Αρχική » » ΔΙΑΣΤΑΥΡΟΥΜΕΝΑ ΠΥΡΑ της 22 Μαΐου 2015

ΔΙΑΣΤΑΥΡΟΥΜΕΝΑ ΠΥΡΑ της 22 Μαΐου 2015


ΗΜΕΡΑ μνήμης για τη γενοκτονία του Ποντι­ακού Ελληνισμού η 19η Μαΐου, και μία ει­κόνα προκάλεσε ανείπωτη συγκίνηση. Επρόκειτο για τη στιγμή που δύο Εύζωνες, ντυμένοι με τη στολή των Πο­ντίων ανταρτών, πήραν θέση μπρο­στά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. 

 Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους κύκλους των αστυνομικών η ενέργεια της προέδρου της...
Βουλής, Ζω­ής Κωνσταντοπούλου, να εγκαλέσει ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. γιατί έκλεισε τη Βασιλίσσης Σο­φίας μπροστά από τη Βουλή προκειμένου να αποτραπεί η πορεία διαδηλωτών προς το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Κι αυτό γιατί ο συγκεκριμένος αξιω­ματικός εκτελούσε διαταγές και ένα συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο που κα­ταρτίστηκε από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. σε γνώση της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. 

 Θα μπορούσε η κυρία Κωνσταντο­πούλου, αντί να κατέβει στον δρό­μο με τις κάμερες, να καλέσει στο τηλέ­φωνο τον κ. Γιάννη Πανούση και να εκφράσει τη δυσαρέσκεια της ή να ζητήσει την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από το συγκεκριμένο σημείο, αν και αυτό ξεφεύγει από τις θεσμικές της αρ­μοδιότητες. Αυτό επισημαίνουν οι αστυνομικοί, και προσθέτουν πως το «φάουλ» της προέδρου της Βουλής είναι ότι επιτέ­θηκε λεκτικά στον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων on camera και ενώπι­ον των διαδηλωτών, οι οποίοι, μάλιστα, πήραν το θάρρος και άρχισαν επίσης να την «πέφτουν» στον αξιωματικό. Το όλο σκηνικό δημιουργεί κακό προηγούμενο και εγκυμονεί κινδύνους για την ασφά­λεια και τη νομιμότητα στη χώρα. 

 Η αναβολή της συνάντησης του Πάνου Καμμένου με τον Αμερικανό ομόλογό του, Αστον Κάρτερ, δημιούργη­σε σαφώς κάποια ερωτήμα­τα για το τι «τρέχει», καθώς ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ήταν εκείνος που προσκάλεσε τον κ. Καμμένο στην Ουάσιγκτον για επίσημη επίσκεψη. Ο Έλληνας υπουργός απέδωσε την αιφνιδιαστική αναβολή της συνάντησής τους σε «έκτα­κτο κώλυμα», και, όπως του εξήγησε η υφυπουργός Κριστίν Γουόρμουθ, με την οποία συναντήθηκε, αυτό το «κώλυμα» συνδέεται με τις επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή και οδήγησε στη ματαίωση όλων των ραντεβού του κ. Κάρτερ. 

 Αφού Καμμένος και Γουόρ­μουθ συζήτησαν, σύμ­φωνα με ανακοίνωση, σχε­δόν όλα τα θέματα, από την αμερικανική στρα­τιωτική βοήθεια προς την Ελλάδα και τα ελ­ληνοτουρκικά, μέχρι τους τζιχαντιστές και τις εξελίξεις στην ευρύ­τερη περιοχή, μία άλλη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας ήρθε να περιπλέξει τα πράγματα. «Δέχθηκα πιέσεις να συμφω­νήσει η χώρα στην επέκταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, φέρεται να είπε μετά τις επαφές του στην Ουάσινγκτον. Ο χρόνος θα δείξει τελικώς τι προκάλεσε την αναβολή της συνάντησης Καμμένου και Κάρτερ, και, ιδί­ως , αν και πότε θα οριστεί, όπως άφησε να εννοηθεί η κυρία Γου­όρμουθ, μια νέα ημερο­μηνία συνάντησής τους. 

 Ημέρες μεταθέσεων γαρ, και στο ΓΕΣ επικρατεί κινητικότη­τα. Αξιωματικοί, ανώτατοι και ανώτεροι, έστηναν «πη­γαδάκια» στους διαδρόμους του τρίτου ορόφου του Πενταγώνου και συζητούσαν πού πήγε ο καθένας. Μαθαί­νουμε ότι, σε γενικές γραμμές, το σύστημα των μεταθέσεων με τα μόρια λειτούργησε, αλλά οι γκρίνιες δεν έλειψαν και δεν λεί­πουν. Μένει να δούμε αν οι θιγόμενοι θα προχωρήσουν και σε ενστάσεις, δικαίωμα που τους δίνει ο νόμος Βενιζέλου. Οι μεγα­λύτερη πάντως δυσαρέσκεια είναι για τις θέσεις του εξωτερικού. Τυχαίο; 

 Μπορεί να διαθέ­τουμε τρία VIP αεροσκά­φη, αλλά τελικά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατέληξε να πάει στη Ρίγα με C-130. Και τα τρία ήταν καθηλωμένα λόγω έλλειψης ανταλλακτικών. Οι καναπέδες στη δι­αμόρφωση ειδικών πτήσεων είναι αναπαυτικοί, αλλά ο θόρυβος απλά δεν αντέχεται. 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-22/05/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger