Αρχική » » Η Χρυσή Αυγή δεν θα ηττηθεί στο δικαστήριο

Η Χρυσή Αυγή δεν θα ηττηθεί στο δικαστήριο


Είναι από τις φορές που η πραγματικότητα δεν είναι ακριβώς εκείνη που σεργιανίζει στο μυαλό μας. Και η σταθερή άρνησή της, απλώς επιδεινώνει το κλίμα και τις επιπτώσεις του στην καθημερινότητά μας.

Οι… πανηγυρισμοί για τη δρομολόγηση της “τελικής δίκης” της Χρυσής Αυγής, με τον ηγετικό πυρήνα της οργάνωσης... να ετοιμάζεται να σταθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου, προκειμένου να απολογηθεί στη Δικαιοσύνη, και να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της ετυμηγορίας της, δείχνουν πολύ απλά ότι εξακολουθούμε να μην καταλαβαίνουμε τι έχουμε απέναντί μας.

Η Χρυσή Αυγή, ως ναζιστική και εγκληματική οργάνωση, δεν θα ηττηθεί στο δικαστήριο. Δεν θα ηττηθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη. Η ηγετική ομάδα και οι πράξεις της, φυσικά και θα ηττηθούν. Οι νοοτροπίες που συνοδεύουν όλες αυτές τις θλιβερές φυσιογνωμίες που εισέβαλαν τα τελευταία χρόνια στον δημόσιο βίο, επίσης.

Δεν θα ηττηθούν ωστόσο οι λόγοι για τους οποίους διατηρεί αντοχές, ντροπιαστικές για την ελληνική κοινωνία και τη Δημοκρατία μας, το “φαινόμενο Χρυσή Αυγή”.

Οι λόγοι, πραγματικοί ή προσχηματικοί, θα συνεχίσουν να βρίσκονται εδώ. Δίπλα και μπροστά μας. Γιατί, η συντριπτική πλειοψηφία εκείνων που ψήφισαν ακόμη και πριν από δυο εβδομάδες Χρυσή Αυγή δεν είναι ναζιστές. Ούτε εγκληματίες. Και δεν έλκονται από καμία από τις παραπάνω παραμέτρους.

Η Χρυσή Αυγή υπήρξε το κατεξοχήν δημιούργημα της κρίσης. Όχι μόνο της οικονομικής, δηλαδή των μοιραίων συνεπειών του Μνημονίου στη ραχοκοκκαλιά της ελληνικής κοινωνίας. Αλλά πρωτίστως της πολιτικής κρίσης, της κρίσης ηγεσίας, της κρίσης θεσμών, της κρίσης αξιών.

Αν λοιπόν το πολιτικό σύστημα και ο καθένας από εμάς… στη γειτονιά του, δεν δώσουμε τη μάχη του επιχειρήματος, και δεν ενισχύσουμε την ανατροπή όλων των παραπάνω συστημικών παθογενειών και στρεβλώσεων που μας συνοδεύουν ως έθνος, η “αόρατη απειλή” της Χρυσής Αυγής θα συνεχίσει να σκιάζει το εθνικό μέλλον.

ysterografa.gr

2 σχόλια:

  1. H XΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΧΕ ΘΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ.......
    Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H XΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΧΕ ΘΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ.......
    Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger