της ενεργοποιήσεως της διακλαδικής δυνάμεως ταχείας αντιδράσεως του ΓΕΕΘΑ, «Δ». Έχει τιμήσει αμέσως, μόλις δυο- τρεις μέρες μετά τη διακεκριμένη ενέργειά τους, δύο ΕΠΟΠ λοχίες: Τον έναν γιατί βρήκε και παρέδωσε πορτοφόλι με μερικές χιλιάδες ευρώ, τα οποία ο κάτοχός του μόλις είχε σηκώσει από την τράπεζα, και τον άλλο γιατί με κίνδυνο της ζωής του έσωσε λαθρομετανάστες στη Ρόδο. Αμφότεροι κλήθηκαν και τιμήθηκαν στο γραφείο του, ενώπιον της φυσι­κής στρατιωτικής ηγεσίας. Ανεξαρτήτως των όποιων θετικών ή αρνητικών ενερ­γειών του σε πολιτικό επίπεδο, το γεγονός είναι άτι, φορώντας το στρατιωτικό τζάκετ ή το χιτώνιο της στολής παραλλαγής, ο Π. Κομμένος δεν προσποιείται. Ό,τι κάνει το αισθάνεται, το «ζει» και κάνει πραγματικότητα το «όνειρο ζωής» του. Τώρα, το αν έχει κουμπωμένα ή όχι κουμπιά στο χιτώνιο, αυτό μάλλον δεν τον απασχολεί, καθώς είναι άλλες οι προτεραιότητες του. 

(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ-13/06/2015) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger