Αρχική » » Τα Ελληνικά δεύτερη γλώσσα στη Θράκη!!!

Τα Ελληνικά δεύτερη γλώσσα στη Θράκη!!!


Εκπαιδευτική τουρκοποίηση της Θράκης - υποβιβασμός της Ελληνικής σε δεύτερη γλώσσα - βίαιος εκτουρκισμός των Πομάκων και Ρομά, καθώς και των Ελλήνων μουσουλμανοπαίδων στην ακριτική περιοχή. 

Αυτός είναι ο τριπλός στόχος της Άγκυρας, που αποκαλύπτε­ται από την προκλητική πρόταση μέσα στην... ελληνική βουλή την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, του βου­λευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καρά Γιουσούφ Μεμέτ Αϊχάν, που ζήτησε να δι­δάσκεται ωε μητρική γλώσσα στα μειονοτικά μουσουλμανικά νηπι­αγωγεία της Θράκης η τουρκική γλώσσα ως πρώτη και η ελληνι­κή γλώσσα ως δεύτερη, προκαλώντας σάλο σε όλες τιε πτέρυγες της Βουλής. 

Το σχέδιο για εκτουρκισμό των παιδιών των μουσουλμάνων της Θράκης έχει ξεκινήσει πριν τρία χρόνια σχεδόν, όταν τον Ιανουά­ριο του 2012 οι δύο διευθυντές των ιδιωτικών Γυμνασίων- Λυκείων Ξάνθης και Κομοτηνής Χικμέτ Σακίρ και Τουνάλπ Μεχμέτ σαν κεντρικοί ομιλητές του συνε­δρίου που είχε οργανώσει η Πο­λιτιστική Εκπαιδευτική Εταιρεία της Μειονότητας της Δυτικής της Θράκης, με θέμα «Δίγλωσση εκ­παίδευση και εφαρμογή της στα μειονοτικά σχολεία», είχαν κατα­φέρει τελικά το συνέδριο να καταλήξει στα εξής συμπεράσματα: 

1. Υποστήριξη σε ό,τι αφορά το θέμα των αδελφοποιήσεων, μετα­ξύ των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της «τουρκικής» μειονότητας της Δυτικής Θράκης με σχολεία της Τουρκίας και του εξωτερικού. 

2. Αύξηση του αριθμού των Τούρκων μετακλητών δασκά­λων, που πρόκειται να υπηρετή­σουν στη Δυτική Θράκη και επέ­κταση του γεωγραφικού πεδίου υπηρεσίας αυτών των δασκάλων στις περιοχές της Ξάνθης και του Έβρου. 

3. Ίδρυση μειονοτικών νηπια­γωγείων που θα παρέχουν εκπαί­δευση στα τουρκικά. 

(Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ-30/11/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger