Αρχική » » ΑΛΤ! της 14 Ιουν 2015

ΑΛΤ! της 14 Ιουν 2015


ΕΧΕΙ συνειδητοποι­ήσει κάνεις το μέγεθος των περικοπών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στον προϋπολογι­σμό του υπουργείου Εθνικής Αμύνης; Αρχίσαμε με περικοπές της τάξεως του 37% αμέσως με την εκδή­λωση της κρίσεως και ήδη έχουμε φθάσει το 54%. Δη­λαδή με λιγότερα από τα μι­σό χρήματα οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να διατη­ρούν το ίδιο επίπεδο ετοιμότητας, μια και οι απειλές στην περιοχή μας μάλλον βαίνουν αυξανόμενες. 

ΔΥΟ σημαντικά γεγονότα που δείχνουν τις δυναμικές προοπτικές της χώρας μας στον τομέα της στρατιωτικής... διπλωματίας συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα. Τη μία ημέρα υπογράφτηκε (ανανεώθη­κε, για την ακρίβεια) η συμ­φωνία στρατιωτικής συνερ­γασίας με το Ισραήλ και την επομένη, ο Αιγύπτιος υπουργός Αμύνης πραγμα­τοποίησε επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. Η Ελλάς μπορεί να αναβαθμισθεί ως γέφυρα συνεργασία και σταθερότητας στην ανατο­λική Μεσόγειο. 

ΜΕ ΤΗΝ ταυτόχρονη διεξαγωγή τεσσά­ρων ασκήσεων την περα­σμένη εβδομάδα, οι Ένοπλες Δυνάμεις έδειξαν και πάλι το επίπεδο των δυνατοτήτων τους. Ενώ εξελισ­σόταν η επιτελική άσκηση «Gordian Knot» στο Γ΄ Σώ­μα Στρατού, άρχιζαν στο Αι­γαίο οι συνδυασμένες ασκήσεις του Ναυτικού και της Αεροπορίας «Καταιγίς» και «Πολύφημος». Και από πάνω, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκος (φωτό) κή­ρυξε την τρίτη για φέτος αιφνιδιαστική άσκηση «Πυρπολητής». Και όχι μό­νον όλα πήγαν καλά, δόθη­κε και ηχηρή απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις. Ηχηρή... όσο σι βολές των πυροβόλων. 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-14/06/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger