Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 25 Απρ 2015

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 25 Απρ 2015


Επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο πραγματοποίησε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, βουλευτή Αι­τωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένο και τον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μ. Κωσταράκο. Ο υπουργός κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των Ελλήνων Πεσόντων στο Ελ Αλαμέιν. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη συνάντησή του με τον Αιγύπτιο πρόεδρο... Abdel Fattah AlSisi, συμφώνησαν να συσταθεί μικτή κατευθυντήρια επιτροπή συ­νεργασίας στα θέματα Άμυνας που αφορούν τις δύο χώρες με επικεφαλής τους υπουργούς Άμυνας. Οι εργασίες της επι­τροπής θα αρχίσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες. Συζήτησαν επίσης τον αμυντικό σχεδιασμό των δύο χωρών μόλις καθορι­στεί η ΑΟΖ Ελλάδος και Αιγύπτου. 

Υπό την πολιτική εποπτεία του ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα πραγματο­ποιήθηκε, με αφορμή την 48η επέτειο από την επιβολή της δικτα­τορίας στις 21 Απριλίου 1967, στο αμφιθέατρο της Στρατιωτικής Σχο­λής Ευελπίδων, εκδήλωση με θέμα «Ποτέ πια χούντα! - Ποτέ πια φασι­σμός!». Η εκδήλωση είχε χαρακτήρα ιστορικού και πολιτικού σεμιναρί­ου με αποδέκτες τους σπουδαστές των στρατιωτικών σχολών καθώς είχαν κληθεί να την παρακολουθήσουν όλες οι τάξεις των Σχολών Ευ­ελπίδων, Δοκίμων και Ικάρων. 

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των πεσόντων στη μάχη της Καλλίπολης στη διάρκεια του A΄ Παγκοσμί­ου πολέμου παρέστη ο Α/ΓΕΝ αντιναύ­αρχος Ευ. Αποστολάκης. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στη Λήμνο και σε αυτήν παρέστησαν επίσης ο αρχηγός του Αυστραλέζικου Ναυτικού, η φρε­γάτα «ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ», η κανονιοφό­ρος «ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ», καθώς και το «HMAS SUCCESS» του Αυστραλιανού Ναυτικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επέτειος αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές επετείους στη μακρινή Αυστραλία. 

Το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας επισκέφτηκαν, στο πλαίσιο προγραμματι­σμένου εκπαιδευτικού ταξιδιού, οι σπουδα­στές της IVης Τάξης της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Τον υποδιοικητή της Σχολής, αρχιπλοίαρχο Γεώργιο Πελεκανάκη, τους συ­νοδούς αξιωματικούς και τους Ναυτικούς Δόκιμους υποδέχθηκε ο διευθυντής του Α' Κλάδου του ΑΤΑ, ταξίαρχος (I) Ιωάν­νης Γκοντικούλης. Οι σπουδαστές ενημερώθηκαν για την αποστολή και το έργο του ΑΤΑ, ενώ επισκέφτηκαν την 140 Σμηναρχία Επιχειρή­σεων Πληροφοριών Ηλεκτρονικού Πολέμου, την 337 Μοίρα της 110 ΠΜ και το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους του και ενημερώθηκαν για τον τρόπο διεξαγωγής και ελέγχου των Αεροπορικών Επιχειρήσεων. 

(ΚΑΡΦΙ-25/04/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger