Αρχική » » Γιατί οι δημοσκόποι δυσκολεύονται να μετρήσουν (σωστά) τη Χρυσή Αυγή

Γιατί οι δημοσκόποι δυσκολεύονται να μετρήσουν (σωστά) τη Χρυσή Αυγή


Δεν περίμενε φυσικά κανείς κάτι διαφορετικό, αλλά είναι αλήθεια ότι οι δημοσκόποι… το έχουν παρακάνει (και) σε αυτή την προεκλογική περίοδο. Τα… τέρατα που μπορεί κανείς να διαβάσει από τα ευρήματα των μετρήσεων, δείχνει ότι η συμπαθής τάξη των δημοσκόπων δεν έβαλε μυαλό από την προχωρημένη απαξίωση της δουλειάς της, που συνοδεύει τους χαρακτηρισμούς της ελληνικής κοινωνίας τα τελευταία χρόνια.

Καλά να είμαστε ωστόσο, την επομένη των εκλογών θα μπορούμε να κάνουμε ταμείο. Και να δούμε ποιός... μετρούσε τι, και πόση συνάφεια είχαν τα ευρήματα με το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα.

Οι δημοσκόποι βέβαια θα σπεύσουν να αιτιολογήσουν τις σκανδαλώδεις αποκλίσεις στη βάση του μεγάλου “αδιάθετου” που υπάρχει στο εύρημα “άλλο κόμμα-αναποφάσιστοι”, το σενάριο ωστόσο είναι παλιό, πολυφορεμένο και ξεπερασμένο.

Μέχρι τότε, αξίζει να σταθούμε στο θέμα της Χρυσής Αυγής και των πραγματικών ποσοστών της. Τα οποία είναι προφανές ότι δεν μπορούν να μετρήσουν οι δημοσκόποι, επειδή οι περισσότεροι από όσους ψηφίζουν ή σκοπεύουν να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή, δεν το λένε στους δημοσκόπους. Και δεν θα το πουν ποτέ. Ούτε στα exit poll θα το πούν.

Ντρέπονται, φοβούνται… σε κάθε περίπτωση δεν το λένε. Και αυτό είναι το πραγματικό ανησυχητικό στοιχείο των δημοσκοπήσεων. Η άγνοια για την πραγματική εκλογική δύναμη της Χρυσής Αυγής. Την οποία βεβαίως διάφοροι αφελείς σπεύδουν να πριμοδοτήσουν, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να είναι οι ίδιοι τρίτο κόμμα, ώστε να μην είναι τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή.

Δυστυχώς, θα μάθουμε… στη νεκροψία.

ysterografa.gr

1 σχόλια:

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger