Αρχική » » «Να εφαρμόσουν τώρα τα όσα υποσχέθηκαν»

«Να εφαρμόσουν τώρα τα όσα υποσχέθηκαν»


■ Τι ζητούν οι στρατιωτικοί από τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
■ Σε ανακοίνωση της η ΕΣΠΕΘ θυμίζει πως τα δύο κόμματα, ως αντιπολίτευση, είχαν στηρίξει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στις διεκδικήσεις τους. 

Η αλλαγή της κυβέρνησης βάζει επιτα­κτικά στο τραπέζι το θέμα της υλοποί­ησης των υποσχέσεων που έχουν δώ­σει στους στρατιωτικούς ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, τονίζουν οι στρατιωτικοί, που θυμούνται πως τα δύο κόμματα ως αντιπολίτευση ήταν στο πλευρό τους. 

Μάλιστα, το αίτημα των στρατιωτικών γίνεται ακόμα πιο έντονο λόγω του γεγονότος πως δεν αποτελεί... μια «συντεχνιακού χαρακτήρα» απαίτηση, αλλά, αντίθετα, αυ­τό που ζητάνε είναι το ελληνικό Δημόσιο να εφαρμόσει μια δικαστική απόφαση, δηλαδή -με άλλα λόγια- επιθυ­μούν απλώς να εφαρμοστούν τα νόμιμα με τον τρόπο που ορίζουν οι ισχύουσες διατάζεις και όχι με ποσοστά, σε βά­θος χρόνου. 

Η ΕΣΠΕΘ, μάλιστα, παραθέτει και σειρά κοινοβου­λευτικών παρεμβάσεων των δύο κομμάτων για να ενισχύσει το επιχείρημά της πως, καθώς υπήρξαν δεσμεύσεις (ότι πρέπει να αναληφθούν ενέργειες και να αποκαταστα­θούν άμεσα οι αδικίες), η σημερινή κυβέρνηση έχει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνει πράξη όλα αυτά που λέ­γονταν σε θεωρητικό επίπεδο και να μην παραμείνουν υποσχέσεις. Μάλιστα, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρει­ας Θεσσαλίας δεν μένει μόνο στην απόφαση του ΣτΕ, αλ­λά θυμίζει και τις δεσμεύσεις για κατάργηση των διατάξε­ων στο Ασφαλιστικό παλιών και νέων ασφαλισμένων (επαναφορά της 25ετίας σε όλους τους ασφαλισμένους), κατάργηση κρατήσεων αλληλεγγύης που μειώνουν περαι­τέρω τις αποδοχές ε.ε και ε.α., επίδομα παραμεθορίου ή επαναφορά των ΗΕΕ, επαναφορά επιδομάτων εορτών, αδείας και Πάσχα, αποζημίωση υπερωριακής εργασίας (πενθημέρου και νυχτερινών), όπως αντίστοιχα δίνεται στα ΣΑ, χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιει­νής εργασίας, μεταθέσεις, βαθμολογική εξέλιξη και ισό­τητα εθελοντών/εθελοντριών μακράς θητείας. Μετοχικά Ταμεία, άδεια ανατροφής τέκνου και στο προσωπικό των ΕΔ, καθώς και συνδικαλιστική ελευθερία στρατιωτικών. 

Κώστας Αττίας
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-31/01/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger