Αρχική » » Στραβό το κλήμα

Στραβό το κλήμα


Έχοντας περάσει 40 χρόνια στο ρεπορ­τάζ του υπουργείου Ναυτιλίας και γνωρίζοντας καλά το θέμα της διά θαλάσσης παράνομης εισόδου μεταναστών και προσφύγων, θα ήθελα να παραθέσω με­ρικές λεπτομέρειες που δεν διαβάζω στα ρε­πορτάζ και που έχουν, νομίζω, σημασία. 

Έχω μιλήσει ώρες πολλές με «δουλεμπό­ρους» που κρατούνται στις φυλακές. Δηλα­δή με κυβερνήτες των ...σκαφών, με τα οποία αποβιβάζονται στην Ελλάδα οι λαθραί­οι. Καταρχάς ο όρος «δουλέμπορος» είναι πρόστυχος και αδόκιμος. Δεν μεταφέρουν «δούλους» οι διακινητές, αλλά ανθρώπους ελεύθερους, που ψάχνουν για μια καλύτερη τύχη σε άλλες πατρίδες. Μου έχουν πει επίσης ότι αυτά τα περί χιλιά­δων δολαρίων «το κεφάλι» είναι υπερβολές. «Κάποιοι που έχουν χρήματα, ναι, πληρώνουν. Οι άλ­λοι, οι περισσότεροι, δεν έχουν ού­τε τα ρούχα τους! Οι τουρκικές Αρχές κάνουν τα στραβά μάτια κι εμείς φορτώνουμε όσους μπορού­με. Τα χρήματα δεν τα παίρνουμε εμείς, αλ­λά τα γραφεία. Εμείς παίρνουμε βία ένα χι­λιάρικο» μου είπαν. 

Όταν ρώτησα «ποια γραφεία», μου απάντησαν ότι υπάρχουν στην Τουρκία και σε άλλες χώρες οργανωμένα γραφεία που «εκτελούν μεταφορές». Είτε μέσω τρί­των είτε μέσω διαδικτύου, οι φυγάδες εντοπίζουν τα «γραφεία». «Δεν ξέρουν οι περισ­σότεροι ότι δεν θα μπορούν να φύγουν από την Ελλάδα. Δεν τους το λέει κανείς ούτε εμείς φυσικά» μου είπε Τούρκος, που εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης επειδή μετέφε­ρε μετανάστες στη Μυτιλήνη. «Αφού δεν πληρώνουν όλοι, γιατί γεμίζουν οι βάρκες και τα πλοία από φυγάδες. Είναι τόσο πο­νόψυχα τα “γραφεία”, ώστε να αναλαμβά­νουν και φιλανθρωπικό έργο;» είχα ρωτήσει. «Αν θες την αλήθεια, πρέπει να ψάξεις πο­λύ . Πάντως, τα γραφεία βγάζουν πολλά λε­φτά και δεν ξέρω ποιος τελικά τα δίνει» μου είχε απαντήσει. 

Η εποχή που φωνάζαμε επειδή έμπαιναν κάθε χρόνο 200 - 300 Κούρδοι (έτσι δήλω­ναν),τους οποίους παρακολουθούσε η ΕΥΠ και πολλές φορές έβγαζε «λαβράκια» αφού κάθε άλλο παρά Κούρδοι ήσαν κά­ποιοι, πέρασε. Τώρα έρχονται κα­ραβιές από «κάθε καρυδιάς καρύ­δι». Αφγανοί, Σουδανοί, Σομαλοί, Σύροι, Λίβυοι, Υεμενίτες, άνθρω­ποι που ξεριζώνονται από τις πα­τρίδες τους λόγω της «έμπνευσης» κάποιων να δημιουργήσουν την «αφρικανική Άνοιξη», τρομάρα τους! Μέσα σε όλους αυτούς είναι βέβαιο ότι χώνονται και «λουλούδια» του Ισλάμ, που έχουν αποστολή να οργανώσουν τον ιερό πόλεμο καθ’ ημών των απίστων. Άντε βρες τους μέσα στον ορυμαγδό και στη «νέα τάξη πραγμάτων» στο μεταναστευτικό. Για να λέ­με και της Τασούλας το δίκιο, δεν φταίει μό­νο η κυβέρνηση. Αλλά να, ήταν στραβό το κλήμα και το αποστραβώσαμε... 

H AKΙΣ 
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-21/04/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger