Αρχική » » ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ


Τα σκοτεινά σχέδια της Άγκυρας με την ψήφο της μειονότητας. 

Από τον 
Μανώλη Κοττάκη 

Μας έχει απορροφήσει η συζήτηση για το χρέος, τη ρευστότητα, τις καταθέσεις και τα λοιπά θέματα της προ­εκλογικής εκστρατείας, με συνέπεια να υπάρχει πολύ λίγο στον ορίζοντα μας ένα ζήτη­μα που συνδέεται ευθέως με τη διακυβέρνηση της χώρας. Αναφέρομαι στους συσχετισμούς που διαμορφώνονται υπόγεια και παρασκηνιακά στους ψηφοφόρους της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη και έχουν έναν και μοναδικό στόχο: οι βουλευτές 149,150 και 151, που θα στηρίξουν με την ψήφο τους τη δεδηλωμένη, είτε σε περίπτωση ορι­ακής αυτοδυναμίας είτε με συγκρότηση κυβέρνη­σης συνεργασίας, να ελέγχονται απευθείας από την Άγκυρα. 

Έχει ξανασυμβεί αυτό. Την πρώτη φορά το κα­λοκαίρι του 1989, όταν ο ανεξάρτητος μειονοτικός... βουλευτής Μολλά Ροδοπλού επιχείρησε να εκμε­ταλλευτεί τον νόμο Κουτσόγιωργα. Συνέβη και το 1990, όταν ο εξτρεμιστής βουλευτής Σαδίκ στήρι­ξε με την ψήφο του την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία αριθμούσε 150 έδρες, συν τον Κατσίκη της ΔΗ.ΑΝΑ. Αν δεν το έχετε καταλάβει, σε τέτοιους καιρούς ζούμε. Η Άγκυρα βρίσκεται σε πολύ με­γάλο πειρασμό να πετύχει τον στόχο της, λόγω της πολυδιάσπασης της χριστιανικής ψήφου. Την ώρα που οι ψηφοφόροι της πλειονότητας ακολουθούν στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης τη γενικότερη τάση του εκλογικού σώματος και επιχειρούν την «έξοδο του Μεσολογγίου» από τα παλαιά κόμματα στα σύνορα, στην Αδριανούπολη, όπου έχουν μεταφερθεί υπηρεσίες του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, οι εκλογομάγειροι του Ερντογάν κατανέμουν τη μειονοτική ψήφο για να εκλέ­ξουν 3 στους 3 μουσουλμάνους στη Ροδόπη και 2 στους 3 μουσουλμάνους στην Ξάνθη. Αυτό το νόη­μα είχε η απόσυρση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν από την κούρσα. 

Οι 12.300 ψηφοφόροι του μπορούν να κατανεμηθούν με άνεση σε ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ. και Ποτάμι, για να βαφτεί ο χάρτης της Ροδόπης κόκκινος με ημισέληνο και να καταστούν για ακόμα μία φορά οι χριστιανοί πρόσφυγες στον τόπο τους. Δυστυχώς, στο παιχνίδι της διάσπασης της χριστιανικής ψήφου παίζει και ο χριστιανός υποψήφιος βουλευτής του Ποταμιού, ένας διακε­κριμένος επιχειρηματίας με εκκοκκιστήριο βάμβακος που συνεργάζεται με τον γιο του Σαδίκ Λεβέντ, ο οποίος έχει ανάλογη επιχείρηση στην Τουρκία. 

Αν ήξερε ο φίλος Σταμάτης Κουρούδης σε τι παιχνίδι έχει εμπλακεί άθελά του και σε τι κίνδυνο βάζει και τη Θράκη αλλά και την επιχείρησή του, θα είχε αρνηθεί να αναμειχθεί. Εκτός κι αν «πιά­νει πόρτα» για τον χειμώνα, κάτι που αρνούμαι να πιστέψω. Τέλος πάντων, δικαίωμά του. Αυτό είναι το παιχνίδι, αγαπητοί. Στις 25 Ιανουάριου δεν κρίνεται μόνο το ποια κυβέρνηση θα έχουμε, αλλά και το ποιος θα την ελέγχει, γι’ αυτό απαιτείται μεγά­λη κινητοποίηση για την ανατροπή των σχεδίων της Άγκυρας. 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-20/1/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger