Αρχική » » Δυνατός συμπαίχτης του Τσίπρα αποδεικνύεται ο Καμμένος

Δυνατός συμπαίχτης του Τσίπρα αποδεικνύεται ο Καμμένος


ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΤΙΣ «ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ». 
Ο Τσίπρας προτίμησε να συνομιλήσει απευθείας με τον Καμμένο για το σχηματισμό Κυβέρνησης αναγνωρίζοντας την πολιτική βαρύτητα του. 

Του Ηλία Ντράλλου 

Σε ισχυρό χαρτί της συγκυβέρνη­σης αναδεικνύεται ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πόνος Κομμένος ο οποίος διέψευσε τις «Κασσάνδρες» που τον ήθε­λα να οδηγείται σε ακραία σύγκρουση με τον Τσίπρα, λόγω ανυπέρβλητων διαφωνιών πολιτικών επιλογών, προκαλώντας την πτώση της κυβέρνησης. 

Ο Καμμένος με την συμπεριφορά του, την αταλάντευτη και ξεκάθαρη θέση του σε βασικές πολιτικές και με...
την αποφασιστικότητά που τον διακρί­νει, έχει αναδειχθεί σε πολύτιμο σύμμα­χο για τον Τσίπρα, τόσο στο κυβερνητικό στίβο, όσο και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καθώς πέρα της σταθερότη­τας που προσφέρει στην Κυβέρνηση, έχει θέσει και ως προσωπικό στοίχημα την εξάρθρωση των «νταβατζήδων» στα εξοπλιστικά και την αντιμετώπιση της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα. 

Όμως το σπουδαιότερο που εγγυάται την κυβερνητική σταθερότητα είναι ότι δεν έχει εξαρτήσεις από δι­άφορα συμφέροντα, εν αντιθέσει με το ΠΑΣΟΚ που έχει αποδείξει ότι είναι ένα κόμμα της καθεστηκυίας τάξης συμφερόντων, αλλά και το νεοσύστα­το ΠΟΤΑΜΙ που από τα πρώτα βήματά του κατέδειξε ότι εκφράζει συγκεκρι­μένα επιχειρηματικά συμφέροντα. 

Ενδεικτικό της σπουδαιότητας που έχει αποκτήσει στο κυβερνητικό σχήμα είναι ότι ασκήθηκαν έντονες πολιτικές πιέσεις, από εγχώρια και ξένα συμφέ­ροντα -όπως αυτές εκφράστηκαν από τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων- προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να εκδι­ώξει τον «σύμμαχό του» και να συνερ­γαστεί με... ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ! 

«Δύσκολα μπορεί κάποιος να δει αυτόν τον παράδοξο συνασπισμό να μακροημερεύει. Ο Π. Καμμένος είναι βετεράνος και οπορτουνιστής πολιτικός που δεν θα διστάσει να αφήσει τον συνασπισμό όποτε τον εξυπηρετεί κάτι τέτοιο». Αυτά έλεγε ο Β. Πίκολι, διευθυντικό στέλεχος του Teneo Intelligence στο Λονδίνο που μίλησε στο Bloomberg, μετά την ανακοίνωση της συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να διαψευστεί από την πραγματικότητα. 

Το γεγονός ότι ο Τσίπρας προτίμη­σε να συνομιλήσει απευθείας με τον Καμμένο και όχι με τους υπόλοιπους αρχηγούς των κομμάτων για το σχη­ματισμό Κυβέρνησης αποτελεί σαφή αναγνώριση της πολιτικής βαρύτητας του προέδρου των ΑΝΕΛ, ενώ η απο­γοήτευση που εκφράστηκε από τους ξένους για την έκβαση αυτή επιβεβαι­ώνει του λόγου το αληθές. 

(Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ-21/04/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger