Αρχική » » "Φθηνότερη" και καλύτερη Πολεμική Αεροπορία

"Φθηνότερη" και καλύτερη Πολεμική Αεροπορία


Ο Α/ΓΕΑ, Ευάγγελος Τουρνάς έδωσε το στίγμα της επόμενης ημέρας 

Τον «οδικό χάρτη» για την Πολεμική Αερο­πορία της επόμενης ημέρας, που θα είναι «φθηνότερη», αλλά ποιοτικότερη, ξεδίπλω­σε ο Α/ ΓΕΑ, αντιπτέραρχος (I) Ευάγγελος Τουρνάς στην ομιλία του στο 3ο Συνέδριο: Αεροπορικής Ισχύος που πραγματοποιήθηκε κάτω από τη σκιά του δυστυχήματος στην Ισπανία, και ενώ δεν εί­ναι σαφές αν θα γίνουν αλλαγές στη στρατιωτική ηγε­σία, κάτι που πιθανότατα θα σημάνει την εκπόνηση νέ­ου σχεδίου. 

Σύμφωνα με τον Α/ΓΕΑ εξαιτίας της κρίσης επήλθαν διαθρωτικές αλλαγές και περικοπές στις ...λειτουργικές δαπάνες των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες έχουν αντίκτυπο στη λειτουργία τους. Για να εξακολουθήσει, λοιπόν, η Π.Α. να επιτελεί την απο­στολή της, χρειάζεται ο «εξορθολογισμός σε έναν ελεγχόμενο μετασχηματισμό», που θα έχει τέσσερις βασικούς πυλώνες, με την κύρια αρχή να συνοψίζεται στις λέξεις «καλύτερα αποτελέ­σματα με μικρότερα κόστη». Ο Α/ΓΕΑ έθεσε ως προτεραιότητα την αναθεώρηση της δομής δυνάμεων, με στόχο «μικρότερα σχήματα με συνεπακόλουθα μικρότερο οικονομικό αποτύπωμα και, παράλληλα, ποιοτική υπεροχή έναντι της αριθμητικής». Δεύτερος πυλώνας είναι η μείωση του λειτουργικού κόστους με αύξηση της διαθεσιμότητας των οπλικών συστημάτων, τρίτος ο εξορθολογισμός των εξοπλιστικών δαπανών «με έμφαση στην περαιτέρω αξιοποίηση των υπαρχόντων μέσων» και τέταρτος η ιεράρχηση των απαιτήσεων σε διακλαδικό επίπεδο. 

Αλλαγές στις Μονάδες 

Στο ίδιο πνεύμα είναι προσανατολισμένες και οι αλλαγές στις Μονάδες. Ετοιμάζονται αλλαγές στη διοίκηση, στην ορ­γάνωση και στην επιχειρησιακή λειτουργία των Μονάδων, «με σκοπό τη μείωση του λειτουργικού κόστους και παράλ­ληλα τη βελτίωση του παραγόμενου επιχειρησιακού αποτε­λέσματος». Ταυτόχρονα, έρχεται περισσότερη δουλειά για τα στελέχη, αφού μέσα στους στόχους είναι και η «επανεκκίνη­ση και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων εργοστασιακής συν­τήρησης» με σκοπό και πάλι την εξοικονόμηση χρημάτων χωρίς να παραγνωρίζεται και το όφελος από την αυτονομία που θα αποκτήσει η Π.Α. 

Κώστας Αττίας
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-14/02/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger