Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 03 Ιαν 2015

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 03 Ιαν 2015


 Συμπτώσεις! Τη φρεγάτα «ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ», που ήταν το «σκοπούν πλοίο» («ετοιμότητας») του Στόλου κάπου στις Κυκλάδες, επισκέφτηκε ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Παναγιώτη Λίτσα. Ο ...υπουργός και οι δύο Αρχηγοί διανυκτέρευσαν πάνω στη φρεγάτα και συνέφαγαν με το πλήρωμά της ανταλλάσσοντας ευχές. Ο υπουργός ξεναγήθηκε στη φρεγάτα, ενημερώθηκε για την αποστολή του πλοίου και του πληρώματος, ενώ είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει άσκηση επιχειρησιακής ετοιμότητος εν πλω βάσει ρεαλιστικού σενα­ρίου. Την επόμενη το πρωί ο ΥΕΘΑ επιβιβάσθηκε με τον Α/ΓΕΝ και τον ΑΣ σε ταχύπλοο της φρεγάτας και επισκέφθηκε τη νήσο Δονούσα, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους νησιώτες και να ανταλλάξει ευχές μαζί τους για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και του νέου έτους. Λίγες ώρες αργότερα, μετά την αποχώρηση του ΥΕΘΑ από τη φρεγάτα, συνέβη το φοβερό ναυτικό συμβάν στην Αδριατική και η φρεγάτα έλαβε την εντολή να σπεύσει πλέοντας «πάση δυνάμει» στην περιοχή για να συμμετάσχει στις έρευνες. 

 Νέα πρωτοφανής τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο, με τρεις υπερ-πτήσεις μαχητικών F-16 πάνω από ελληνικά νησιά στις 29 Δεκεμ­βρίου, την ίδια ώρα που οι Ελληνικές ΕΔ συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων στο οχηματαγωγό «Norman Atlantic» στην Αδριατική, και λίγες μόνο ώρες μετά το αποτέλεσμα της τρίτης ψηφοφορίας στη Βουλή για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατί­ας που οδήγησε στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου. Δύο σχηματισμοί τουρκικών F-16 πραγματοποίησαν τρεις υπέρ-πτησεις πάνω από ελληνι­κά νησιά ως εξής: Δύο μαχητικά F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών τη 15.22 μεταξύ Λέσβου -Χίου, πραγματοποίησαν υπέρ-πτηση άνωθεν των νησιών Μακρονήσι και Ανθρωποφάγοι τη 15.51, πετώντας στα 21.000 πόδια, εξήλθαν αυτού στις 15.54 νοτίως Σάμου. Δύο άλλα μαχητικά F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών τη 15.46 νοτίως Σάμου, πραγματοποίη­σαν υπέρ-πτηση άνωθεν του Αγαθονησίου τη 15.49 στα 18.000 πόδια και εξήλθαν τη 15:52 νοτίως Σάμου. «Όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστη­καν και αναγνωρίσθηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πά­για πρακτική», σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, ενώ όλα τα στοιχεία στάλθηκαν στο ΥΠΕΞ για όλες τις περαιτέρω ενέργειες από μέρους του. 

 Με μια εντυπωσιακή φωτογραφία από τη συνεκπαίδευση των Ελλή­νων και των Ισραηλινών πιλότων και τε­χνικών της 330 Μοίρας της Π.Α με τους συναδέλφους τους της 107 Μοίρας των Ισραηλινών Αεροπορικών Δυνάμεων, που πραγματοποιήθηκε στα τέλη του πε­ρασμένου Νοεμβρίου στην αεροπορική βάση Ovda του Ισραήλ, κυκλοφόρησε πριν λίγες ήμερες το επίσημο περιοδικό της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας. Ενδεικτικό και αυτό της αξίας και της ση­μασίας που δίνουν οι Ισραηλινοί στη στρατιωτική συνεργασίας με την Ελλάδα. 

(ΚΑΡΦΙ-03/01/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger