Αρχική » » Μην είδατε τον ... αρμόδιο;

Μην είδατε τον ... αρμόδιο;


Μύλος με το εφάπαξ των περίπου 175 ΕΜΘ 

Οι πιο παλιοί, αλλά και οι νεότεροι, ίσως να θυμούνται μια σκηνή σε μία από τις πλέον επιτυχημένες ται­νίες με τον Στάθη Ψάλτη, που συ­χνά προβάλλεται και στην τηλεόρα­ση. Ο τίτλος της είναι «Βασικά καλησπέρα σας». Σε μια σκηνή η παρέα του Ψάλτη μπαίνει σε μια ντίσκο και ο πορτιέρης τους ζητάει να πληρώσουν είσοδο για να μπουν. Έκαστος απαντά «ο πίσω». Όταν έρχεται η ώρα να μπει και ο τελευταίος, ο Ψάλτης λέει να πληρώσει ο πρώτος! 

Μια ανάλογου κάλλους σκηνή θα μπορούσε κανείς να περιγράφει και από τις απαντήσεις που πήρε η ...Μαρία Γιαννάκακη στη Βουλή, σε ερώτησή της για το εφάπαξ περίπου 175 ΕΜΘ. Η βουλευτής ρωτούσε γιατί δεν υπάρχει αναδρομική εφαρμογή του νόμου για το εφάπαξ των ΕΜΘ, ώστε οι περίπου 175 ΕΜΘ που επηρεάζονται να κάνουν χρήση του νόμου που -σύμφωνα με την ερωτώσα βουλευτή- εξομοίωσε ΕΜΘ και ΕΠΟΠ με τους υπόλοιπους και κατήργησε την απαίτηση για συμπλήρω­ση 25 ετών, και πλέον χρειάζονται 10 έτη μετοχικής σχέ­σης. Κάτι που σημαίνει, όπως σημειώνει, πως όσοι απο­στρατεύτηκαν μεταξύ 2010 και Σεπτεμβρίου 2014 και έχουν πληρώσει εισφορές (ΕΛΟΑΣ) λαμβάνουν πίσω μόνο τις εισφορές και όχι εφάπαξ όπως οι υπόλοιποι. 

Καταλήγοντας, ρωτούσε τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών αν σκοπεύουν να διορθώσουν αυτή την αβλεψία. Και εδώ ξεκινούν τα απίστευτα αλλά ελλη­νικά. Το μεν υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στις 14 Νοεμ­βρίου, απάντησε επαναλαμβάνοντας επί της ουσίας τα ήδη γνωστά για τις αλλαγές στον νόμο και παρέπεμψε στο υπουργείο Οικονομικών για να απαντήσει στην ου­σία του ερωτήματος. Το δε ΥΠΟΙΚ στις 25 Νοεμβρίου εί­πε ότι θα απαντήσει το ΥΠΕΘΑ! Η δε βουλευτής ξέσπασε μέσω facebook: «Κοινοβουλευτικός έλεγχος ή, αλλιώς, πόσα θέλουν να μας τρελάνουν: το υπουργείο Εθνικής Άμυνας απαντά ότι μας παραπέμπει στο υπουργείο Οι­κονομικών, αφού είναι θέμα Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, και το ΥΠΟΙΚ μας στέλνει στο “συνερωτώμενο” υπουργείο, δηλαδή το ΥΠΕΘΑ. Βρες το λάθος...». Μετά από όλα αυτά, τι να πει κανείς; Ίσως «Βασικά... κα­ληνύχτα σας;». 

Κώστας Αττίας 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-06/12/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger