Αρχική » » Τα προβλήματα από την ένταξη στο ΙΚΑ

Τα προβλήματα από την ένταξη στο ΙΚΑ


ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΔ. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΝ. ΔΥΝΑΜΕΩΝ.
 
Τα σοβαρά προβλήματα που έχουν ανακύψει από την υποχρεωτική και αυτοδίκαιη έντα­ξη των στρατιωτικών που προ­σλαμβάνονται στις Ένοπλες Δυνάμεις από τις αρχές του 2011 και μετά, στον κλάδο κύριας σύνταξης του IKΑ επι­βεβαιώθηκαν στη συνάντηση που είχαν τα μέλη του προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών με τον διοικητή του Ταμείου, Ροβέρτο Σπυρόπουλο. Τα προβλήματα αυτά, αξίζει να σημειωθεί, πως έχουν επισημανθεί και από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο, με έγγραφό του προς το υπουρ­γείο Εργασίας, έχει ζητήσει την επανα­φορά του πρότερου καθεστώτος για τους στρατιωτικούς. 

Η αντιπροσωπία της ΠΟΕΣ μετέφερε στην ηγεσία του ΙΚΑ την ανησυχία της για τους νεοκατατασσόμενους ...συναδέλφους (ήδη οι πρώτοι που εντάχθηκαν στο ΙΚΑ ήταν οι απόφοιτοι από τα ΑΣΣΥ το καλο­καίρι του 2013, και ακολουθούν οι από­φοιτοι των ΑΣΕΙ τους επόμενους μήνες) αναφορικά με την παντελή άγνοιά τους και τη μη ενημέρωσή τους για τις υποχρε­ώσεις και τα δικαιώματά τους, όπως αυτά διαμορφώνονται με τους νέους νόμους 3863/2010 και 3865/2010 (ύψος ασφα­λιστικών εισφορών, διαδικασία χρήσεως ηλεκτρονικών εφαρμογών παρακολούθησης ασφαλιστικού ιστορικού ενός εκάστου ασφαλισμένου κ.λ.π.), όπως επίσης και το τι πρόκειται να αντιμετωπί­σουν ασφαλιστικά με τη συμπλήρωση της 40ετούς πραγματικής υπηρεσίας τους. 

ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ 

Έγινε ιδιαίτερη μνεία και εκτενής συζή­τηση για τους στρατιωτικούς που εντάσ­σονται ή θα ενταχθούν εφεξής στις ειδι­κές κατηγορίες των Ενόπλων Δυνάμεων (ιπτάμενοι, ναρκαλιευτές, αλεξιπτωτι­στές, υποβρύχιοι καταστροφείς, υπηρετούντες στα υποβρύχια κ.λ.π.) σχετικά με τη μη ύπαρξη αναλόγου ασφαλιστι­κής εισφοράς στο ΙΚΑ ελλείψει τέτοιων κατηγοριών στον Οργανισμό. Αφορμή στάθηκε παρόμοια περίπτωση του πα­ρελθόντος, όταν σε ΕΜΘ οι οποίοι κατά την κατάταξή τους στις Ένοπλες Δυνάμεις εντάχθηκαν για μία πενταετία ασφαλι­στικά στο ΙΚΑ, προκλήθηκαν τεράστια προβλήματα όταν αποφάσισαν να αποστρατευτούν με τη συμπλήρωση του απαιτούμενου χρόνου της 20ετίας. 

Από την πλευρά της διοίκησης του ΙΚΑ εκφράστηκε επίσης ο έντονος προ­βληματισμός που δημιουργήθηκε με τον σχετικό νόμο όσον αφορά στο ασφαλι­στικό των στρατιωτικών, και αναφέρ­θηκε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα, και μέχρι τα μέσα Ιουνίου, θα εκδοθεί εγκύκλιος διαταγή με επικαιροποίηση όλων εκείνων των σημείων που πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι στρατι­ωτικοί, ώστε οι ίδιοι να παρακολουθούν ηλεκτρονικά πότε καταβλήθηκαν οι ει­σφορές τους, το ύψος των εισφορών τους και γενικά κάθε αναγκαίο ασφαλι­στικό στοιχείο που τους ενδιαφέρει και χρειάζεται να γνωρίζουν, για να μπορούν οι ίδιοι να ελέγξουν και να καταγγείλουν τυχόν έλλειψή του. 

Ο διοικητής του ΙΚΑ διαβεβαίωσε δε τα μέλη του προεδρείου της ΠΟΕΣ πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν συσκέ­ψεις με την παρουσία όλων των εμπλε­κόμενων μερών, προκειμένου να τεθούν στο τραπέζι της συζήτησης όλα τα προ­βλήματα και οι προβληματισμοί, να αναδειχθούν οι ιδιαιτερότητες του λειτουργήματος του στρατιωτικού, και να δοθούν οι λύσεις όπου απαιτούνται. Να σημειω­θεί ότι οι πρώτοι στρατιωτικοί θα λάβουν σύνταξη από το ΙΚΑ από το 2036 και μετά. 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-29/05/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger