Αρχική » » Αποχαιρετισμός στην «Μπέμπα»*

Αποχαιρετισμός στην «Μπέμπα»*


Πωλείται η κρατική, θωρακισμένη BMW των 750.000 ευρώ, την οποία χρησιμοποιούσε ο αναντικατάστατος Βενιζέλος στο πλαίσιο των κυβερνητικών καθηκόντων του (αντιπρόεδρος, πάλι με χρόνια και καιρούς) και των αντικειμένων κύρους που θα έπρεπε να έχει στην άμεση διάθεσή της κάθε προσωπικότητα του βεληνεκούς του.

Αυτοκίνητο άνετο σαν λιμουζίνα (που είναι), γρήγορο σχεδόν σαν αγωνιστικό και ασφαλές σαν στρατιωτικό ...όχημα. Δεν είναι μόνο αλεξίσφαιρο αλλά και αλεξίβομβο. Το δεύτερο χαρακτηριστικό ήταν το χρησιμότερο. Οχι τόσο επειδή κινδύνευε ο Βαγγέλης από τοποθέτηση βόμβας πλησίον του αλλά διότι υπήρχε κίνδυνος για τους περαστικούς. Για φαντάσου να είχε φάει φασολάδα ο ηγέτης του πασοκακίου (τέρμα η πασοκάρα, ένεκα χαμηλών ποσοστών) και να την είχε συνοδεύσει με μπόλικο κρεμμύδι, ρέγκα, τηγανητά αβγά και παστουρμά. Πόσο ολέθριες θα ήταν οι συνέπειες για τους αμέριμνους διαβάτες και το κοινωνικό σύνολο, αν η φύση έκανε τη δουλειά της εντός της γαστέρας του; Γι’ αυτό εσείς οι φορολογούμενοι δεν πρέπει να ενοχλείστε με τις υψηλές προδιαγραφές του οχήματος, αλλά να ευχαριστείτε τον Θεό που όλα πήγαν καλά.

Πατέντα!

Ισως θα πρέπει να επανεξεταστεί, πάντως, το ζήτημα της πώλησης του βενιζέλειου οχήματος. Κέκληται βενιζέλειον διότι στιγματίστηκε, χρωματίστηκε και… αερίστηκε τόσο από τον αλησμόνητο επιβάτη του, ώστε δεν γίνεται κάποιος άλλος να ασκήσει την ίδια επίδραση με τον υπό αποχώρηση πρόεδρο του πασοκακίου. Η πανάκριβη BMW είχε εξίσου πανάκριβο service. Οπως έγραψε η «δημοκρατία», ο τέως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης λίγο πριν από τις εκλογές «είχε στείλει το αυτοκίνητο για σέρβις στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα, για το οποίο πλήρωσε ο κρατικός κορβανάς περί τα 24.000 ευρώ! Κι αυτό γιατί «κατέβασαν» ως και το σασμάν για έλεγχο και αλλαγή!

Αυτό μπορεί να φαντάζει καταστροφικό για τα δημόσια οικονομικά, αλλά στην ουσία του είναι έξοχο! Ο Βαγγέλης είχε ανακαλύψει έναν παμπόνηρο και νομιμότατο τρόπο να χρηματοδοτεί το Δημόσιο την ιδιωτική επιχειρηματικότητα. Μόνο με τον αντιπρόεδρο και την BMW του μπορούσαν να βγάλουν μεροκάματο ουκ ολίγα συνεργεία, εξειδικευμένοι φαναρτζήδες, πωλητές ανταλλακτικών κ.ά. Αλλά αυτές τις απτές αποδείξεις της φιλοπατρίας και της ευρηματικότητάς του δεν μας αφήνουν να τις δούμε οι τσίμπλες του λαϊκισμού.

*Μπέμπα = η ελληνική «χαϊδευτική» ονομασία της BMW

Παναγιώτης Λιάκος
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-02/02/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger