Αρχική » » Μην... πυροβολείτε τα ΟΥΚ!

Μην... πυροβολείτε τα ΟΥΚ!


Αποτελεί όνειδος η μεταχείριση που επιφυλάσ­σει η Πολιτεία, η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμ­ματα στο πιο επίλεκτο κομμάτι των Ειδικών Δυ­νάμεων του Ελληνικού Στρατού, τα ΟΥΚ. Το άκουσμα των γνωστών στρατιωτικών εμβα­τήριων και των συνθημάτων που ακούγονται σε κάθε Στρατό, σε κάθε εκπαίδευση Ειδικών Δυνάμεων, ερέθισαν τα αντανακλαστικά της υποτιθέμενης προοδευτικής πολιτικής ελίτ, η οποία, σε ό,τι αφορά μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ, είχε σπεύσει την προηγούμενη να χαιρετίσει την παρέλαση που οργανώθηκε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. 

Δυστυχώς, η ιδεολογική φόρτιση και το περι­τύλιγμα που επεχείρησαν να δώσουν στην εθνι­κή εορτή γύρισε... μπούμερανγκ σε όλους αυτούς. Εκείνους που τα προηγούμενα τρία χρόνια ή­θελαν να διαμαρτυρηθούν για το Μνημόνιο, διέλυαν παρελάσεις και προσέβαλλαν τις Ένοπλες Δυνάμεις, που σε καθεστώς σκληρότατων περικοπών προσπαθούν να κρατήσουν ψηλά το φρόνημά τους και την αποτρεπτική ισχύ της χώρας. 

Και από την 25η Μαρτίου έπεσαν όλοι πάνω στους ΟΥΚάδες για να τους κατασπαράξουν. Τους κατηγόρησαν ότι είναι «εθνικιστές, χρυσαυγίτες», επειδή τραγούδησαν το «Μακεδονία ξακουστή», επειδή συγχρόνιζαν τον βηματισμό τους με το γνωστό σύνθημα για την Πόλη. 

Δεν βρέθηκε κανείς να τους υποστηρίξει. Φυσικά πρέπει να εξηγηθεί στους άνδρες των ΟΥΚ ότι το σύνθημα για ύψωση της ελληνικής σημαίας στην Πόλη μπορεί να παρεξηγηθεί, αν και όλοι γνωρίζουν ότι μόνο συμβολικό είναι το περιεχόμενό του. Αλλά να μη βρεθεί κάποιος να πει μια κουβέντα υποστήριξης; Ότι έτσι είναι ο Στρατός; Δεν μπορεί οι ΟΥΚάδες να τραγου­δούν το «Στ΄ άρματα στ' άρματα». 

Ακόμη και ο Π. Καμμένος έφτασε στο σημείο να πει ότι το βίντεο ήταν περσινό, για να αποφύ­γει να υποστηρίξει, ως υπουργός Άμυνας και πολιτικός προϊστάμενός τους, τα ΟΥΚ. 

Την ώρα, δε, που πήγαινε για περιοδεία μερι­κών ημερών στη Νέα Υόρκη, ανακοινωνόταν η μετάθεση του επικεφαλής του τμήματος των ΟΥΚ που παρέλασαν την 25η Μαρτίου, 

Δεν ξέρουμε εάν ικανοποιήθηκαν από την ποινή αυτή η κ. Κατριβάνου και ο κ. Παπαδημούλης. Με τα στελέχη της Αριστεράς, που έτσι κι αλλιώς ιδεολογικά δεν έχουν κανένα πρόβλη­μα με την Τουρκία και δεν θα ενοχλούνταν αν καταργούνταν οι παρελάσεις, δεν υπάρχει πρό­βλημα. Εξάλλου, για τους περισσότερους η Επα­νάσταση του 1821 δεν ήταν εξέγερση εναντίον του οθωμανικού ζυγού, αλλά εναντίον των κοτζαμπάσηδων, γιατί -κατά τη γνώμη τους- η εξέ­γερση ήταν… ταξική και όχι εθνική. 

(ΤΟ ΠΑΡΟΝ-29/03/2015) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger