Αρχική » » Ήξεις αφήξεις για το «ψαλίδι» στις αποδοχές των στελεχών των ΕΔ-ΣΑ

Ήξεις αφήξεις για το «ψαλίδι» στις αποδοχές των στελεχών των ΕΔ-ΣΑ


ΑΣΑΦΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣτΕ 

ΑΣΑΦΕΙΣ απαντήσεις έδωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του υπουργείου Οι­κονομικών στα ερωτήματα που δέχθηκαν χθες από την Τριμελή Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικράτειας, η οποία συνήλθε κεκλεισμένων των θυρών για να εξετάσει εάν η κυβέρνηση συμμορφώθηκε ή όχι στις αποφάσεις της Ολο­μέλειας του Δικαστηρίου με τις οποίες κρίθηκε αντισυνταγματικό το «ψαλίδισμα» των αποδοχών των ενστόλων. 

Η Επιτροπή Συμμόρφωσης -υπό τον πρόεδρο του ΣτΕ Σω­τήρη Ρίζο και με μέλη τους συμ­βούλους Επικράτειας,... Ευθύμιο Αντωνόπουλο και Παναγιώτα Καρλή- έθεσε την υπόθεση στο μικροσκόπιό της μετά την παρέ­λευση της προθεσμίας που είχε παραχωρήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο στο υπουργείο Οικο­νομικών για να συμμορφωθεί με τις αμετάκλητες αποφάσεις της Ολομέλειας. Με αυτές διετάχθη η επαναφορά των αποδοχών των ενστόλων στο επίπεδο που ήταν προ της 1ης Αυγούστου 2012. οπότε και ίσχυσαν οι αναδρομικές περικοπές, αλλά και την καταβο­λή των διαφορών των μισθών τους. Κατά τη χθεσινή διάσκεψη, οι εκπρόσωποι του υπουργεί­ου Οικονομικών «αντιπαρατέθηκαν» με τους εκπροσώπους των πανελλήνιων Ομοσπονδιών Αξιωματικών Αστυνομίας, Αστυ­νομικών Υπαλλήλων, Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος και της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής. 

Οι τελευταίοι τάχθηκαν με τις θέσεις των τεσσάρων πρακτικών που είχε εκδώσει τον Σεπτέμβρη η Επιτροπή Συμμόρφωσης, όπου, μεταξύ άλλων, σημειωνόταν πως το γεγονός ότι το θέμα της απο­κατάστασης των αποδοχών του κλάδου θα αποτελούσε αντικεί­μενο διαπραγματεύσεων μετα­ξύ κυβέρνησης και τρόικας δεν συνιστά νόμιμο εμπόδιο για τη συμμόρφωση προς τις αποφά­σεις της Ολομέλειας. Υπογράμ­μιζε άλλωστε ότι σε περίπτωση διαμόρφωσης νέου μισθολογίου του κλάδου, τυχόν καθορισμός κατώτερων εκείνων που ίσχυαν προ του «ψαλιδιού» αποδοχών θα ισοδυναμούσε με παραβία­ση δεδικασμένου. Αξίζει να σημειωθεί ότι, με την πρόσφατη τροπολογία της, η κυβέρνηση προχώρησε στην κατά το ήμισυ αποκατάσταση των ενστόλων και στη σταδιακή αποπληρωμή των αναδρομικών τους, επίσης μειωμένων κατά 50% και σε 36 δόσεις. Οι αντίδικες πλευρές έλαβαν προθεσμία έως τις 15 Ια­νουάριου να καταθέσουν τα υπομνήματά τους και εν συνεχεία η Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣτΕ θα εκδώσει την απόφασή της, με την οποία δύναται να επιδικαστεί αποζημίωση σε βάρος του Δημο­σίου εφόσον κριθεί ότι απέτυχε να συμμορφωθεί με την κρίση της Ολομέλειας. 

ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΪΟΡΔΑΝΟΓΛΟΥ 
(ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-09/01/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger