Αρχική » » ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Και η Ελλάδα στους στόχους της νέας ΜΙΤ του Ερντογάν!

ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Και η Ελλάδα στους στόχους της νέας ΜΙΤ του Ερντογάν!


ΜΕ ΤΑΧΥΤΑΤΕΣ διαδικασίες και υπό την προσωπική επί­βλεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχωράει η ανασυγκρότηση της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας MIT, που στόχο έχει, εκτός από τις εσωτερικές εξελίξεις, και την Ελλάδα. Η εξέλιξη αυτή, η οποία έχει δημιουργήσει έντο­νη και δικαιολογημένη ανησυ­χία στο ελληνικό «Πεντάγω­νο», ειδικά σε μια χρονική στιγ­μή που η χώρα μας είναι αποσταθεροποιημένη οικονομικά, αποτυπώνεται και σε έκθεση που συνέταξαν οι αρμόδιοι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ. 

Ειδικότερα, σε αυτή την αναλυτική έκθε­ση οι αξιωματούχοι του στρατι­ωτικού επιτελείου του αρχηγού ...ΓΕΕΘΑ επισημαίνουν τον άμε­σο κίνδυνο που προκύπτει από τον ρόλο που θα μπορεί να παί­ξει η «νέα ΜΙΤ» και οι επιχει­ρήσεις που αυτόνομα πλέον θα αναλαμβάνει. 

Όπως αναφέρουν στα συ­μπεράσματα της απόρρητης έκθεσής τους οι Έλληνες αξιωματούχοι, «η ΜΙΤ δύναται να αναλαμβάνει όχι μόνο ευρείες επιχειρήσεις συλλογής πληρο­φοριών στη χώρα μας, αλλά και δράσεις πληροφοριακών (ψυ­χολογικών) επιχειρήσεων, με επίκεντρο τη Θράκη, εκμεταλ­λευόμενη και τις πιθανές υποδομές που έχουν δημιουργηθεί στη μουσουλμανική μειονότη­τα, όπως σχετικά είχε αναφερ­θεί στο σχέδιο «Βαριά», αλλά και στα σεμινάρια των Ακαδημιών Πολέμου». 

Σύμφωνα με την εμπεριστα­τωμένη ανάλυση, «η κυβέρνη­ση Νταβούτογλου θα συνεχί­σει τις προσπάθειες θεσμοθέτησης αλλαγών σε φορείς που θα την καταστήσουν πλέον πο­λιτική δύναμη με καθεστωτικά χαρακτηριστικά, προκαλώντας τη δημιουργία επιπλέον πολώ­σεων στην Τουρκία». 

Ποια είναι, όμως, η «νέα ΜΙΤ» που δημιουργεί ο Ερντογάν και γιατί αποτελεί ακόμη μεγαλύτερη απειλή για την Ελ­λάδα; Σύμφωνα με όσα γράφουν στην ανάλυση οι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ, «οι νέες αρμοδιότητες της ΜΙΤ διευρύνονται σε τέτοιο σημείο ώστε να ασκείται κριτική από την αντιπολίτευση για αρ­μοδιότητες οι οποίες υπερβαί­νουν τα όρια της δημοκρατίας, αλλά και καθιστούν τη ΜΙΤ κυ­ρίαρχο φορέα όχι μόνο στον το­μέα των πληροφοριών, αλλά και σε αυτόν της πραγματοποίησης επιχειρήσεων εντός αλλά και εκτός Τουρκίας». 

(ΚΥΡ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-11/04/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger