Αρχική » » ΔΙΑΣΤΑΥΡΟΥΜΕΝΑ ΠΥΡΑ της 12 Ιουν 2015

ΔΙΑΣΤΑΥΡΟΥΜΕΝΑ ΠΥΡΑ της 12 Ιουν 2015


ΣΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ Δίστομο για την επέτειο του ολοκαυτώματος από τις δυνάμεις Κατοχής παρευρέθη ο ΠτΔ, Προκόπης Παυλόπου­λος. «Οι εθνικές μας διεκδικήσεις για τα εγκλήματα της ναζιστικής θηριωδίας σε βάρος των Διστομιτών θα επιλυ­θούν στα αρμόδια δικαστικά fora» ήταν το μήνυμά του αφότου αντί­κρισε τα λείψανα των 218 θυμάτων.(φωτό) 

Για ποιους χτυπάει η καμπάνα; Ο Πάνος Καμμένος «πέρασε» την οργάνωση και λειτουρ­γία γραφείου ...
νομοθετικής πρωτοβουλίας με Προεδρικό Διάταγμα που υπογράφουν ο ΠτΔ, Προ­κοπής Παυλόπουλος, αλλά και ο υπουρ­γός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυ­γκρότησης, Νίκος Βούτσης. Είναι κάτι το οποίο είχε προαναγγείλει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε ανύποπτο χρόνο, αλ­λά τώρα υλοποιείται. 

Η λειτουργία αυτής της υπηρεσίας αιτιολογείται από όσους βλέπουν θετικά την απόφαση του κ. Καμμένου ως μία προσπάθεια για καλύτερο συντονι­σμό του νομοθετικού έργου και των τρι­ών μελών της πολιτικής ηγεσίας του Πε­νταγώνου. Εμείς, πάλι, πιστεύουμε πως η στόχευση δεν είναι αυτή, ή, τουλάχιστον, δεν είναι μόνο αυτή. Κάποιοι λοιπόν που έχουν προβεί σε ενέργειες διασπάθισης του δημοσίου χρήματος μέσω προμηθειών θα πρέπει να ανησυχούν από τη λειτουργία του γραφείου νομοθετικής πρωτοβου­λίας. Προς το παρόν μένουμε σε αυτά... 

Τις τελευταίες ημέρες, και με αφορμή την προβλεπόμενη αντικατάσταση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου, το φθινό­πωρο, λόγω της ανάληψης της θέσεώς του ως επικεφαλής της στρατιωτικής επιτρο­πής της Ε.Ε., διακινούνται σενάρια αλλα­γής και πάλι του αρχηγού ΓΕΣ. Είναι αν μη τι άλλο προσβλητικό προς τον θεσμό να πιστεύουν κάποιοι, ή να προσδοκούν, πως μπορούν οι αρχηγοί του Στρατού να αλλάζουν σαν τα... πουκαμίσα. 

Ο αντιστράτηγος Βασίλης Τελλίδης έχει μόλις 3,5 μήνες θητείας και κανείς δεν μπορεί να τον κρίνει. Χρειάζεται ένας αρχηγός τουλάχιστον δύο χρόνια να παρουσιάσει έργο και να κριθεί για αυτό. Κάτι που ισχύει και για τους προηγούμε­νους αρχηγούς (πλην ελάχιστων περιπτώ­σεων) που αποστρατεύτηκαν, με κατά μέ­σο όρο 8 μήνες παρουσία στη θέση του αρ­χηγού ΓΈΣ. Το ενδεχόμενο να καθοριστεί 3ετής θητεία για τους αρχηγούς χαρακτη­ρίζεται ως εύλογο χρονικό διάστημα και δίκαιο μέτρο, μπας και επιτέλους κάνει ένα βήμα μπροστά ο Στρατός τού «ράβε, ξήλωνε». 

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έφερε προς δημόσια διαβούλευση σχέδιο νό­μου για σαρωτικές, θα έλεγε κανείς, αλ­λαγές στη στρατιωτική θητεία. Ένα ζήτημα της αρμοδιότητας του Κώστα Ήσυχου, ο οποίος το είχε θέσει ως προτεραιότητα και ήταν αυτό που, μαζί με τον Πάνο Καμμένο, έβαλαν «με το καλημέρα» σε εφαρμογή, στέλνοντας όλους τους οπλί­τες στα σύνορα για να καλυ­φθούν οι ανάγκες σε προσωπικό εκεί όπου πραγματι­κά υπάρχουν, στις πα­ραμεθόριες περιοχές. 

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Αιγύπτι­ου υπ. Άμυνας στην ανταπόδο­ση της επίσκεψη του Π. Καμμένου στο Κάρο. Οι δύο υπουργοί συζήτη­σαν στο Πεντάγωνο πότε θα γίνει η επό­μενη άσκηση. Ο ενθουσιασμός των Αιγυπτίων μετά την συνεκπαίδευση με τους Έλληνες χειριστές είναι μεγάλος, όπως και η ανάγκη κοι­νών ασκήσεων στην Αν. Μεσόγειο. 

Εκ πρώτης όψεως, και με δε­δομένο πώς βάση του σχεδίου νόμου είναι τα αντικειμενικά κριτήρια, και η μοριοδότηση για τις μεταθέσεις κρίνεται θετική. Διατυπώνονται ωστό­σο δύο επιφυλάξεις. Πώς θα μπορέσει να λειτουργήσει αυτό το σύστημα πρα­κτικά, πώς εξασφαλίζεται η γνησιότητα των στοιχείων σύμφωνα με τα οποία θα προκύπτουν τα μόρια, και πώς μπορούν τα γραφεία μεταθέσεων να ανταποκριθούν σε προβλήματα που τυχόν ανακύψουν. Η δεύτερη ένσταση έχει να κά­νει με την ευελιξία του νέου συστήμα­τος στα λεγόμενα κοινωνικά κριτήρια. Υπάρχει μία πρόβλεψη για ικανοποίηση αιτημάτων σε ποσοστό 2% βάσει κοινω­νικών λόγων. Από εκεί και μετά τι; Θα συγκρουστούν τα κοινωνικά κριτήρια με τις σπουδές; 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-12/06/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger