Αρχική » » Προνόμια μόνο για στελέχη της «πρώτης γραμμής»

Προνόμια μόνο για στελέχη της «πρώτης γραμμής»


• ΣΥΡΙΖΑ: Μικρότερες, αλλά ποιοτικότερες Ένοπλες Δυνάμεις.
• Προτείνει την ενίσχυση του κοινωνικού ρόλου των ΕΔ με «ανάληψη πρωταγωνιστικού ρόλου για την ανακούφιση της κοινωνίας». 

Σε δημόσια διαβούλευση βρίσκεται το προγραμματικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ένοπλες Δυνάμεις, με την αξιωματική αντιπολίτευση να ζητά τη συμβολή των πολιτών στην περαιτέ­ρω διαμόρφωσή του, κάτι που μπορεί να γίνει με ένα απλό e-mail στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Συντονιστικού των Τμημάτων & ΕΚΚΕ ΣΥΡΙ­ΖΑ: ste@syriza.gr. 

Άλλωστε, στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι -όπως αναφέ­ρεται- τα κείμενα «να τεθούν υπό τον εποικοδομητικό, γόνιμο... και ρητό έλεγχο του κάθε συντρόφου και της κάθε συντρόφισσας, τη συμβολή κάθε Έλληνα πολίτη που ενδιαφέρεται», όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, που στο βασικό του πλαίσιο κάνει λόγο για «μικρότερου σχή­ματος και υποδομών και μικρότερου κόστους» Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς για το κόμμα μετρά η ποιότητα και όχι η ποσότητα. 

Από τις κύριες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δημι­ουργία ενός σύγχρονου μοντέλου «δημοκρατικού και κοινωνικού ελέγχου των ΕΔ», κάτι που σημαίνει τέσ­σερα πράγματα, δηλαδή: (1) την αρμόδια επιτροπή του Κοινοβουλίου με ουσιαστική ενίσχυση αρμοδιοτή­των, (2) τις Γενικές Επιθεωρήσεις των ΕΔ σε αναβαθ­μισμένο ρόλο και επιπλέον δύο νέες ανεξάρτητες αρ­χές, (3) του Συνηγόρου του Στρατιωτικού και (4) του Γενικού Επιθεωρητή Οικονομικών της Άμυνας. 

Σύστημα προμηθειών 

Οι φορείς αυτοί, μάλιστα, θα παίξουν σημαντικό ρό­λο και στο νέο σύστημα προμηθειών, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται για την εμπέδωση της διαφάνειας και την κα­ταπολέμηση της διαφθοράς ολόκληρο το σύστημα των προμηθειών να περνά κάτω «από τον έλεγχο και την επίβλεψη των νέων φορέων δημοκρατικού και κοινω­νικού ελέγχου των ΕΔ». Σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό της Άμυνας, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει «επανασχεδιασμό της δομής των ΕΔ από μηδενική βάση. Ενίσχυση της διακλαδικότητας με προοπτική δημιουργίας νέων "υβριδι­κών" σχημάτων σε μεγάλα στρατόπεδα, αεροδρόμια και ναυτικές βάσεις με τη μορφή πολυδύναμων μονάδων». Σημαντικό ρόλο στον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ παίζει και η εγχώρια αμυντική βιομηχανία, καθώς στις προτάσεις του τονίζεται πως είναι αναγκαίος ο Ενιαίος Φορέας Αμυντικής Βιομηχανίας υπό δημόσιο έλεγχο «για τον καλύτερο συντονισμό, την ενίσχυση της συνεργασίας και τη μεγιστοποίηση της εκμετάλλευσης των παραγω­γικών δυνατοτήτων των εταιρειών». 

«Μάχιμο» προσωπικό 

Σε ό,τι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την ανταμοιβή των στελεχών πρώτης γραμ­μής με τη «θέσπιση ειδικών κινήτρων και δέσμης προνομίων για τα στελέχη που υπηρετούν σε προωθημέ­νες επιχειρησιακές θέσεις», υπόσχεται αξιοκρατία για όλους, μέτρα για τη στήριξη των οικογενειών των στρατιωτικών, όπως η υποχρεωτική υπηρέτηση στη φρουρά συμφερόντων τους, για στελέχη που έχουν συ­ζύγους ή τέκνα με αναπηρία, καθώς και μέτρα προστα­σίας των μονογονεϊκών οικογενειών. Ο ΣΥΡΙΖΑ προ­τείνει ακόμα την ενίσχυση του κοινωνικού ρόλου των ΕΔ με «ανάληψη πρωταγωνιστικού ρόλου για την ανα­κούφιση της κοινωνίας από τις επιπτώσεις της ανθρω­πιστικής κρίσης - εκπόνηση σχεδίου δράσης για την παροχή στέγης, τροφής και υγειονομικής φροντίδας σε μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας που πλήττονται». 

Κώστας Αττίας 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-10/01/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger