Αρχική » » ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο μεγάλος νικητής της αναμέτρησης

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο μεγάλος νικητής της αναμέτρησης


Κατάφερε όχι μόνο να μπει στη Βουλή, αλλά να έχει και πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο σκηνικό. 

«Η Παναγία μαζί μας», είπε στο τέλος της ομιλίας του στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Πάνος Καμμένος, λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση της σύνθεσης της κυ­βέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, δείχνοντας και το στίγμα του σε σχέση με την πρώτη κίνηση του νέου πρωθυπουργού που ορκίστηκε με πολιτικό όρκο. Οι ΑΝΕΛ μπορεί να συμμετέ­χουν στο καινούριο σχήμα, αλλά σκοπεύουν να ακολουθήσουν «δεξιά» ατζέντα, στα όρια, βέβαια, της νέας κυβέρνησης, κλείνοντας το μάτι στους «γαλάζιους» ψηφοφόρους. 

Ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος ανέλαβε υπουργός Εθνικής Άμυνας για προφανείς λόγους, ενώ η Μαρία ...Κόλλια-Τσαρουχά χρίστηκε υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης. Οι Ανε­ξάρτητοι Έλληνες από την πρώτη στιγμή ζή­τησαν τον εν λόγω τομέα, παρόλο που συγχωνεύθηκε στο νεοσυσταθέν υπερυπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σε μια προσπάθεια να εμφανιστούν ως θεματοφύλακες της Βόρειας Ελλάδας. 

Η Έλενα Κουντουρά ανέλαβε ως αναπληρώτρια υπουργός το υπουργείο Τουρισμού, που εντάχθηκε στο υπερυπουργείο Οικονο­μίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, και ο Παναγιώτης Σγουρίδης, παλαιός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και στενός συνεργάτης του Πάνου Καμμένου, ανέλαβε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Τέλος, ο Τέρενς Κουίκ, που τελι­κά δεν εκλέχθηκε βουλευτής, θα είναι ο νέος υφυπουργός Επικράτειας, υπό τον Αλέκο Φλαμπουράρη, στενό συνεργάτη και φίλο του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ορίστηκε υπουργός Επικράτειας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου. Ο κ. Κουίκ θα αποτελέσει τη γέφυρα με­ταξύ των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ στο κυ­βερνητικό σχήμα, ενώ θα συμμετέχει και στον επικοινωνιακό σχεδιασμό. 

Πάντως, δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο πως τα κυβερνητικά στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης επέλεξαν τον θρησκευτικό όρκο, παραμένοντας συνεπείς στη γραμμή τους, σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός του Παναγιώτη Κουρουμπλή, αλλά και του προερχόμενου από τη ΔΗΜΑΡ αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, καθηγητή Γιάννη Πανούση. 

Ανασυγκροτείται το Κόμμα 

Ο Πάνος Καμμένος ήταν αδιαμφισβήτητα ένας από τους κερδισμένους των πρόσφατων εκλογών. Πραγματοποιώντας ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ, ακολούθησε συγκεκριμένη τακτική το τε­λευταίο δεκαήμερο πριν ανοίξουν οι κάλπες και, εμφανιζόμενος ως ρυθμιστής των εξελίξεων, κατάφερε όχι απλώς να μπει στη Βουλή, αλλά, μάλιστα, να ξεπεράσει σε ποσοστό το ΠΑΣΟΚ και να απο­κτήσει πρωταγωνιστι­κό ρόλο στη νέα κυβέρνηση. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζήτησε την ψήφο των πολιτών ώστε να αποτελέσει το «φρένο» ή το «γκάζι» στη νέα κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που, όπως φαίνεται, πέτυχε. 

Από την άλλη ο κ. Καμμένος θα χρειαστεί να προχωρήσει στην ανασυγκρότηση του κόμ­ματός του. Ήδη ανακοίνωσε τη Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ένα από τα πιο προβεβλημένα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στη θέση της εκπροσώπου Τύπου, αφού στη Μαγνησία οι ΑΝΕΛ δεν έβγαλαν τελικά έδρα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, το αμέσως επόμενο διάστημα οι ΑΝΕΛ θα ανασχηματίσουν και τις γραμματείες τους, δίνοντας έμφαση και στις τοπικές οργανώσεις. Εν τω μεταξύ, μετά την ορκωμοσία της νέας Βουλής, ο κ. Καμμένος θα αποφασίσει και για τους νέους τομεάρχες του κόμματος, σε σχέση, βέβαια, και με τις Επιτροπές στις οποίες θα τοποθετηθούν οι βουλευτές του στο Κοινοβούλιο. 

Πάντως, ο μεγάλος στόχος των ΑΝΕΛ είναι να εμβολίσουν τη Νέα Δημοκρατία και να διευρύνουν την απήχησή τους. Εξάλλου, στη Χαροκόπου εκτιμούν ότι τμήμα των «γαλάζιων» ψηφοφόρων θα επιδιώξει να έρθει πιο κο­ντά στο κόμμα του Πάνου Καμμένου όχι μόνο λόγω κυβερνησιμότητας, αλλά και εξαιτίας της σταθερής, συνεπούς αντιμνημονιακής στάσης που κράτησαν όλο αυτό το διάστημα. 

(ΕΠΙΚΑΙΡΑ-29/1-04/2-2015) 

1 σχόλια:

  1. ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΘΑ ΤΑ ΧΡΕΩΘΕΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ..........
    ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ.........ΥΠΑΡΧΟΥΝ Η ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger