Αρχική » » Πως θα δοθεί το ΒΟΕΑ το 2015

Πως θα δοθεί το ΒΟΕΑ το 2015


Η ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ 

Με κοινή απόφαση των υπουρ­γών Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, οι δικαιούχοι του ΒΟΕΑ οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτη­ση από την 1η Ιανουάριου 2015 έως και σήμερα (όπως και για όσους υποβάλ­λουν από εδώ και στο εξής και μέχρι το τέλος του 2015) και δεν τους έχει καταβληθεί το εν λόγω βοήθημα, το ύψος αυτού δεν δύναται να είναι μικρότερο του ποσού εκείνου που προ­κύπτει βάσει της τιμής μεριδίου του μερίσματος του έτους 2011. 

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, το απομένον ποσό των εισφορών υπέρ ΒΟΕΑ που δεν αναλώθηκε για την... πληρωμή του βοηθήμα­τος εντός του έτους θα τηρείται σε ξεχωριστό λογαριασμό ως αποθεματικό υπέρ ΒΟΕΑ για κάλυψη μελλοντικών αναγκών καταβολής του βοηθήματος. Κι αυτό γιατί στο παρελθόν είχαν υπάρξει κρούσματα χρησιμοποίησης των χρημάτων του «κουμπαρά» του βοηθή­ματος για την καταβολή μερισμάτων, κάτι που δεν επιτρέπεται. 

Η ΠΛΗΡΩΜΗ 

Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού είχε ενημερώσει πριν από λίγες ημέρες ότι υπογράφηκε η κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών για τον καθορισμό της τιμής με­ριδίου, βάσει της οποίας θα γίνει η πληρωμή των Βοηθημάτων Οικογενειακής και Επαγ­γελματικής Αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ) οικονομικού έτους 2015. 

Κατόπιν αυτού, το ΜΤΣ έχει ήδη ανακοι­νώσει ότι θα ξεκινήσει η πληρωμή της εφάπαξ παροχής, αρχής γενομένης από τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από τα δικαιούχα τέκνα τον μήνα Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, και θα ακολουθήσει η πληρωμή των αιτήσεων των επόμενων μηνών. Τονίζεται ωστόσο πως υπάρχουν ακόμη σε εκκρεμότητα αιτήσεις από τα προηγούμενα χρόνια. 

Να σημειωθεί ότι, από μελέτη που εκπό­νησε πρόσφατα (τη δημοσιεύσαμε) ο πρόε­δρος του Συνδέσμου Αποφοίτων της ΣΣΑΣ αξιωματικός ε.α. και οικονομολόγος Ιωάννης Αντωνιάδης σχετικά με το ΒΟΕΑ, που αποτε­λεί έναν «κουμπαρά» στο οποίο επί 25 χρόνια τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τοποθετούν υποχρεωτικά χρήματα για τα τέκνα που έχουν, έτσι ώστε, όταν αυτά ενηλικιωθούν να έχουν μια στήριξη, εκτός του ότι τα τελευ­ταία χρόνια υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην ικανοποίηση των αιτήσεων απόδοσης των δικαιούμενων χρημάτων από τα Μετοχικά Τα­μεία, προκύπτει ότι η ετήσια απόδοση που θα αποφέρει το Βοήθημα Οικογενειακής Επαγ­γελματικής Αυτοτέλειας μετά από 25 χρόνια δεν θα ξεπερνά σε ετήσια βάση τα 100 ευρώ. 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-19/06/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger