Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 28 Φεβ 2015

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 28 Φεβ 2015


Παρουσία του ΥΠΕΘΑ Πάνου Κομμένου πραγματοποιήθηκε αιφ­νιδιαστικά η άσκηση ετοιμότητας της Διακλαδικής Δύναμης Τα­χείας Αντίδρασης «Δύναμη Δέλτα» του ΓΕΕΘΑ, με την επωνυμία «Πυρπολητής 1/15», η έναρξη της οποίας έγινε στις 06.00 το πρωί από τον Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, μετά από σχετική έγκριση από τον υπουργό. Η άσκηση αφορούσε το σύνολο της «Δύναμης Δ», με σκοπό την εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και απέβλεπε στην προβολής ισχύος, αποτροπή ανακατάλη­ψης μικρονήσου ή/και βραχονησίδας στην περιοχή του Ανατ. Αιγαίου, εξασφάλισης ζωτικών χώρων και υποδομών, εξασφάλισης εδαφικής ακεραιότητας, αντιμετώπισης ασύμμετρων ενεργειών, προσβολής ναυτικής δύναμης. Στην άσκηση, που πραγματοποιήθηκε σε περιοχές της Δυτ. Μακεδονίας, Έβρου και... Ανατ. Αιγαίου, συμμετείχαν φρεγάτες, πυραυλάκατοι, κανονιοφόροι, πλοία ταχείας μεταφοράς του ΠΝ, μεταφορικά και επιθετικά ελικόπτερα του ΣΞ, ελικόπτερα Super Puma της ΠΑ, μαχητικά αεροσκάφη της ΠΑ, καθώς και τμήματα ειδι­κών επιχειρήσεων όλων των Κλάδων των ΕΔ. Μέρος της άσκησης πα­ρακολούθησαν από ελικόπτερο ο ΥΕΘΑ Π. Καμμένος, ο οποίος έδωσε τα συγχαρητήριά του στο συμμετέχον προσωπικό, καθώς και οι αρχη­γοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ στρατηγός Μ. Κωσταράκος και αντιστράτηγος Χρ. Μανωλάς αντίστοιχα. 

Ο θάνατος τεσσάρων πιλότων και η καταστροφή δύο αναγνωριστικών μαχητικών αεροσκαφών RF-4E Phantom είναι το αποτέλεσμα τραγικού δυστυχήματος που συνέβη αργά το απόγευμα της 24/2/2015 στην ευρύτερη περιοχή της Μαλάτιας της Τουρ­κίας και σε απόσταση περίπου 140 χιλιομέ­τρων από τα σύνορα με τη Συρία. Πρόκει­ται για δύο RF-4E Phantom II της 173ης Μοίρας της 7ης Αεροπορικής Βάσης που συμμετείχαν σε νυχτερινή εκπαιδευτική δραστηριότητα και ενώ στην περιοχή της πτώσεως τους επικρατούσε πυκνή ομίχλη. 

• Ψαλίδισμα κατά 20% στον αριθμό των ανωτάτων αξιωματικών των τριών Κλάδων των ΕΔ, αποφάσισε η κυβέρνηση και ανακοί­νωσε ο ΥΕΘΑ Π. Καμμένος, στο πλαίσιο της νέας δομής δυνάμεων, κάτι που έχει ΚΑΙ οικονομικό αντίκτυπο. Σύμφωνα με τον υπουργό από 315 ανωτάτους αξιωματικούς που υπάρχουν σήμερα στους τρεις Κλάδους (αντιστράτηγοι, υποστράτηγοι και ταξίαρχοι και αντίστοιχοι των άλλων Κλάδων), αυτοί θα μειωθούν κατά 20% (δηλ.54 αξιωματικοί λιγότεροι) και θα φτάσουν τους 261. 

• Τριήμερη περιοδεία στα ακριτικά νησιά από τη Λήμνο μέχρι και τη Μεγίστη θα πραγματοποιήσει ο ΥΕΘΑ Π. Καμμέ­νος το διάστημα 5-7 Μαρτίου, όπου θα επισκεφτεί τις εκεί φρουρές, θα μιλήσει στο προσωπικό και θα παρακολουθήσει τμήμα των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων τους. 

(ΚΑΡΦΙ-28/02/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger