Αρχική » » ΑΛΤ! της 30 Μαΐου 2015

ΑΛΤ! της 30 Μαΐου 2015


ΘΥΜΑΣΤΕ το μεγα­λύτερο σκάνδαλο της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας; Θυμάστε το αντι­αεροπορικό ARTEMIS-30 (φωτό); Κάποιοι το θυμήθη­καν και διασπείρουν τη φη­μολογία ότι εκδηλώθηκε ενδιαφέρον αγοράς του από κράτος της περιοχής Ειρη­νικού - Νοτιοανατολικής Ασίας! Προφανώς, η φημο­λογία είναι αστήρικτη, καθώς το συγκεκριμένο σύστημα ουδέποτε κατέστη επιχειρησιακά αξιοποιήσιμο. Κάποιες λίγες μονάδες πυρός που «κοσμούσαν» δίκην τηλεοπτικών γλα­στρών τις παρελάσεις της δεκαετίας του ΄80 έχουν εδώ και χρόνια αφεθεί να σκουριάσουν στην εγκατά­σταση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Καβούρι. Όσο για τα λοιπά στοιχεία του συστήματος (ραντάρ, σκο­πευτικά κ.λπ.), ουδέποτε κατέστη δυνατό να λειτουρ­γήσουν...
 

ΚΑΙ ενώ τα σκάνδαλα για τους εξοπλισμούς διερευνώνται πλέον συστηματικά, ούτε λέξη για το ARTEMIS και τα δισε­κατομμύρια που απορρό­φησε. Μπορεί τα σχετικά αδικήματα να έχουν παρα­γράφει, αλλά πολιτικές ευθύνες θα έπρεπε να κατα­λογιστούν, διότι αγγίζουν και οικογένειες που εξακο­λουθούν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πολιτικής σκηνής. 

ΚΑΛΟ θα ήταν, όταν δίδονται απαντήσεις σχετικά με τις δαπάνες κάποιων κινήσεων ιπτάμε­νων μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων, να συμβουλεύ­εται αυτός που τις δίνει και τα σχετικά τεχνικά εγχει­ρίδια, διότι εκεί προσδιο­ρίζεται το κόστος της ώρας πτήσεως με αυτά. Και κάποιος μπορεί να υπολογί­σει το πραγματικό κόστος, οπότε, αν δεν ταιριάζει με την απάντηση, όλοι κινδυ­νεύουν να βρεθούν εκτε­θειμένοι. 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-30/05/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger