Αρχική » » Βενιζέλος με πλήρη λιπαρά

Βενιζέλος με πλήρη λιπαρά


Από τον 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΙΑΚΟ
pliakos@dimokratianews.gr

Από αριστερά: Φίλος Παπανδρέου, Βάσω Παπανδρέου, ανταγωνιστής Παπανδρέου.
Ελευθέριος ο Κρης ήταν αποβουτυρωμένη εκδοχή του Βαγγέλη του Μακεδόνα. Φαντάσου πόσα μπορεί να κάνει ο νέος! 

Φίλε αναγνώστη! Ξέρεις πώς έγινε πρωθυπουργός ο Ελευθέριος Βενιζέλος το 1917; Σου το έχουν πει ποτέ; 

Σ΄ το έχουν κάνει λιανά; Σ΄ το έχουν αναλύ­σει; Αν όχι, μάθε τούτο: Στις 3 Νοεμ­βρίου του 1916 οι Αγγλογάλλοι ζήτη­σαν από την κυβέρνηση των Αθηνών σχεδόν το σύνολο του πολεμικού υλι­κού της χώρας! Ο βασιλιάς Κωνστα­ντίνος αρνήθηκε να υπακούσει. Στις 18 Νοεμβρίου έγινε κανονική από­βαση 3.000 Γάλλων και Βρετανών στρατιωτών στο λιμάνι του Πειραιά! Ο στόλος των Αγγλογάλλων, για να δείξει πόσο αποφασισμένος ήταν και να μας... πείσει να ταχθούμε με το μέ­ρος της Αντάντ στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, μας έκανε κι ένα «δωράκι»: Βομβάρδισε την Αθήνα και τον Πειραιά. Ο βασιλιάς είχε θεωρηθεί από τους «συμμάχους» μας «γερμανόφι­λος» (επειδή επιδίωκε την ουδετερό­τητα της Ελλάδας), ενώ ο Βενιζέλος ήταν η προτίμηση τους (επειδή ήθε­λε ό,τι ήθελαν οι «σύμμαχοι»). Ο αποθεωμένος από το σύγχρονο ελληνικό κράτος Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν ο πιστότερος και φανατικότερος υποστηρικτής των απόψεων των Αγγλογάλλων - όποιες κι αν ήταν αυτές. Αν έλεγαν οι πρωθυπουργοί της Αντάντ ότι πάντα βρέχει στην Ελλάδα, εκεί­νος θα κυκλοφορούσε μονίμως με ομπρέλα. 

Δυναστεία 

Για να μην τα λέμε και πολλά, ο Βενι­ζέλος, που είχε κάνει δική του κυβέρ­νηση στη Θεσσαλονίκη] και είχε κηρύ­ξει έκπτωτο τον βασιλιά, με τις ευλο­γίες των ξένων πρεσβειών και τις λόγ­χες των φαντάρων που βομβάρδισαν την πρωτεύουσα της Ελλάδας, έγινε πρωθυπουργός και των Αθηνών τον Ιούνιο του 1917. Μετά, για να εξυπη­ρετήσει ορισμένα συμφέροντα (μαντέψτε ποια), έμπλεξε την πατρίδα μας στη μικρασιατική περιπέτεια. Τη συνέχεια τη γνωρίζετε. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, της θνήσκουσας πασοκά­ρας, δεν χάνει ποτέ την ευκαιρία να συγκρίνει τον εαυτό του με τον Ελευ­θέριο Βενιζέλο. Όπως έγραψε η «δη­μοκρατία», ο κυρ αντιπρόεδρας της κυβερνήσεως σε ομιλία του στη Θεσ­σαλονίκη «κάλεσε τον ελληνικό λαό να μην επαναλάβει το λάθος που έκα­νε το 1920 (!) και αυτή τη φορά να ψη­φίσει υπέρ του ... Βενιζέλου ώστε να μην έρθει μια νέα Μικρασιατική Κα­ταστροφή!» 

Αυτό το έκανε επειδή έχει αλαλιάσει ο φουκαράς με το κόμμα του Γιωργάκη. Φοβάται μη φάει πόρτα από τους οπαδούς της δυναστείας Παπανδρέου και παραλληλίζει τον εαυτό του με τον άλλο Βενιζέλο, τον Ελευθέριο, λησμονώντας ότι σ’ αυ­τόν κυρίως οφείλεται η Μικρασιατι­κή Καταστροφή. Ουαί! 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-08/01/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger