Αρχική » » «Γολγοθάς» παρά τις … έτοιμες λύσεις

«Γολγοθάς» παρά τις … έτοιμες λύσεις


Ασαφές παραμένει το πότε θα υλοποιηθεί η απόφαση του ΣτΕ. 

Βουνό παραμένουν τα προβλήματα των στρατιωτικών που καλούνται να αντιμετω­πίσουν μια πολύ δύσκολη καθημερινότη­τα, η οποία ούτε στο ελάχιστο δεν αλλάζει παρά την εορταστική ατμόσφαιρα που ετοιμάζεται με αρνιά και σούβλες για το Πάσχα, αλλά και την πενθήμερη τιμητική άδεια που απένειμε στο προ­σωπικό που συμμετείχε στην παρέλαση ο ΥΕΘΑ. 

Μια άδεια για να μείνει κανείς στο... σπίτι, αφού χρήματα εξακολουθούν να μην υπάρχουν στις τσέπες. Η...
Ανάσταση αργεί για τους στρατιωτικούς, αφού το πό­τε θα υλοποιηθεί πλήρως η απόφαση του ΣτΕ παραμέ­νει ασαφές και μετά το έγγραφο του υπουργείου Οικο­νομικών στο ΣτΕ, πλέον, μπαίνουν ερωτήματα και για­τί η κυβέρνηση θεωρεί υψηλόμισθους τους στρατιωτι­κούς. Στον... αέρα είναι και το τι θα γίνει με τη βαθμο­λογική εξέλιξη των ΕΜΘ, καθώς και την κράτηση που τους γινόταν 2% υπέρ ΕΛΟΑΣ, αλλά και την επιστρο­φή εισφορών από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. 

Σε αχαρτογράφητα ύδατα είναι ακόμα και οι κυβερ­νητικές προθέσεις για το Ασφαλιστικό 1990-1992 και η εξέλιξη των υπαξιωματικών της ΠΑ 1988-1989. Πα­ράλληλα, γιγαντώνονται μια σειρά από κοινωνικά προβλήματα, τα οποία εν πολλοίς θα έμεναν στη σκο­τεινή πλευρά του φεγγαριού, αν οι Ενώσεις δεν τα ανα­δείκνυαν. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι θέλουν να κάνουν ένα παιδί με εξωσωματική, ανεβαί­νοντας πραγματικό Γολγοθά, έχει αναδείξει πολλές φορές η ΕΣΠΕΚΜ, αλλά και όσοι έχουν παιδιά δύσκο­λα μπορούν να ισορροπήσουν τα καθήκοντά τους ως γονείς με τις απαιτήσεις της υπηρεσίας λόγω του ωραρίου. Η ΕΣΠΕΘ, άλλωστε, έχει δημοσιοποιήσει, αλλά δυστυχώς πέρασε στα «ψιλά», την υπέρογκη επιβάρυν­ση που υφίστανται όσοι γονείς αναγκάζονται να πλη­ρώνουν έως και 250 ευρώ τον μήνα για παιδικούς σταθμούς από τα πενιχρά εισοδήματά τους. 

Δεν ακούγονται 

Οι ίδιοι οι στρατιωτικοί, μάλιστα, έχουν προτείνει και λύσεις, σε συμφωνία με το προεκλογικό πρόγραμ­μα της συγκυβέρνησης, αλλά όπως φαίνεται, δυστυ­χώς, δεν ακούγονται. Ταυτόχρονα, εμφανίζεται το οξύ­μωρο φαινόμενο την ώρα που η καθημερινότητα τους πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο να έχει δημιουρ­γηθεί η εντύπωση στην κοινή γνώμη πως οι στρατιωτι­κοί αποτελούν μια προνομιούχα ομάδα. 

Και αυτό γιατί δεν έχει γίνει κατανοητό πως κατακτήσεις, όπως η απόφαση του ΣτΕ ή και το ωράριο, για το οποίο τόσος λόγος έχει γίνει, παρουσιάζουν τεράστια προβλήματα στην εφαρμογή τους. Οι στρατιωτικοί, άλ­λωστε, είναι γνωστό πως δεν έχουν «φωνή» πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, που σπάνια μπορούν να γνωστο­ποιήσουν τις δυσκολίες τους στην κοινή γνώμη. Άλλο ένα πρόβλημα στο οποίο τουλάχιστον θα μπορούσε να υπάρξει μια εύκολη και χωρίς κόστος λύση είναι αν, στη νέα «Αρετή και Τόλμη», που θα έρθει σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες στη νέα ΕΡΤ, καθιερωθεί και μια ενότητα για το 15λεπτο των προβλημάτων. 

Κώστας Αττίας 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-10/04/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger