Αρχική » » Η συνεκμετάλλευση, ο κ. Καμμένος και η ευθύνη του πρωθυπουργού

Η συνεκμετάλλευση, ο κ. Καμμένος και η ευθύνη του πρωθυπουργού


Του ΠΕΤΡΟΥ ΤΡΟΥΠΙΩΤΗ 

Μπορεί ο υπουργός Άμυνας μιας χώρας να προτείνει "συμφωνίες" σε μια άλλη χώ­ρα για θέματα που δεν αφορούν το υ­πουργείο του; Η προφανής απάντηση σε μια τέτοια ερώτηση είναι "όχι". Μόνο που η προφα­νής αυτή ερώτηση δεν αφο­ρά τη χώρα μας, ως φαίνε­ται. 

Γιατί αλλιώς δεν θα ή­ταν δυνατόν ο έλληνας υ­πουργός Άμυνας να προ­τείνει στην υφυπουργό Ε­ξωτερικών των... ΗΠΑ, Βικτόρια Νοούλαντ, συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τις Ηνωμένες Πολιτείες σε ποσοστό 70%-30%. 

Μια πρόταση που "πάσχει" από πολλές πλευρές. 

Καταρχήν δεν έχει καμία αρμοδιό­τητα ο υπουργός Άμυνας να προτεί­νει κάτι τέτοιο, μια και δεν εμπίπτει καθόλου στις αρμοδιότητές του (ούτε ως συναρμοδιότητα). 

Στη συνέχεια, προφανώς δεν γνω­ρίζει ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν δική τους κρατική δομή για κάποιου τέτοιου είδους συνεργασία. Προφανώς γι' αυτό και η υφυπουργός των ΗΠΑ, που προφανώς ξαφνιάστηκε από τη σχετική πρόταση, παρέπεμψε σε ιδιω­τικές εταιρείες αμερικανικές που μπο­ρούν, αν θέλουν, να συνεργαστούν σε κάτι τέτοιο. Αλλά, υπάρχει και κάτι πιο σοβαρό. Κανείς δεν έχει αποφασίσει ότι χώρα μας θα δώσει τις συγκεκριμένες περιοχές του Αιγαίου για συνεκμετάλ­λευση με κάποια άλλη χώρα. Δεν υπάρ­χει ούτε τέτοιος σχεδιασμός από το υπουργείο Εξωτερικών, ούτε από το αρμόδιο υπουργείο, ούτε βεβαίως καμία τέτοια σχετική στρατηγική απόφαση της χώρας, όσο γνωρί­ζουμε δηλαδή... 

Ο κ. Καμμένος λοιπόν, φαίνεται ότι κινείται για μία ακόμα φορά μόνος του και θέτει θέματα, που μάλλον προκαλούν ζητήματα παρά λύνουν. 

Γιατί, όπως φαίνεται, ο κ. Καμμέ­νος άφησε να εννοηθεί πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να βοηθήσει οικονομικά τη χώρα και να μην χρεια­ζόμαστε τη βοήθεια από την Ευρωπα­ϊκή Ένωση. 

Κάποιοι άλλοι παλαιότερα έλεγαν βέβαια πως θα έλθει βοήθεια από τη Ρωσία ή την Κίνα και ακόμα την περι­μένουν... 

Για να σοβαρευτούμε πάντως. Αν η όλη ιστορία δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, κάτι που φαίνεται να συμβαίνει, ο Αλέξης Τσίπρας οφεί­λει να μαζέψει λίγο τα λουριά του κυ­βερνητικού του εταίρου. 

Γιατί όλες αυτές οι κινήσεις αρχί­ζουν να ξεφεύγουν από ορισμένα πλαίσια και να υπάρχει κίνδυνος να προκληθούν συνέπειες για τη χώρα, σε πολλά επίπεδα, που θα είναι μη α­ναστρέψιμες. Θα πρέπει, δηλαδή, να εξηγηθεί στον υπουργό Άμυνας ποια είναι τα όριά του και ότι όσο βρίσκε­ται σε αυτή τη θέση, οφείλει να κινεί­ται και να ομιλεί ως υπουργός με συ­γκεκριμένες και καθορισμένες αρμο­διότητες. 

Και να μην συγχέει τον ρόλο του προέδρου των ΑΝΕΛ με αυτόν του υπουργού της Ελληνικής Δη­μοκρατίας. 

Και επίσης να αντιληφθεί ότι οι Αμε­ρικανοί επίσημοι, για παράδειγμα, τον δέχονται ως υπουργό Άμυνας της ελλη­νικής κυβέρνησης. Γιατί ως πρόεδρο των ΑΝΕΛ δεν νομίζω να τον έβλεπαν μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης. 

Κάποια στιγμή και ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να αντιληφθεί πόσο κακό προ­καλούν και στην κυβέρνηση, αλλά και στη χώρα, τέτοιου είδους κινήσεις και να κάνει τις σχετικές επισημάνσεις στον υπουργό του. Γιατί, μην ξεχνάμε ότι ο κ. Καμμένος είναι υπουργός της κυβέρνη­σης που έχει πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα. Και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά ούτε ο κ. Καμμένος... 

Απλά πράγματα είναι όλα αυτά, τα οποία και θα πρέπει να ρυθμιστούν και μάλιστα άμεσα. 

Για να μην φτάσουμε στο σημείο κάποια στιγμή να αντιπροτείνουν κά­ποιοι, όπως παλαιότερα, να συνδε­θούμε με το δολάριο αν δεν μας κάνει το ευρώ... 

Γιατί τότε τα πράγματα δεν θα είναι πια για γέλια, όπως στο παρελθόν... 

(ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ-31/03/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger