Αρχική » » Ζητούν δεσμεύσεις από τους πολιτικούς

Ζητούν δεσμεύσεις από τους πολιτικούς


■ «Συμβόλαιο με τους αποστράτους» θέλει το συντονιστικό τριών Ενώσεων. 
■ Περίπου 120.000 οικογένειες περιμένουν από τις ηγεσίες των κομμάτων να αποσαφηνίσουν τις θέσεις τους για τις συντάξεις. 

Μετά το «συμβόλαιο με τον λαό» ήρθε η ώρα, όπως όλα δείχνουν, να διεκδικηθεί ένα «συμβόλαιο με τους αποστράτους» από τους πο­λιτικούς αρχηγούς. Οι από­στρατοι της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), Ναυτικού (ΕΑΑΝ) και Αεροπο­ρίας (ΕΑΑΑ) προχώρησαν στη σύνταξη μιας επι­στολής που απευθύνεται στους επικεφαλής των κομμάτων. 

Με αυτή ζητούν να λάβουν σαφείς δεσμεύσεις απέ­ναντι σε 120.000 αποστράτους και τις οικογένειές τους, κάτι...
που με πρόχειρους υπολογισμούς μπορεί να ση­μαίνει συνολικά κοντά στις 350.000 - 450.000 ψήφους συνυπολογίζοντας όσους άμεσα ή έμμεσα επηρεάζονται στην εκλογική τους συμπεριφορά όντας στην «περιφέ­ρεια» των οικογενειών των αποστράτων. 

Όχι στις «εκθέσεις ιδεών» 

Το συντονιστικό των τριών Ενώσεων σημειώνει, μάλιστα, πως στην απάντηση που πρέπει να στείλουν τα κόμματα σε εύλογο χρόνο πριν από τις εκλογές, αφού αν δεν απαντήσουν αυτό θα εκληφθεί ως άρνηση στα αιτήματα, δεν θα δεχτεί γενικολογίες «του τύπου "θα αποκαταστήσουμε όλες τις αδικίες" ή "όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν κ.λπ."». Αντίθετα, θα λάβει υπόψη του μόνο απαντήσεις που θα είναι δεσμευτικές και θα τοπο­θετούνται επακριβώς στο ερώτημα εάν και πότε το κάθε κόμμα θα εφαρμόσει πλήρως τις αποφάσεις του ΣτΕ. 

Μάλιστα, στην επιστολή τους προς τον πρωθυπουρ­γό και τους πολιτικούς αρχηγούς θυμίζουν πως η κυβέρ­νηση αρνήθηκε να εφαρμόσει πλήρως τις αποφάσεις του ΣτΕ, αντίθετα νομοθέτησε την επιστροφή του μισού της διαφοράς μεταξύ των μισθών και συντάξεων της 31-07-2012 και της 01-08-2012, με αποτέλεσμα ειδικά οι από­στρατοι, λόγω και των πολλαπλών κρατήσεων/εισφο­ρών που πληρώνουν, να λάβουν ως αποκατάσταση των συντάξεών τους ελάχιστα ευρώ, τονίζοντας έτσι πως αφε­νός δεν θα δεχτούν ξανά κούφια λόγια και θυμίζοντας αφετέρου τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται. 

Κώστας Αττίας
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-17/01/2015) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger