Αρχική » » ΔΙΑΣΤΑΥΡΟΥΜΕΝΑ ΠΥΡΑ της 10 Απρ 2015

ΔΙΑΣΤΑΥΡΟΥΜΕΝΑ ΠΥΡΑ της 10 Απρ 2015


Τις τελευταίες ημέρες, στις Σκουριές Χαλκιδικής εκτυ­λίσσεται ένα θέατρο του πα­ραλόγου. Η Ελληνική Αστυ­νομία βρίσκεται ανάμεσα στους κατοίκους που αντιτίθενται στην εξόρυξη του χρυσού, και στους εργαζόμε­νους της εταιρίας που έχει αναλάβει το έρ­γο και θέλουν να προασπίσουν τις θέσεις εργασίας τους. Το ζήτημα όμως δεν είναι αυτό, όσο και αν είναι δυσάρεστο το γεγο­νός. Είναι το ότι η Ελληνική Αστυνομία και τα στελέχη της άλλοτε ενοχοποιούνται και άλλοτε κατηγορούνται για επιλεκτική συμπεριφορά και μονομερείς ενέργειες. 

Κάποιοι μάλιστα που εκφράζουν την κυβέρνηση, ή παρουσιάζονται ως τέτοιοι, ζητούν και ευθύνες από...
τους αστυνομικούς αλλά αρνούνται να επιλύ­σουν ένα θέμα κατεξοχήν πολιτικό, αφή­νοντας στις Σκουριές να εκτυλίσσεται ένας «πόλεμος» με μολότοφ από κουκουλοφόρους, πέτρες που ρίχνονται με σφε­ντόνες, φωτοβολίδες και κοντάρια. Θεω­ρούν πως η ΕΛ.ΑΣ. μπορεί να αποτελέσει το εξιλαστήριο θύμα. τη στιγμή που κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. 

Η κραυγή αγωνίας από τους ίδιους τους αστυνομικούς μαρτυρά και την κρισιμότη­τα της κατάστασης. Κάλε­σαν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους σύντομα, να απομονώσουν τις ακραίες φωνές που θεωρούν ότι η ΕΛ.ΑΣ. μπορεί να επιστρέψει στην περίοδο που ήταν έρμαιο πολιτικών και οικονομικών σκοπιμοτήτων, και να δώσουν τα εχέγγυα εκείνα ώστε να ανταποκριθεί στο δύσκο­λο έργο της χωρίς παρωχημένες ιδεολογί­ες και υπεκφυγές. 

«Δεν μπορούμε να γίνουμε σάκος του μποξ» διαμηνύουν οι αστυνο­μικοί, και έχουν απόλυτο δίκιο. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι από την κυβέρνηση που τους ήθελαν άοπλους να τους θέλουν τώ­ρα στην αποκλιμάκωση της έντασης με­ταξύ κατοίκων και εργαζομένων, και την ίδια στιγμή να τους καταγγέλλουν για επιλεκτική συμπεριφορά και ταυτόχρο­να να ζητούν την καρατόμηση των επι­κεφαλής. Πρέπει λοιπόν η κυβέρνηση να επιλέξει, προτού είναι αργά και «θρηνή­σουμε θύματα», όπως είπε και ο Γ. Πανούσης. 

Δεν ικανοποιήθη­καν όλοι από την απόφα­ση της πο­λιτικής ηγεσίας του Υπουρ­γείου Εθνικής Άμυνας να οργανώσει πα­σχαλινό γεύμα αγάπης και αλληλεγγύης στο Άλσος του Στρατού στο Γουδή. Κι αυτοί είναι ορισμένοι στρατιω­τικοί, των οποίων οι άδειες ανεστάλησαν για να συνδράμουν στην οργάνωση αυτού του γλεντιού. Μεγάλο «σπάσιμο». Δεν εί­ναι άλλωστε και εύκολο να εξυπηρετη­θούν 3.000 άνθρωποι, και η εμπειρία των στρατιωτικών δεν βοηθάει καθό­λου . Έχουν εκπαιδευτεί για άλλες καταστάσεις. Ευτυ­χώς... 

Εκδήλωση μνή­μης αφιερωμένη στους μαχητές του Ελληνικού Στρα­τού πραγματοποίησε το Υπ. Εθνικής Άμυνας 74 χρόνια από την ημέρα κήρυξης του πολέμου της ναζιστικής Γερ­μανίας κατά της Ελλάδας. Η εκδήλωση είχε θέμα «Ιστορική μνήμη - Τεκμηρι­ωμένη ενημέρωση για τις γερμανι­κές οφειλές». Κανείς δεν ξε­χνά τις θηριωδίες. 

Όπως και να έχει πάντως, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, έστω και αν δυσαρεστήθηκαν, έχουν δείξει το κοινω­νικό τους πρόσωπο αρ­κετές φορές, και θα το πράξουν ακόμη μία. Έχουν επανειλημμένα αποδείξει πως έχουν αρχές και αξίες, τις οποίες τηρούν και σέβονται. Αυτό το παράδειγμα έδω­σε ο υπαξιωματικός που βρήκε και πα­ρέδωσε το ποσό των 3.000 ευρώ χωρίς να ζητήσει το παραμικρό. Και δεν είναι ο μόνος. 

Ένας ακόμη συνάδελφος του έσωσε προ ημερών τη ζωή ερασιτέχνη παίκτη ποδο­σφαίρου. Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα ο παίκτης τραυματίστηκε, και ο στρατιωτικός έσπευσε να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες. Η παρέμβασή του ήταν σωτήρια. Αξίζει να σημειωθεί, μέρες του Πάσχα που είναι. 

ΜΕ ΤΟ πρωθυπουργικό αεροσκάφος θα μετα­φερθεί και φέτος από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, προκειμένου στη συνέχεια να ταξιδέψει και να φωτίσει όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Η υποδοχή θα γίνει με όλες τις τιμές (άγημα Ευζώνων κ.ά.), και την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-10/04/2015) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger