Αρχική » » Νηστεία νοήματος

Νηστεία νοήματος


Σαν βγεις στον πηγαιμό για το περίπτερο να πάρεις σόδα, φρόντισε να μη θρησκεύεσαι από μόδα και γίνει η κοιλάρα σου σαν του τρακτέρ τη ρόδα

Το Γένος μας έχει αποκτήσει, τουλάχιστον εδώ και τεσσεράκοντα έτη, μια ανεκτίμητης καταστρεπτικής αξίας ειδικότητα: νηστεύουμε αυστηρά όλα όσα δίνουν νόημα στον βίο των ανθρώπων. Αυτό δεν το καταφέραμε μόνοι μας. Δόξα τω Θεώ (όχι τον δικό μας αλλά των εχθρών μας), βοήθησε η ελληνόφωνη ελίτ-αλήτ να τα καταφέρουμε. Ας πάρουμε για παράδειγμα την Ανάσταση. Το αληθές περιεχόμενο αυτής της κορυφαίας γιορτής της Ορθοδοξίας είναι η κατίσχυση της ζωής επί του θανάτου. Δηλαδή, η επικράτηση της αρετής, της αγάπης, της υπακοής στον θείο νόμο έναντι των αφόρητων δεσμών της ύλης. 

Το μήνυμα του Χριστού στους ανθρώπους ήταν να ενωθούμε μαζί Του και να μη φοβηθούμε τι μπορεί να μας... κάνει κάθε κοσμική εξουσία - γιατί κι ο θάνατος ένας τύραννος είναι, ο οποίος πριν από την έλευση του Σωτήρος καταδυνάστευε την ανθρωπότητα. Δεν σταυρώθηκε ολόκληρος Χριστός για να φάμε μερικά δισεκατομμύρια αρνιά, πίνοντας σαν νεροφίδες, αλαλάζοντας μισές λέξεις από ανείπωτης ντιρινταχτίασης τραγούδια, και να ποστάρουμε φωτογραφίες με σούβλες και αρνιά και παϊδάκια και σπληνάντερα και κοκορέτσια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Χλαπάκιασμα

Υπενθυμίζεται ότι η πόζα δίπλα σε σούβλα δεν συνιστά ικανοποιητικό λόγο τόσης έπαρσης. Αφενός ο αντίπαλος (αρνί) είναι ήδη εξουδετερωμένος και αφετέρου ουδέποτε είχε αεροπορία. Οι στάνες δεν διεκδικούν το Αιγαίο. Επιπλέον, η έπαρση βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με τις αρχές και τις αξίες του χριστιανικού τρόπου ζωής. Ούτε η φωτογραφική απεικόνιση των απομειναριών του εορταστικού τσιμπουσιού είναι επαρκής τρόπος εκπλήρωσης των θρησκευτικών καθηκόντων του λαού μας.

Επίσης, η μετατροπή του αύλειου χώρου των ναών σε πεδία βολής και δοκιμής αυτοσχέδιων εκρηκτικών δεν συνάδει με τον φωτισμό των ψυχών μας με τις εσωτερικές ακτίνες του αναστάσιμου ήλιου. Δεν είναι σωστό κάθε έτος να μετράμε θύματα και ακρωτηριασμένα μέλη των μελών της Εκκλησίας μας για το... καλό.

Τέλος, προτείνεται στους ευσεβείς να μην κάνουν το «πέρασμα του πολιτευτή» από τους ναούς στην ακολουθία της Αναστάσεως. Δηλαδή, να μην εμφανίζονται για 28,5 δευτερόλεπτα μέχρι να ακούσουν το «Χριστός Ανέστη» και μετά να γίνουν σαν τον ατμό της μαγειρίτσας που λύσσαξαν να φάνε. Το χλαπάκιασμα μαύρα μεσάνυχτα δεν αποτελεί την πεμπτουσία της Πίστεώς μας.

Χριστός ανέστη!

Παναγιώτης Λιάκος
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-14/04/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger