Αρχική » » Αν έχεις Μέρκελ διάβαινε

Αν έχεις Μέρκελ διάβαινε


Για ποιον χτυπά η κουδούνα; Για εμάς...

Το χάρτινο κοκοράκι που λέγεται ελληνικό κράτος προσπάθησε (επί σειράν ετών) να φέρει σε πέρας διαγωνισμό για την κατασκευή του «Ελληνικού Σήματος». Δηλαδή, το εθνικό λογότυπό μας που θα μπαίνει σε όλα τα ελληνικά προϊόντα μαζί με αυτό την παρασκευάστριας εταιρίας. 

Στις 23 Μαρτίου 2014 η «δημοκρατία» έγραφε για μια φάση του επικών διαστάσεων και ...κωμικοτραγικού χαρακτήρα διαγωνισμού: «Επί του πρακτέου, οι Ελληνες, χωρίς να αποκλείονται φυσικά οι ξένοι, καλούνται να ψηφίσουν ηλεκτρονικά ποιο θα είναι το "Ελληνικό σήμα προϊόντων και υπηρεσιών" μεταξύ μίας καρδούλας, σχεδόν ίδιας με εκείνη της Eurovision του 2006 που έγινε στην Αθήνα, μίας... αφαιρετικής βαρκούλας, που θυμίζει το σήμα της αυτοκινητοβιομηχανίας Chrysler ή τη σημαία της Σκοτίας, και ενός κίονα, που... τεντωμένος θυμίζει το σήμα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Greek America Foundation, ο οποίος έχει ως σκοπό να προάγει και να διαφυλάττει την ελληνική κουλτούρα και την ιστορία στη Βόρεια Αμερική!»  Τελικά «νίκησε» η καρδούλα, που θύμιζε εκείνη της Eurovision του 2006.

Siemens

Επειδή γέλασαν και οι πέτρες, και τα βράχια και τα βότσαλα της Γαύδου, το σήμα που νίκησε «λησμονήθηκε» από το υπουργείο Ανάπτυξης. Η Ενωση Εταιριών Διαφήμισης & Επικοινωνίας Ελλάδος έψαξε για εθελόντριες εταιρίες του χώρου. Ποιες θα ήθελαν να φτιάξουν το «Ελληνικό Σήμα» χωρίς αμοιβή; Φυσικά, εννοείται ότι είναι τεράστιος άυλος τίτλος για κάθε συναφή εταιρία η κατασκευή ενός εθνικού σήματος. Τρεις εταιρίες προσφέρθηκαν να βοηθήσουν και κέρδισε η MILK (διά κληρώσεως). Τι είναι αυτή η MILK; Γερμανική. Αν επισκεφθείτε το εταιρικό site της στη διεύθυνση www.milk.com.gr/html/about.htm θα ενημερωθείτε ότι ιδρύθηκε το 1995 στην Κολονία της Γερμανίας. Στο διεθνές και ομολογουμένως δυνατό πελατολόγιό της φιγουράρουν η Daimler Chrysler, η Volkswagen και η... Siemens!

Σου φέρνει γούρι, βρε παιδί μου, το να είσαι Γερμανός. Δεν εξηγείται αλλιώς!

ΥΓ.: Τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος. Αλληλούια!

Παναγιώτης Λιάκος
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-06/12/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger